Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Normandiet

Læs mere om rejser til Normandiet

Husk badetøj og regntøj
Rejsetips indsendt af:
Signe Sørensen
København
29. juni 2011

Husk badetøj og regntøj

I sommeren 2009 tog min mand og jeg med vores to små børn til Normandiet. Vi ville se de berømte strande og kirkegårde fra 2. verdenskrig og håbede samtidig på, at klimaet ville vise sig fra sin bedste side og lade os dase på Omaha Beach og bade i det viltre Atlanterhav.
Om klimaet egentlig viste sig fra sin bedste side, ved jeg faktisk ikke, for man kan vist i virkeligheden ikke forvente sig så meget af en atlanterhavskyst. Men vi fik da mulighed for at bade - bl.a. på Omaha Beach - og erfarede i den sammenhæng, at hvis man vil bade i Normandiet, skal man være parat til at smide alt fra regntøj til undertøj i det øjeblik solen bryder frem. Og det gør den heldigvis tit!
Tysk kirkegård
Tysk kirkegård

En anden kirkegård

Ind imellem de spontane badeture blev der naturligvis tid til bl.a. at besøge den amerikanske kirkegård i Colville-sur-Mer. Det var uden tvivl en bevægende oplevelse, men det var for så vidt ikke mindre bevægende at se en af de tyske kirkegårde, som vi faktisk opdagede ved et tilfælde. Den var noget mere beskeden i sin fremtoning end den amerikanske, hvilket vidnede om, at det ikke er her, sejrherrernes unge mænd ligger begravet. Der var fuldkommen tyst, og de mørke kors og gravsten stod i skærende kontrast til de ellers så kendte 9386 hvide marmorkors i Colville.
Cidre serveret i lerkopper
Cidre serveret i lerkopper

Uden mad og drikke

Heldigvis viste Normandiet sig at have endnu mere at byde på end historiske seværdigheder og strandture i ustadigt vejr, og vi nød på daglig basis hver en kop cidre, som altid blev serveret i de for egnen så karakteristiske lerkopper. Denne behagelige drik fås i mange varianter og minder om en blanding af æblecider og pilsnerøl. Den er dejligt forfriskende i varmen og står godt til de velsmagende galetter - en slags madpandekager - som også serveres de fleste steder.

Der er skam noget at komme efter i Normandiet!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Normandiet

Ferieboliger i Normandiet
Rejser til Normandiet
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.