Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Paris

 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris

  23.01.14: Connie Boysen
  Tag med FDM til magiske Disneykand Paris, med alle de kendte og elskede figurer. Bo på Disneyland hotellet midt i den fortryllende park, og oplev Mickey, fedtmule Tigerdyr og Andersine mens du går rundt på det store og hyggelige hotel, der bare oser af stemning.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Paris

Rejsetips af samme forfatter

 • En overset perle

  (Bedømt af 72 personer)
  Efter at have læst et andet rejsetips her på siderne besluttede jeg mig for at Edinburgh var en by der måtte på listen over steder mig og min kone har været.
  Se hele rejsetippet
 • Guds eget land - part 2

  (Bedømt af 60 personer)
  Det var præcist 1 års siden min kone og jeg sidst besøgte USA (se evt. rejsetipset ”Gud egen land) og det var igen blevet Memorial Day – amerikanernes største shopping weekend, hvor der altid er gode rabatter at hente.
  Se hele rejsetippet
 • Alle veje fører til Rom

  (Bedømt af 106 personer)
  Nu når alle veje fører til Rom, så er det jo ikke nogen skam at man forvilder sig derned én gang om året.

  Rom er og bliver min og min kones ynglings by her i Europa og vi havde længe glædet os til at skifte efterårets rusken ud med Sydeuropas mere lune vinde, for rejsen var bestilt for længe siden.
  Se hele rejsetippet
I love Paris – even in the rain
Rejsetips indsendt af:
Solrød Strand
19. marts 2013

I love Paris – even in the rain

Det var med håbet om at få sniffet lidt til foråret at min kone og jeg drog mod Paris en fredag morgen. Desværre var vejet i Paris ikke meget bedre en herhjemme.
Men pyt, Paris er jo altid skøn.

Fra Lufthavnen (Charles De Gaulle) kommer man billigst og oven i købet hurtigst til Paris med RER toget. Linje B. Man kan ikke tage fejl af retningen for lufthavnen er endestationen :-). En billet ind til Paris koster 9,50 Euro. En taxa koster omkring 45 – 50 Euro, og tager let en time eller mere, imod toges ½ time (20 min. Hvis man er heldig og kommer med et gennemkørende tog). Med lufthavnsbussen koster det 10 Euro, men den tager lige så lang tid som taxa’en.
Så hop på toget. Det standser ved de store stationer i Paris – Gare Du Nord og Les Halles, hvorfra man kan komme videre med stort set alle metro linjer. Flyver man med SAS, lander man i Terminal 1 og skal over til Terminal 2, hvorfra toget afgår. Skiltningen kan være lidt forvirrende, men følg skiltene til ”Airport Shuttle Service” til det gratis shuttle tog der kører til Terminal 2 og derfra ”Trains to Paris”, så går det uden problemer. Billetten til RER toget gælder også til Metroen.
Man kan købe et ”Visit Paris” kort, der giver ubegrænset kørsel med Metro, busser og tog i et antal dage. Det kan ikke svare sig at købe dette kort ude i lufthavnen der ligger i Zone 6 (alle metrostationer ligger i zone 1), medmindre man planlægger at tage toget ud til Disneyland Paris eller Versailles senere under besøget. Skal man senere under besøget ikke uden for zone 1 kan det bedre betale sig at købe en alm. billet til Paris og så evt. købe kortet til zone 1 – 3, der er det ”mindste” man kan købe, men man skal godt nok køre meget med metro før det kan betale sig – mere end 8 ture dagligt. Til gengæld kan det betale sig at købe ti billetter på en gang – så får man nemlig ca. 30% rabat, men dette gælder kun når man køber dem ved billetlugen (de koster her marts 2013 13,30 Euro).

Det var meget om transport, men jeg vil nu råde til at man går rundt i byen. Sjælen i Paris opleves bedst når man går gennem byen og indsnuser ”den”. Dog er afstandene i byen store og en gang imellem må man lade sig transportere rundt i metroen, der i øvrigt er særdeles velfungerende og nem at finde rundt i. Generelt syntes jeg at det er en god ide at tage ”Hop on – hop off” bussen i de store byer. Man bliver kørt direkte fra den ene attraktion til den anden og kan hurtigt danne sig et overblik over byen. Disse busser syntes jeg dog er uforholdsmæssigt dyre i Paris – 27 Euro for én dag, så jeg holder mig personligt til gå benene.
Udsigten til en pre dinner drinks
Udsigten til en pre dinner drinks

Byens bedste udsigt

Alle der tager til Paris har helt sikkert styr på de store attraktioner, som Eiffeltårnet, Notre Dame, Louvre mv., så i dette rejsetips vil jeg skrive om de lidt mere ukendte dele af Paris.

Den bedste udsigt over Paris har man fra toppen af Montparnasse bygningen – Europas næsthøjeste bygning. Man kan købe en tur op i toppen af bygningen med elevator for omkring 10 Euro. Men spar de penge og gå i stedet ind i bygningen og tag elevatoren gratis op til restauranten øverst oppe og brug de sparede penge på en drinks i baren med den skønneste udsigt over Paris. Man kan også vælge at spise i restauranten. Den ligger blot i den dyrere ende prismæssigt, men maden er faktisk ganske udmærket. Alternativet til en middag der oppe kunne være morgenmaden, der kan indtages medens solen står op over Paris for relativt beskedne 15 Euro.
Expresso
Expresso

Maden

For mig og min kone overgås Paris kun af Rom – og det er nok mest fordi vi elsker italiensk mad. Heldigvis kan man også få god italiensk mad i Paris og den bedste får på Santa Lucia, en lille familiedreven (hele 3 generationer er der) restaurant der ligger 22, rue des Canettes (Latinerkvarteret). Prøv den, alt er hjemmelavet og lavet med kærlighed. Følger du dette tips, så afslut middagen med at spørge efter panacotta’en, der ganske vist ikke står på menukortet, men som du kan være heldig at den ene tjener har lavet en portion af – efter en gammel opskrift fra hans bedstemor. Han laver den selv, da ”ingen fransk kok kan finde ud af det”, har han røbet overfor os. Bedre bliver det ikke.

Spiser man på Santa Lucia er man tæt på Rue de Rennes – også kendt som skogaden. Det er her man skal finde sine nye sko til rimelige priser. Eller blot slentrer gennem gaden og kigge på de mange specielle butikker – f.eks. den med over 1.000 forskellige strømper.
Der Pariserne selv kommer

Der Pariserne selv kommer

Ikke lang fra Latinerkvarteret finder man Rue Mouffetard der bestemt også er et besøg værd. Den ene ende af gaden er der Pariserne kommer for at købe lækre specialiteter i specialforretningerne og i den anden ende af gaden ligger restauranterne bogstaveligt på stribe og forsøger at lokke kunder ind med billige – meget billige tilbud. Vi har flere gange indtaget frokosten i gaden og er hver gang forundret over at man kan få så meget god mad for så få penge. Denne gang fik vi 3 retter mad for sølle 12 Euro pr. person og så oven i købet med gratis brød og vand til. Vinen var ganske vist ikke helt så billig, men 10 Euro for en ½ l ruinere nu ikke nogen.

Omvendt vil jeg advarer imod de fleste restauranter der ligger i og omkring Montmartres og Sacre-coeur. Området er nærmest et ”must” at besøge, men restauranterne er efter min mening urimelig dyre og kvaliteten er tvivlsom.

I området omkring Louvre ned imod Concordepladsen så vi denne gang en glasoverdækning mellem bygningerne. Dette syntes vi så spændende ud og gik derned for at kigge nærmere på det og her fandt vi en plads ”Place du Marché Saint Honnoré”, hvor der om søndagen er boder på og hvor der ligger masser af cafe’er og restauranter. Disse syntes meget populære blandt de lokale, da de var kø for at komme ind flere steder og priserne virkede også rimelige for området.
Kun 1½ time

Kun 1½ time

Som et alternativ eller supplement til den traditionelle bådtur på Seinen kan jeg anbefale en tur på de tilstødende kanaler, der også ligger under Paris, hvilke er meget spændende og bringer en gennem mange sluser, da højdeforskellen er ganske stor. Er man interesseret kan man Google ”St Martin’s Canal Tour”

Uanset om det er en tur rundt til de traditionelle attraktioner eller de lidt mere alternative, så er Paris altid et besøg værd. Byernes By ER byernes by – og dette uanset vejret. Og så ligger Paris kun 1½ time fra Danmark, så det er bare om at få pakket kufferten og komme afsted.

Kommentarer til rejsetippet om Paris

Rigtig nyttige tips !

17/09 2015 Marianne Gregersen

10-tur billetterne

26/06 2014 Morten Christensen
Hej Susanne
Du køber billetterne på alle større Metro stationer, hvor der er et billetkontor.
Det er de almindelige et-tur billetter du skal købe - men du skal købe 10 stk. på én gang, så får du rabatten :-)

Rejsetips

10/05 2014 Helle Søgaard
Tusind tak for de mange gode tips, er sikker på vi vil gøre brug af nogle af dem. Det er en stor hjælp, når man ikke har været der før.
Venlig hilsen Helle.

Gode tips.

02/03 2014 Susanne
Billetlugen hvor I købte 10- turs billetterne, hvor var det?
Der er mange gode tips i jeres rejsehistorie.

Tak for de pæne ord

17/04 2013 Morten Christensen
De bliver dejligt for Jer og i midten af maj har foråret for alvor ramt Paris.

Morten. De bedste tips vi har laest.

16/04 2013 Jette og Ole Hansen. Edmonton Canada.

Hi Morten. Det er nok det bedste vi har laest. Og vi rejser til Paris, fra Edmonton Canada den 15nd Maj. Vi glaeder os, og vil tage jeres oplevelser med os. Hilsen Ole og Jette
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Paris

Hoteller i Paris
Rejser til Paris
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/vietnam/phu-quoc/restauranter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.