Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Paris

 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris

  23.01.14: Connie Boysen
  Tag med FDM til magiske Disneykand Paris, med alle de kendte og elskede figurer. Bo på Disneyland hotellet midt i den fortryllende park, og oplev Mickey, fedtmule Tigerdyr og Andersine mens du går rundt på det store og hyggelige hotel, der bare oser af stemning.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Paris

Efterårsferie i byernes by
Rejsetips indsendt af:
Natasja Erbillor Sørensen
Aarhus
5. jan. 2013

Efterårsferie i byernes by

Sidste år tog jeg med min mor og søster til Paris i efterårsferien. Busturen derned var lang, og vi rejser helt sikkert med fly næste gang.
Men da vi endelig kom frem, var de 16 timer på små sæder glemt. Der er en grund til, at Paris bliver kaldt byernes by!
Regnvejr i Latinerkvarteret
Regnvejr i Latinerkvarteret

Årstiderne i Paris

Det var tredje gang i mit liv, at jeg rejste til Paris. Byen er for mig et magisk sted, og jeg har nu været der både forår, sommer og efterår. Næste gang må jeg rejse dertil i vintermånederne. Paris er utrolig smuk i solskin: når træernes grene omkring Notre Dame er grønne, når blomsterne står i deres farvepragt i Jardin du Luxembourg og når alle boderne er åbne langs Seinen, så jeg kan udforske de interessante slidte bøger og købe postkort med franske motiver.
Men jeg må ligeledes give Woody Allen ret, når han i filmen ”Midnight in Paris” siger, at Paris er smukkest i regnvejr. Det oplevede jeg på denne tur. På trods af kulden og våde fødder var det eventyrligt at gå rundt i Paris’ gader, når regnen silede ned ad brasseriernes ruder, løb langs brostenene og blev lyst op af bilernes hvide forlygter. Billedet er fra Latinerkvarteret en hverdagseftermiddag, hvor ikke mange mennesker kom ud på gaderne. Og de få, der sneg sig ud, havde fart på for at komme i læ igen hurtigst muligt. Vi satte os, som alle andre, ind på en cafe kort efter og nød en varm drik, imens vi ventede på, at regnen stilnede af.
Sacre Coeur
Sacre Coeur

Montmartre

Det bedste ved denne efterårstur til Paris var med sikkerhed den sidste dag. Solen stod højt på himmelen, og vi brugte hele dagen i den nordlige del af Paris i området omkring Montmartre. Dog var dagen ikke den bedste, fordi vejret var skønt, eller fordi vi spiste vores livs bedste falafel for foden af Sacre Coeur, som vi havde købt i en lille biks i de små gader. Det var heller ikke den bedste dag, fordi nonnerne begyndte at messe, imens vi nød den hellige stemning i Sacre Coeur. Selvom alle disse ting bestemt er en oplevelse værd. Det var den bedste dag, fordi vi besøgte Salvador Dalí-museet (11, rue Poulbot, 75018 Paris).
På Dalí-museet
På Dalí-museet

Dalí-museet

En smule stakåndet besteg vi de utallige trapper, hvor vi gik forbi små butikker med dekorative pynteting til hjemmet, spisesteder og mange, mange turistboder. For at komme til Dalí-museet skulle vi igennem en restaurants lille baggård, hvor en mand med stort overskæg spillede munter musik på sin harmonika. Vi var tæt på Malernes Plads, men det gemte vi til efter museumsbesøget. Lige efter indgangen i museet stod citatet: ”Le surréalisme, c’est moi…!”, og tonen for udstillingen blev slået an. Derefter gennemgik vi et museum med langbenede elefantstatuer, skæve ure, farverige malerier og tegninger med underlige motiver, som skal opleves og ikke beskrives.
Og alt dette for kun 6 € for studerende, 11 € for voksne og børn under otte år er gratis. Glem endelig ikke fotomaskinen hen mod slutningen af udstillingen, hvor det er muligt at sætte sit eget ansigt ind i et Dalí-maleri – eller nøjes med hans karakteristiske overskæg. Det er god underholdning for meget få penge, og vi har nu et sjovt lille minde fra museumsbesøget, der kan hænge på køleskabet.
Streetart
Streetart

Det er de små oplevelser, der er interessante

Trods Eiffeltårnets storslåethed, Triumfbuens flotte udskæringer og Louvres beundringsværdige haller og malerier, er det de små dele af Paris, jeg finder mest spændende. I Marais ligger en tætpakket vintagebutik (Coiffeur Vintage, 32, Rue de Rosiers
75004 Paris), hvor jeg købte en glimtende blå paillettaske for sølle 10 €. Rundt omkring i hele byen har kunstnere lavet skjult streetart og hvilket som helst boulangerie er et besøg værd. Vi købte de populære macarons, der simpelthen smager som små bidder af himlen. Dette er blot nogle af de få ting, byen gemmer for dem, der vælger at vandre til fods med åbne øjne fremfor at tage metroen.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Paris

Hoteller i Paris
Rejser til Paris
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/fuerteventura/barcelo-fuerteventura-thalasso-spa.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.