Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Paris

 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris

  23.01.14: Connie Boysen
  Tag med FDM til magiske Disneykand Paris, med alle de kendte og elskede figurer. Bo på Disneyland hotellet midt i den fortryllende park, og oplev Mickey, fedtmule Tigerdyr og Andersine mens du går rundt på det store og hyggelige hotel, der bare oser af stemning.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Paris

Rejsetips af samme forfatter

Basilique St. Denis
Rejsetips indsendt af:
Hanne Koch
Herlev
14. okt. 2010

Nye opdagelser i Paris

Et par tips til den rejsende, der har set første-gang-turistens Paris.
Sluse i Canal Saint Martin
Sluse i Canal Saint Martin

En "landsby" i Paris´ udkant.

Har man været i Paris flere gange og set Eiffeltårnet, Triumfbuen m.m., kan det være forfriskende at se noget helt andet.

Tag metro nr. 13 til Basilique de St. Denis. Når man kommer op fra metroen, føler man sig hensat til en by i Provence. Der er et flot torv med en dejlig stemning. Husene er lave og gaderne smalle og hyggelige, og har man brug for lækkert kød, er der flere hallalslagtere.

Man hører tit om de sociale problemer i forstæderne med borgere af anden etnisk oprindelse end fransk. I Saint Denis bydelen er der mange sorte, men man får ikke indtryk af fattigdom. Det er pæne familier, som virker glade, og man føler sig på ingen måde utryg.

Frankrigs skytshelgen Saint Denis er begravet på stedet, hvor Basilique Saint Denis står. Basilikaen er Frankrigs første gotiske bygning, men jo ikke noget i forhold til Notre Dame, men når man kommer ind i kirken, bliver man helt overvældet af storheden.

Kirken har været begravelseskirke for de franske konger, men blev skændet under revolutionen. Mærkværdigvis er dog mange sarkofager bevaret.

Er man ydermere til fodbold ligger Stade de France i bydelens udkant.
Bunden af en sluse i Canal St. Martin
Bunden af en sluse i Canal St. Martin

Paris set fra båd.

Er man lidt træt af det hektiske liv i Paris´ gader er en tur i båd på Canal Saint Martin en megt afstressende oplevelse.

Canalen skærer igennem Paris fra Seinen til de 2 andre kanaler Canal Saint Denis og Canal de l´Ourcq, som mødes i La Villette.

Det er en tur på 2½ time, hvor man kommer gennem 8 -10 sluser, som hver hæver vandoverfladen med 3 meter. Man ser områder af Paris, som man nok ellers ikke ville have brugt tid på.

Først sejler man uder vejene og ser bl.a. de fantastiske lysvirkninger gennem udluftningsdækslerne, og man kan tydeligt fornemme stemningen af spænding fra film.

Turen er guided på engelsk –vel at mærke forståeligt! Der er mange interessante oplysninger undervejs, men oplevelsen af stilheden og synet af de mange Art Noveau broer, samtidig med i september, hvor min mand og jeg var der, at sidde på dækket omgivet af store træer og en bagende sol, var utrolig dejlig.

Turen starter ved bassinnet ved Bastille Operaen og afgår kl. 9.45 og kl. 14.30
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Paris

Hoteller i Paris
Rejser til Paris
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.