Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Paris

 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris

  23.01.14: Connie Boysen
  Tag med FDM til magiske Disneykand Paris, med alle de kendte og elskede figurer. Bo på Disneyland hotellet midt i den fortryllende park, og oplev Mickey, fedtmule Tigerdyr og Andersine mens du går rundt på det store og hyggelige hotel, der bare oser af stemning.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Paris

Paris, alle sansers by
Rejsetips indsendt af:
Susan Søndergaard
Galten
29. april 2013

Paris, alle sansers by

18.april 2013 drog min mand og jeg til Paris. Da vi ankom sent til Charles De Gaulle lufthavnen, havde vi booket en overnatning på Radisson.
På vores booking stod der at der var shuttle service fra CDG til hotellet. Flyet var forsinket men med lidt hjælp fra lufthavnspersonale, der så ud som om de aldrig havde hørt om Radisson, fik vi fundet ud af hvor shuttle busserne kørte fra. Men ingen af shuttle busserne ville have os med. Der var en oversigt over alle shuttle busser og tider, men ingen om Radisson. Ingen taxi´er kørte og vi anede ikke hvad vi skulle gøre.
 
Til sidst var der en ansat fra lufthavnen som mente hun vidste hvor vi skulle hen. Der ligger en hotel by nogle få kilometer fra lufthavnen og her var et hotel der hed Park Inn by Radisson. Dette var det eneste hotel der var i nærheden af at have noget Radisson på sig, men den sidste shuttle bus var kørt. Den søde dame tilbød at køre os derover uden betaling. Men de søde receptionister rystede på hovedet - det var ikke her - men de skulle nok ringe efter en taxi. Der kom 45 minutter senere (kl var nu 02.00). Vi ankom da endelig til Radisson, som lå et HELT andet sted, men som var et utrolig lækkert sted og flotte store suiter var der også. Så hvis i vælger en overnatning på dette dejlige hotel, så bid mærke i at der ikke er shuttle vejledning i lufthavnen OG hotellets shuttle busser kører kun til kl 23.30.

Dagen efter - efter dejlig morgenbuffet - kørte shuttle bussen (som er gratis for gæsterne) os ind til lufthavnen igen, for at vi kunne tage RER toget ind til Paris. Det kan virkelig anbefales at købe Visite Paris kort i lufthavnen, det er meget billigere end inde i Paris og endda billigere end at købe det hjemmefra. Vi gav små 800 kr for 5 dages ubegrænset brug af RER og Metro til 5 zoner. Vi vidste vi skulle kører ud til 5 zoner nogle gange, ellers kan man også købe til 3 zoner. Vær også opmærksom på, at disse togkort kun er en lille papirs billet med en magnetstribe, som meget let kommer ud af funktion. Den må ikke komme i kontakt med mønter i lommen eller fx magnetlåse fra punge, jakker eller tasker. Kortet skal man have let tilgængeligt, da man skal bruge det konstant i RER og Metro - både ud og ind og op og ned :-).

Vi boede i det 15.arr. lige ved Eiffeltårnet, på et lille dejligt, rent og smart hotel, med de sødeste medarbejdere der heldigvis kunne engelsk. Det tog os 2 minutter med RER til Eiffeltårnet og 10 minutter på gåben.
Paris er jo fantastisk, der er så meget at se og opleve at det er svært at vælge til og fra. Vi havde lavet en plan hjemmefra, og selvom det er ufattelig nemt at finde rundt med Metro og RER, så går tiden alt for hurtigt. Vejret var også fantastisk, så vi endte med at fravælge Louvre i denne omgang. Det er ellers et must! MEN vi var på Chateau de Versailles og det SKAL man altså tage ud og se. Der er altid ekstremt mange turister og man går som sild i en tønde inde i slottet, men man kan sagtens se det og tage billeder. Det er fantastisk smukt. Og haven.... Mage til baghave skal man nok lede pænt længe efter. Fra den 2. april og hele højsæssonen er der rokokko musik der vælter ud af højtalere skjult i beplantningen. Nogle springvand, i de skjulte haver, laver musisk dans, hvis man kan kalde det det - hver 10. minut. Utroligt smukt for øjne og ører. Man bruger en hel dag derude og måske får man alligevel ikke set det hele, man skal jo også nå at sidde der i haven og bare nyde musikken, blomster, vand osv.
 
Notre Dame har i år 850 års fødselsdag, her dumpede vi ind i en gudstjeneste. Jeg er ikke specielt kristen, men det var virkelig en oplevelse. Sikke en akustik der er i den kirke og koret sang så smukt at vi fik kuldegysninger. Kirken i sig selv er også bare et syn både indeni og udenfor. Gå om i den lille park bag Notre Dame, der er SÅ hyggeligt og er der børn med, kan de lege deromme.

Så er der også alle broerne over Seinen, nogle af dem er kærlighedbroer, hvor der hænger 1000-vis af hængelåse med navne på kærestepar og ægtepar, farvestrålende og sjovt. Alexander den 3. bro er absolut den smukkeste af alle broerne - den SKAL ses!

Sacre Ceour kirken på Montmatre skal også ses og herfra har man faktisk en bedre og flottere udsigt over Paris, end fra Eiffeltårnet. Denne kirke er usigelig smuk udefra, men meget mørk - dog også smuk - indenfor. Monmatre er et sjovt sted med mange små lækre forretninger med alt fra turist dimser til delikatesser til fancy toiletbørster til piratskibe i chokolade til fantastiske macaronkager.

Concordepladsen skal også opleves og gå herfra op ad Champs Elysses op til Triumfbuen. Gå ind i de fine butikker hvor japanerne nærmest hamstrer varer med hjem og gå ind i Kusmi Thé og få en kop the mens du shopper efter en af de utallige slags thé de har derinde.

Bag, eller måske kan jeg sige ved siden af, Louvre ligger Jardin des Tuileries en lille park med spisesteder, legeplads, vand, masser af stole og bænke, træer og blomster. Et dejligt og smukt fristed midt i Paris - du hører ikke trafikken herinde. For enden af parken, opad Concordepladsen er der en sø med springvand. Der står masser af grønne metalstole som man bare tager, nogle af dem er liggestole - det er bare dejligt at sidde der og slappe af - mange Parisere kommer der i frokostpausen og spiser madpakken der.

Shopping, der kan man få opfyldt lige hvad man lyster - er man til det mere normale så tag i Les Halles og i nogle af shopping gaderne, hvor der også er mange rigtig sjove ting at se/købe. Er man mere til det eksklusive så er der Galleri Lafayette, det er Magasin bare med tasker til 50000 kr og kjoler til fuldstændig uhørt høje priser. Lidt forvirrende sted. MEN vil man gerne have lækre mærkevarer til halv pris eller mere, så brug en dag i La Vallee Village - den ligger ude ved Euro Disney. Tag RER toget og stå af stoppet før Disney. Her er en hel lang og meget hyggelig shopping gade/landsby hvor mærker som Hugo Boss, Burberry, Jimmy Choo, Guess, Superdry, Tommy Hilfiger, Armani, Calvin Klein, Timberland osv.osv. har outlet - det burde være muligt at slæbe noget med hjem derude fra - men der er meget hyggeligt derude, så sæt en hel dag af :-).

Af spisested i Paris kan vi virkelig anbefale Le Café Du Commerce, på 51 Rue Du Commerce - det er en ægte fransk bistro med det lækreste franske mad. Bestil bord inden. Tjenerne er rigtig søde og dårlige til engelsk men vil så gerne forsøge. Priserne er meget meget rimelige og så laver bl.a. nogle bøffer af Limosine - de er som smør på tungen, simpelthen udsøgt. Metro Emile Zola ligger næsten overfor! Prøv det, det er så parisisk og mega hyggeligt.

Jeg kunne blive ved med at skrive om den by, men dette var bare mit forslag til, hvad jeg synes man skal når turen gå til byernes by!

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Paris

Hoteller i Paris
Rejser til Paris
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/barcelona/gin-bar-i-barcelona.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.