Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Paris

 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris

  23.01.14: Connie Boysen
  Tag med FDM til magiske Disneykand Paris, med alle de kendte og elskede figurer. Bo på Disneyland hotellet midt i den fortryllende park, og oplev Mickey, fedtmule Tigerdyr og Andersine mens du går rundt på det store og hyggelige hotel, der bare oser af stemning.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Paris

Rejsetips af samme forfatter

 • Nybro, Sverige: Hans navn er Bond, Nils Bond

  (Bedømt af 6 personer)
  08.10.12: Jørgen Lind
  I anledning af 50-året for den første agent 007-film skulle du unde dig selv den sjove oplevelse at aflægge et besøg i verdens eneste James Bond-museum.
  Se hele rejsetippet
 • Danmark, Vestkysten - Spis fisk inde i fiskekutteren

  (Bedømt af 2 personer)
  02.08.12: Jørgen Lind
  Turisterne strømmer til, når fiskekutterne bliver trukket op på stranden langs den jyske vestkyst. Det er jo et usædvanligt syn. I fiskeribyen Thyborøn kiggede vi lige en ekstra gang, da vi langt inde på land mødte snurrevodskutteren L299 ”Mallemukken”.
  Se hele rejsetippet
 • Ferieoplevelser under jorden i Sverige

  (Bedømt af 2 personer)
  02.08.12: Jørgen Lind
  Der blev brudt kobber og senere nikkel i Kleva Gruva ved Vetlanda i Småland i årene mellem 1671 og 1920. I dag er den gamle mine en sjov familieattraktion, hvor man får et indtryk af, hvordan minearbejdere med hårdt muskelarbejde gennem århundreder har gravet og hakket sig vej ned gennem grundfjeldet.
  Se hele rejsetippet
En fredelig ø med gang i gaden i Paris
Rejsetips indsendt af:
Jørgen Lind
Helsingør
5. jan. 2012

En fredelig ø med gang i gaden i Paris

Vi var en del gange i Paris, før vi fandt på det, men nu forsømmer vi aldrig at besøge Ile Saint-Louis, den lille ø ved siden af storebror Ile de la Cité, som er mest kendt for at huse Notre Dame - og derfor har et utal af turister.
På Saint-Louis-øen møder man stort set kun gående, gademusikanter, gøglere og de forelskede par, som Paris synes at tiltrække som en magnet.
Det meste af dagen er her bemærkelsesværdigt stille. Man har på fornemmelsen at være på besøg i en lille by i storbyen, og det er også det, der tiltrækker de boligsøgende med tegnebogen i orden. Lejlighedspriserne er de højeste i Paris.
Ile Saint-Louis har en rigtig sjov hovedgade. Det er faktisk den eneste gade, der er rigtig gang i. Som rygraden på en sild går Rue Saint-Louis en l'île hele vejen ned gennem øen og deler den i to næsten lige store dele. Hele øen er ca. 175 meter bred og det tredobbelte på den lange led, så det hele er til at overse. I hovedgaden ligger der stadig specialbutikker af den gammeldags slags, hvor mand og kone betjener dig på bedste vis og sætter pris på, at du får valuta for pengene. Her finder man en udsøgt slagterforretning med facaden dækket af sølv- og guldmedaljer. Et konditori, der får en til at ønske alle kalorietabeller ad pommern til. En forhandler af venezianske maskerademasker. En fantastisk ostemand. To chokoladeforretninger, to vinhandlere, et par bagere, flere modeforretninger med speciale i trendy strikvarer samt en stor, katolsk kirke, der er let at overse.
Foran nr. 29 er der ofte kø. Her sælger huset Berthillon den efter sigende bedste is i Paris.
Nærmest et hul ind i husrækken er nr. 60, som er et udsalgssted for gåseleverpostej, fremstillet på gården La Petite Scierie i Bourgogne
En række butikker falder i øjnene. De sælger sjove ting, pynteting, værtindegaver, dekorationsting til hjemmet, skægge smykker – den slags har vist ikke noget fællesnavn. Fælles for den type butikker i Rue Saint-Louis en l'île er imidlertid, at varerne er usædvanlig farvestrålende. Alt er – i år i hvert fald – holdt i klare farver, rødt, grønt, gult, blåt. Her finder vi altid en original og chic pariserting at tage med hjem til familien og venner.
Når du har gået hen ad den ene side af gaden og tilbage ad den anden side, kan du tage din belønning på pladsen for enden af hovedgaden, ved foden af Pont Saint-Louis. Her kan du afslutte dit ø-besøg på en af de tre fortovsrestauranter – med udsigt til det afslappede liv på broen, til Notre Dame og til resten af det myldrende Paris.

Kommentarer til rejsetippet om Paris

Grrr

25/02 2013 Puk Christensen
Det er bare så irriterende, når nogen skriver, at de kender en supergod restaurant, men ikke skriver, hvad den hedder... Hvad skal man så bruge tippet til??

Spise på Ile Saint Louis

24/01 2013 Synnit Brun
Vi skal lige over broen fra Ile de la Cité og en smule ned af hovedgaden, der finder vi Chez nos Ancetres Les Gauloises. Bord bestilling som regel nødvendig, men be' jeres hotel om det. Traktementet og prisen er fast. Jeg husker ikke prisen, men stemningen, og den er fantastisk. Vi er alle i familie. mad og vin ad libitum og gårdsangere spiller vores favoriter, jo vi er til fest hos Gallerne med Asterix og Obelix. Det er værd hver en euro.

Bo på Ile Saint-Louis

21/03 2012 BIRTE
Hvorfor ikke bo på denne skønne lille ø. Vi lejede en skøn lejlighed midt i gaden over bageren, 105 trin oppe. Kæmpe tagterrasse med udsigt til Notre Dame kirkens tårne og lyskeglen på Eiffeltårnet om aftenen. Det var smukt indrettet lejlighed med dejligt soveværelse, lille køkken og stor stue. Pris 150 euros om dagen. Vi googlede somend lejligheden. Stor oplevelse, man følte sig som en pariser.

Paris' herligheder

20/03 2012 Jytte Traun
Hej!

Jeg har også tabt mit hjerte til den lille ø midt i Paris' hjerte! Jeg har en bestemt restaurant, jeg besøger hver gang, jeg er i Paris, desserten er i hvert fald Creme boulê HVER gang! Hele stemningen i området i bare Paris for mig!

Fremragende

10/01 2012 Eva
Instruktivt og velskrevet!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Paris

Hoteller i Paris
Rejser til Paris
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/flyveture.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.