Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Paris

 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris

  23.01.14: Connie Boysen
  Tag med FDM til magiske Disneykand Paris, med alle de kendte og elskede figurer. Bo på Disneyland hotellet midt i den fortryllende park, og oplev Mickey, fedtmule Tigerdyr og Andersine mens du går rundt på det store og hyggelige hotel, der bare oser af stemning.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Paris

Paris - børnenes by
Rejsetips indsendt af:
Christina Christiansen
Birkelse
26. feb. 2009

Paris - børnenes by

Paris bliver altid omtalt som kærlighedens by, og man får let det indtryk, at det er en storby, ideel for tosomhed. Men det er nu heller ikke værst at være barn i Paris...

Vi har flere gange været i Paris med vores små børn. Vi har fundet ud af, at Paris har en del at byde på for småbørn. Samtidig opfyldes forældrenes lyst til storbyferie ...

Hele den indre by i Paris er broderet med store parker. Perfekt til en tur med klapvognen. Her er legepladser, springvand, flotte karruseller og selvfølgelig et kæmpe pariserhjul. Magisk for børnene. Parkerne er hegnet godt ind, og ligger beskyttet fra trafikken. Under parkernes træer er der flere steder liggestole, hvor man bare kan smide sig og lade ungerne løbe lidt omkring. Midt i en storby.

Legepladser

Overalt i Paris er der legepladser. De fleste er hegnet ind, og her går de lokale ned og sætter sig og lufter børnene. Langs Seinen er der flere små grønne områder, hvor der vupti lige er en legeplads. Eiffeltårnet er selvfølgelig på listen over steder, der må besøges, men bevæger man sig lidt væk fra Eiffeltårnet, og går ind i det grønne område foran tårnet, ja så ligger der også her legepladser. Ungerne kan med andre ord grave i sandkassen, spise deres medbragte rugbrød hjemmefra, og kigge på Eiffeltårnet imens. Det er herligt.


Metroen

Metroen er også en udflugt værd. Vi lader personligt bilen stå, og tager metroen rundt. Det er trods alt, den nemmeste måde at komme rundt i Paris på. Det kan dog anbefales at undgå myldretider.

Vores børn har oplevet metroen som en hel udflugt i sig selv. Alle de tog og rulletrapper. Og ja man kan faktisk godt tage en teutoniaklapvogn med i metroen. De fleste steder er der en glasdør lige ved siden af billetmaskinerne, her kan alle vogne køre igennem.

Vi har gode erfaringer med, at så snart man nærmer sig, så springer der en medarbejder til og åbner og kører billetter igennem. Ellers sidder der en lille knap, man kan trykke på. Klapvogn hedder pousette på fransk. Mange metrostationer har elevatorer op i friheden - kig efter skiltene. Ellers er det en god ide at få styr på at køre på rulletrappe med sin klapvogn. Det må man ikke i Danmark, men i Paris ser man helt anderledes på dette. Det kan dog være en god ide, at tage purken op først...

På enkelte stationer er der kun trapper, og så må far rulle ærmerne op. Lad være med at lasten vognen for tungt, hvis den skal med i metroen. Nogle meget få og små stationer har ingen bemanding, og her skal du ud gennem nogle meget smalle jernporte, der går fra gulv til loft. Her er intet at stille op. Barnet må tages ud og vognen klappes sammen - øv...

Hold jer til større stationer, så går det ganske nemt. Endelig er en parisisk paraplyklapvogn også en mulighed, de kan komme overalt.

Maden

Vores børn elsker de små pandekageboder i Paris - prøv det endelig. Derudover kan det godt blive lidt vanskeligt. Frisk frugt sælges overalt. Vores bedste råd er at tage madkassen, et rugbrød og makrellen med hjemmefra. Det er befriende at kunne smøre en rugbrød, når børnene for 3. gang ikke lige synes om den franske mad. Selvfølgelig er der Mac Donalds og Burger King, de ligger over det hele. Haagen-Dazs iscafeerne er også et godt sted for både børn og voksne.

Mange små spisesteder er ikke så børnevenlige. Der er ikke plads til at slæbe en klapvogn med ind. Det er heller ikke sikkert, at der lige er en barnestol. Vælg større steder eller spis i parkerne. Her er masser af plads, og smårestauranter, der også byder på lidt af hvert.

udflugtsmål

Der er så mange ting at se på i Paris, så det kræver et par ferier. Vores børn har næsten haft nok i parkerne. men det er jo selvfølgelig nærliggende med et smut til Disneyland, nu man lige er i området. Ellers er der zoo, Eiffeltårnet, rundtur i åben bus, tur på seinen, Triumfbuen og meget meget mere ...

God tur - det er ikke sidste gang, vi har haft vores børn med til paris.

Christina Christiansen, mor til 3 små børn.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Paris

Hoteller i Paris
Rejser til Paris
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/andorra/roc-blanc.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.