Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Paris

 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris

  23.01.14: Connie Boysen
  Tag med FDM til magiske Disneykand Paris, med alle de kendte og elskede figurer. Bo på Disneyland hotellet midt i den fortryllende park, og oplev Mickey, fedtmule Tigerdyr og Andersine mens du går rundt på det store og hyggelige hotel, der bare oser af stemning.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Paris

Rejsetips af samme forfatter

 • Las Vegas, glitter, glamour og ørken

  (Bedømt af 12 personer)
  25.07.11: Jens Ole
  De fleste kender nok til Las Vegas med de imponerende casinoer, hvor flere er bygget over temaer som f.eks. Luxor med egyptisk tema, de fantastiske shopping muligheder, spil og underholdning i verdensklasse, men der er faktisk mere end ”bare” det i Las Vegas og omegn.
  Se hele rejsetippet
 • Kan man holde ferie Harzen i Tyskland?

  (Bedømt af 23 personer)
  26.08.10: Jens Ole
  Ofte ser man kun Tyskland henover en overfyldt indkøbsvogn med billige dåseøl, gennem en beskidt bilrude på autobahn eller mens man holder i en af de frygtede ”staus” på motorvejen. Man må retfærdigvis sige, at det ikke giver et helt korrekt billede af vores store nabo mod syd. Selvom jeg og min familie i dag er bosat langt fra grænsen og tysk TV ikke lige er det man ser mest, ja så var det med stor glæde at vi i år tog en 10 dages tur til Harzen.
  Se hele rejsetippet
 • Tjekkiet - en billig perle i Europa

  (Bedømt af 8 personer)
  08.07.10: Jens Ole
  Rejsetippet handler om Tjekkiet som et sjovt og spændende rejsemål som samtidigt er meget billigt i forhold til andre europæiske rejsemål.
  Se hele rejsetippet
Klassisk Citroen
Rejsetips indsendt af:
Aars
14. juli 2010

Forår i Paris

Det siges, at man ikke har rejst for alvor, før man har oplevet forår i Paris – om det er korrekt, skal jeg ikke kunne sige, men et er helt sikkert – Paris er altid et besøg værd, også i juni!
Vi var 2 par, der fulgtes til Paris i starten af juni måned og tilbragte 4 herlige dage i Paris – vejret var med os, og solen skinnede over den smukke by.

Rejsen

Vi valgte at bestille flybilletterne selv og fløj fra Aalborg til København og fra København til Orly lufthavnen i Paris. Selve rejsen var dejligt hurtigt overstået – det tager mindre en 2 timer at flyve fra København til Paris. Vel ankommet til Orly skulle vi så selvfølgelig have udleveret bagagen og finde den nemmeste vej til Paris. Heldigvis er der et meget effektivt tog og metrosystem, som binder det hele sammen, og det var nemt at finde den rigtige station og komme på RER toget til Paris.
Vi havde selvfølgelig printet et lille tog/metro kort ud som lige kunne passe i tegnbogen. Du kan selv finde kortet her. Er man mere til de elektroniske findes, der faktisk en app til Iphone med metrokortet – personligt synes jeg så det er nemmest blot at have kortet.


Vi skulle først ind på Gare du Nord hvor vi skiftede fra RER toget til metrolinjerne – som jyde hvor kollektiv trafik er noget man hører om i radioen, er det fantastisk at se hvor effektivt og nemt, det er at komme igennem Paris. Selvfølgelig havde vi stadig vores lille kort, men selv uden, ville det være nemt at følge skiltene, da hver linje er farvekodet og nummereret. Man skal blot være opmærksom på at der skiltes til endestationerne, så man skal lige huske at kontrollere, at man kører i den rigtige retning.

Det kan varmt anbefales at købe en turist metrobillet som gælder i de dage man er i Paris – den gælder for alle metroer og toge, man skal bare huske at vurdere hvor mange zoner, man har behov for. Hvis det kun er ture rundt i selve Paris, kan man nøjes med færre zoner, end hvis man f.eks. vil en tur til Versailes.

Hotellet

Vi var landet sidste på aftenen og skulle ind på Comfort Hotel Lamarck, som vi havde bestilt via FDM Travel, og vi havde naturligvis læst en del brugerbeskrivelser af hotellet og vidste, at det var et ganske livligt kvarter med en nordafrikansk restaurant, et par barer og cafeer. Her kan du se hotellet. 

Flere af brugerbeskrivelserne var noget negative og skrev, at det var umuligt at lukke et øje på grund af larmen på gaden, så vi var da en smule nervøse, da vi lige før midnat begav os fra metroen med vore kufferter og lagde kursen mod hotellet. Det viste sig dog at være helt ubegrundet – der var meget livligt, og der foregik lidt af hvert i løbet af natten, men ikke noget der på noget tidspunkt gav anledning til bekymring.

Tværtimod var vi meget imponerede af hotellet – værelserne var små og badeværelset var mikroskopisk, men det var rent, der var håndklæder, sæbe osv. og der var stuepige der redte op hver dag. Det var også en, godt nok meget lille, elevator så man nemt kunne komme op og ned med kufferter og ned til den ganske velassorterede morgenmadsrestaurant i kælderen.

Som et plus tæller også at der kun er få hundrede meter til metrostationen Lamarck Caulaincourt - hvis man er dårligt gående bør man nok overveje at finde et andet hotel, da det er midt i Montmartre og dermed ganske kuperet – alene turen op og ned af trappen til metroen kan tage pippet fra de fleste (der var vist 115 trin). Der er faktisk en elevator på metrostationen, som man kan bruge, hvis trappen er uoverkommelig, eller man skal have sin bagage med.

Ud over bar og cafe er der også en bager, et apotek, en kiosk med et bredt udvalg og en lille park med legeplads og vandkunst – alt sammen indenfor 150 meter af hotellet. Er man til naivistisk kunst, er der faktisk også en meget lille butik med nogle flotte malerier lige overfor hotellet. Alt i alt var der virkelig meget værdi for pengene på Comfort Lamarck, og vi vil helt sikkert vælge det igen.
Sacre Coeur
Sacre Coeur

Seværdigheder

I Paris er der seværdigheder på hvert eneste gadehjørne, og hvis man skulle det hele igennem, skal man nok sætte mere end almindelig ferie af til det. Vi valgte at tage en rundfart på Seinen, hvor vi så Eiffeltårnet, Louvre og de øvrige smukke bygninger og broer fra vandsiden http://www.vedettesdupontneuf.com.

Der er altid meget lang kø ved Eiffeltårnet, og man skal være indstillet på at stå i kø i timer, hvis man vil op i tårnet, så vi valgte den nemme løsning med en bådrundfart. Det samme gælder reelt set alle de store turistattraktioner i Paris – der er altid mange turister uanset årstid, så hvis turen indbefatter mindre børn og utålmodige sjæle, så nøjes med at kigge udefra :)

Versailes er naturligvis også et besøg værd – husk at sætte rigelig tid af – det er kæmpestort! I parken kan man leje en elektrisk golfvogn med plads til 4 personer, men det er rimeligt dyrt - da vi var der (2010) kostede det 30 EUR for en time.

Generelt er Paris dyr og euroerne får hurtigt ben at gå på. Versailes er heller ikke en undtagelse, området er delt op i forskellige zoner (park, slot, Marie Antoinettes palads osv), og der skal billet til hver enkelt del – man kan selvfølgelig også købe en billet der gælder hele molevitten.

Det kan være en god ide at planlægge hjemmefra hvis man vil til Versailes – det er som sagt et meget stort område:  Her kan du købe billetter hjemmefra – det anbefales helt klart, da der hurtigt går en halv time med at stå i billetkøen. Bemærk i øvrigt at det er gratis for unge under 18 og for EU borgere under 26.
Toget går direkte til Rive Gauche hvor der er 5 minutters gang til selve Versailes.

Der er som sagt en masse seværdigheder i Paris og afhængig af om man er til kunst, musik, natteliv, cafeliv eller andet, så kan man finde det man ønsker. Hvis ikke man har været i Paris før, kan det godt anbefales at købe en turisguide, som kan give lidt inspiration.
Charcuterie
Charcuterie

Mad og drikke

Der er stort set cafeer og restauranter på hvert eneste gadehørne – man behøver i hvertfald ikke gå langt for at finde et sted at spise. Traditionelt fransk mad, international, egnsbestemt, eksotisk – alt kan findes i Paris, det er bare at vælge.

Hvis man ligesom os bor i Montmarte, skal man en tur op på Place du Tertre – det er en turistfælde af dimensioner, men alligevel et besøg værd og adskillige restauranter med hurtig og effektiv servering. En tur ned forbi Sacre Coeur er et must – den smukke kirke med en imponerende udsigt over Paris og en passende aftentur efter aftenmåltidet på Place du Tertre.

De fleste butikker modtager internationale kreditkort som Visa, Mastercard og American Express så man slipper for at have de store summer i kontanter – løber man tør for kontanter er der masser af kontantautomater.

Når talen falder på drikkevarer, er det jo som oftest rødvinen der bliver nævnt, men jeg har nu altid foretrukket øl fremfor vin, så for andre øl elskere vil jeg anbefale, at man prøver de franske ølmærker. En rigtig god Brown Ale er Pelforth Brune som kan fås de fleste steder på flasker der minder lidt om de gamle buttede Faxe Fad flasker, den har en let sødlig smag og er god når man kommer lidt ud på aftenen – Pelforth har også en Blond som også er et godt bekendtskab.
En anden øl som fås de fleste steder på fad er 1664 – en lys pilsner øl som har en frisk og let bitter smag. God til at slukke tørsten med på en varm dag.
Vigtige gloser at kende ”biere pression” er fadøl og ” biere bouteille” er flaskeøl.

Kommentarer til rejsetips om Paris

Kanon tip!

23/04 2012 Michael
Samme tur er nu bestilt til om 3 uger :)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Paris

Hoteller i Paris
Rejser til Paris
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.