Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Paris

 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris

  23.01.14: Connie Boysen
  Tag med FDM til magiske Disneykand Paris, med alle de kendte og elskede figurer. Bo på Disneyland hotellet midt i den fortryllende park, og oplev Mickey, fedtmule Tigerdyr og Andersine mens du går rundt på det store og hyggelige hotel, der bare oser af stemning.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Paris

Rejsetips af samme forfatter

Husbåde på Seinen
Rejsetips indsendt af:
Karen Fernandez
Taastrup
11. juni 2010

Oplev en mindre kendt bydel i Paris

Nej, mit rejsetips handler hverken om Seinen, Eiffeltårnet, Triumfbuen, Notre Dame, eller Sacré Coeur, selvom disse altid er spændende - men om en mindre kendt bydel på den anden side af Canal Saint Martin
Canal Saint Martin
Canal Saint Martin

Paris skal opleves til fods - også de mindre kendte bydele

Er man til gode gåture og gerne vil opleve en mindre kendt bydel, er her et forslag: En tur langs St. Martin kanalen, gennem parken Buttes-Chaumont, det lille hyggelige kvarter Cité Bergère, gademarkedet midt på Boulevard de Belleville, gennem den livlige bydel Belleville med mange indvandrere, og den gamle maleriske bydel Ménilmontant med små gyder. Hvis benene er til mere, kan man slutte af med et besøg på Père-Lachaise kirkegården med mange kendte personers gravsteder.
Sovegemak med vandudsigt, aircondition og ingen generende naboer
Sovegemak med vandudsigt, aircondition og ingen generende naboer

Canal Saint Martin

Start turen ved Place de la République, og gå hen til starten af den åbne Canal Saint Martin og langs den og videre langs Bassin de la Vilette. Det minder meget om Paris i ældre tid. Man kan se både en kanalrundturbåd, en lille fragtbåd og en lystsejler komme gennem de smalle sluser. Kanalen blev anlagt under Napoleon I for at levere drikkevand og er også blevet brugt til at fragte materialer ind til området med de mange håndværkere. Under en af broerne fandt vi alle ejendomsmægleres yndlingsudtryk ”beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed” – et sovegemak med vandudsigt, gulvtæppe og aircondition! (hjemløs, ja måske, men ikke stedløs).

For enden af Bassin de la Vilette kan man vælge at gå videre langs Canal de l’Ourcq til Parc de la Vilette, der i 1991 blev anlagt efter nedrivning af nogle gamle haller som haver med forskellige temaer. Om sommeren er der et rigt folkeliv på de grønne områder.
Parc des Buttes-Chaumont
Parc des Buttes-Chaumont

Og nu til det kuperede terræn

Eller man kan vælge at gå ad f.eks. Rue de Crimée eller andre små gader gennem et ret fattigt kvarter med mange indvandrere, til parken Parc des Buttes-Chaumont, som blev anlagt i et tidligere stenbrud, for at give befolkningen i denne nordøstlige bydel et åndehul. Parken har mange gange og er meget kuperet, med et udsigtspunkt med flot udsyn til Sacré Coeur. Ved siden af parken ligger et kvarter der hedder Cité Bergère (hyrdernes by) på toppen af en anden høj med stejle trapper derop til kvarteret – rigtig hyggeligt og ”lilleput-agtigt” med gader i rundkreds, smukke haver, og et sted en fantastisk udsigt både til Sacré Coeur, Eiffeltårnet og Invalidekirkens gyldne kuppel.

Belleville og gademarked - og slut af på kirkegården

Vel nede igen, kan I gå gennem den livlige bydel Belleville med mange indvandrere fra især Nordafrika og sno jer gennem det lange smalle gademarked i midterrabatten på Boulevard de Belleville, til de meget roligere, hyggelige gamle gader i Ménilmontant.

Hvis benene er til mere, så snyd ikke jer selv for et besøg på Pére-Lachaise kirkegården der ligger som en by i byen, og meget særpræget for os danskere, med store og små mausolæer, og andre gamle som nye gravmæler, med masser af kunstfærdige ”buketter” af keramik eller kunstige blomster, og skyggefulde træer. Her findes mange kendte personers gravsteder, bl.a. Molière og Edith Piaf.

Den beskrevne rute er nok til en heldagstur, men tag en frokostpause i en af de utallige fortovsrestauranter og nyd imens folkelivet, og und jer selv flere stop undervejs, for vi synes, at det er oplevelsen værd.

Kommentarer til rejsetips om Paris

Canal Saint Martin

29/08 2011 Anette
Er netop hjemkommet fra Paris, hvor den bedste oplevelse var en sejltur på Canal Saint Martin. Det er et alt for overset område.

Dejligt tip

28/05 2011 Jan Stausgaard
Spændende beskrivelse du har lavet af dette område i Paris. Jeg har besøgt Paris adskillige gange - traver altid byen tynd - men har endnu dette område til gode. Så har derfor besluttet at tage kanalturen til fods, når jeg igen kommer til Paris i juli 2011.

Spændende med nye steder

11/06 2010 Marie
Hej KarenHvor er det spændende at høre om nye steder at udforske i Paris. Jeg er selv rigtig glad for Paris, men det er ofte, jeg ender de samme steder, jeg altid besøger. Derfor er det dejligt at høre om nye og spændende områder, og jeg vil helt sikkert tage et smut forbi Canal Saint Martin og de gamle gader i Ménilmontant. Tak for tippene.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Paris

Hoteller i Paris
Rejser til Paris
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/palma-de-mallorca/platja-daurada.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.