Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Paris

 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris

  23.01.14: Connie Boysen
  Tag med FDM til magiske Disneykand Paris, med alle de kendte og elskede figurer. Bo på Disneyland hotellet midt i den fortryllende park, og oplev Mickey, fedtmule Tigerdyr og Andersine mens du går rundt på det store og hyggelige hotel, der bare oser af stemning.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Paris

Rejsetips af samme forfatter

 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet
 • Forlænget weekend i Karlskrona

  (Bedømt af 8 personer)
  Sverige er et land, som de fleste danskere ofte ikke giver den rejsemæssige opmærksomhed, som landet faktisk fortjener.

  På trods af, at vores naboland mod øst ligner Danmark på mange måder er det alligevel et land, der har mange interessante byer og historiske seværdigheder, der kan gøre os klogere på landet hinsidan.
  Se hele rejsetippet
 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 20 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
Paris - byernes by
Rejsetips indsendt af:
København N
21. okt. 2011

Paris - byernes by

En kølig aften i oktober kører en taxa ned ad boulevarden Champs-Élysees, og de rejsende føler sig en kort stund som verdensborgere, der er landet i en fortryllet by.
Taxachaufførens tændte cigaret sender en tynd, blå streg af røg op mod himlen da han stiger ud af bilen for at give os vores bagage.

De rejsende kigger op mod det oplyste Eiffeltårn, der ligger i nærheden af hotellet og tager imod bagagen med et træt "merci".

En rejse til byernes by er netop startet.

Velkommen til Paris.
Rejsetipforfatteren ved Eiffeltårnet
Rejsetipforfatteren ved Eiffeltårnet

Eiffeltårnet

5,5 millioner mennesker lægger hvert år vejen forbi Eiffeltårnet, der med sine 324 meter og 1.665 trin til toppen er Frankrigs højeste bygning.

Da ingeniøren Gustave Eiffel konstruerede tårnet til verdensudstillingen i 1889 gav det anledning til kritik da mange mennesker anså Eiffeltårnet for at være skæmmende for bybilledet. Efterfølgende har holdningen ændret sig, for i dag er Eiffeltårnet anset for at være et af verdens smukkeste arkitektoniske værker.

På trods af den pebrede billetpris kan det anbefales, at tage elevatoren til toppen af Eiffeltårnet, hvorfra der er en forrygende udsigt over Paris.

En sen eftermiddag, hvor efterårssolens gyldne lys stråler ud over byernes by føler man sig priviligeret - og parat til at bosætte sig permanent i europas smukkeste by.
Champs-Élysées og Triumfbuen
Champs-Élysées og Triumfbuen

Champs-Élysées og Triumfbuen

Hvert år i juli toner billedet af Champs-Élysées og Triumfbuen frem på millioner af tv-skærme over hele verden.

Når cykelløbet Tour de France slutter følger verdens seere med i, hvem der ifører sig den gule førertrøje og kåres som vinder af den prestigesfyldte konkurrence.

Tour de France er dog ikke det eneste den brede boulevard er kendt for.

Med sine fornemme caféer, dyre designerbutikker, brede fortove og veltrimmede træer må Champs-Élysées være en af de smukkeste boulevarder i verden, og man må ikke snyde sig selv for at opleve den specielle stemning der er midt på verdens fornemste boulevard.
Vestfacaden af Notre Dame
Vestfacaden af Notre Dame

Notre Dame

Da forfatteren Victor Hugo i 1831 udgav romanen "Klokkeren fra Notre Dame" kunne ingen have forestillet sig, at turister 200 år senere stadig valfarter til Notre Dame for at se den berømte, gotiske kirke.

Fortællingen om den pukkelryggede klokker Quasimodo og sigøjnerpigen Esmeralda har gennem tiderne fortryllet mangen et barn, og for de af os, der har fået læst bogen højt som børn er det en helt speciel oplevelse, at besøge Notre Dame i virkeligheden.
Nærbillede af Notre Dame´s vestfacade
Nærbillede af Notre Dame´s vestfacade

På trods af, at Notre Dame nok mest er kendt for at være omdrejningspunktet i Victor Hugo´s roman bør man alligevel besøge kirken for dens arkitektoniske kvaliteter.

Der kan være tendens til kødannelse når man vil ind at se kirken, men de smukke statuer og farvede glas i kirkens indre er bestemt ventetiden værd.

Efter at have besøgt Notre Dame er det oplagt at sætte sig i efterårssolen med en café au lait mens man ser det parisiske folkeliv passere forbi.
Louvre
Louvre

Smil til Mona Lisa

På Seinens højre bred ligger Louvre, der er et af verdens største og mest betydningsfulde kunstmuseer.

Det koster 10 euro at komme ind på museet, og det er rystende billigt set i lyset af, at den besøgende får adgang til mere end 35.000 kunstgenstande fordelt på 60.000 kvadratmeter.

Museets mest berømte kunstværk er Leonardo da Vinci´s smukke maleri Mona Lisa, men museet har også omfattende etnografiske og historiske samlinger, som det med fordel kan betale sig at bruge tid på.

Man skal være forberedt på, at bruge en hel dag på at besøge Louvre, men det er tid godt givet ud, for besøget på museet giver den besøgende en oplevelse for livet.
En vaskeægte parisisk kuriositet - en butik med speciale i skadedyrsbekæmpelse
En vaskeægte parisisk kuriositet - en butik med speciale i skadedyrsbekæmpelse

En parisisk kuriositet

På trods af, at Paris er drømmeagtig smuk har byen også små lommer, hvor man kan finde vaskeægte kuriositeter.

En af disse kuriositeter er en butik med det lidet flatterende navn "Destruction des animaux nuisibles".

Som navnet antyder arbejder butikken med skadedyrsbekæmpelse.
Udstoppede gnavere i butiksvinduet
Udstoppede gnavere i butiksvinduet

Det kuriøse ved butikken er, at der er udstillet udstoppede rotter, døde bævere med gule tænder og andet godtfolk i de store butiksvinduer.

Udover udstoppede gnavere er der også et uforholdsmæssigt stort udvalg af rottegift og musefælder udstillet i vinduerne.

Jeg kan ikke sige andet end, at det var en oplevelse ud over det sædvanlige at studere vinduet i butikken, og for underholdningsværdiens skyld kan det anbefales andre at gå forbi butiksvinduet.
Seinen
Seinen

En tidlig morgen ved Seinens bredder

Der er intet smukkere end at gå en tur langs Seinens bredder en tidlig morgen, hvor solen indhyller byen i et skarpt, gult lys.

En café au lait og en croissant nydes på en af fortovscaféerne mens en elegant kvinde går forbi med dagens udgave af Le Monde under armen.
Seinen
Seinen

De mørkegrønne bogkasser langs Seinen frister - her kan man måske finde den bog man ikke vidste manglede i bogreolen hjemme i Danmark.

En mand med saxofon går langs Seinens højre bred mens doven jazz strømmer ud over byen, og vi beslutter, at det vil være en smuk dag at besøge Versailles-slottet på.
Rejsetipforfatteren foran Versailles-slottet
Rejsetipforfatteren foran Versailles-slottet

Versailles-slottet

25 kilometer fra Paris ligger byen Versailles, der er mest kendt for at være hjemsted for det monumentale Versailles-slot, der blev bygget af Ludvig den 14.

Versailles-slottet blev bygget fordi Ludvig den 14. ville have et sted, hvor han kunne vise sig frem i al sin magt og vælde. At byggeriet blev så dyrt, at undersåtterne sultede kunne Ludvig den 14. ikke tage sig af - og byggeriet af Versailles-slottet endte også med, at blive begyndelsen på enden for det franske monarki.

Versailles-slottet har i over 30 år figureret på UNESCO´s verdensarvliste, og når man står foran slottet forstår man til fulde hvorfor.
Vægdetalje i Versailles-slottet
Vægdetalje i Versailles-slottet

Versailles-slottets indre er indrettet i en så overdådig luksus, at man føler man drømmer når man i vågen tilstand går rundt i de fantastiske rum.
Dør og væg i Versailles-slottet
Dør og væg i Versailles-slottet

Rigt dekorerede tapeter, gobeliner, kostbare møbler og smukke loftsdekorationer er kendetegnende for alle Versailles-slottets rum.
Spejlsalen i Versailles-slottet
Spejlsalen i Versailles-slottet

Spejlsalen

Spejlsalen er det største og mest ekstravagante rum i Versailles-slottet, og salen må være et af de smukkeste rum i verden.

Store vinduer ud mod haven lukker sollyset ind, og de store spejle på den modsatte væg reflekterer lyset. Loftet i spejlsalen er domineret af enorme lysekroner - og virkningen er helt fantastisk.

Spejlsalen er et af de rum den rejsende ikke må snyde sig selv for at se.
Udsnit af Versailles-slottets have
Udsnit af Versailles-slottets have

Versailles-slottets have

Den enorme have, der hører til Versailles-slottet er intet mindre end imponerende.

Den franske havearkitekt Andre le Notre anlagde haven i perioden 1660-1670, og haven omfatter afdelinger med vandbassiner, parterre-haver, en bondelandsby og trianonparken.

Haven er så enorm, at man gør sig selv en tjeneste ved på forhånd at have udvalgt 2 eller 3 områder at se, hvor man har så til gengæld har mulighed for at fortabe sig i detaljen.

Vi havde på forhånd bestemt os for, at vi gerne ville se slottet Petit Trianon og den bondelandsby, som Marie Antoinette anlagde i et hjørne af den enorme park - og vi startede med, at besøge Petit Trianon.
Petit Trianon
Petit Trianon

Petit Trianon

Petit Trianon er det mindste slot i Versailles-haven, men det er ikke desto mindre en stor oplevelse at besøge slottet, der blev opført i perioden 1762-1768.

Petit Trianon blev bygget efter ordre fra Ludvig XV, og slottet blev anvendt af hans elskerinde Madame Pompadour. Efterfølgende blev Petit Trianon et yndet tilflugtssted for Marie Antoinette, der ønskede sig et sted, hvor hun kunne være fri for de stive hofregler.

Petit Trianon består bl.a. af en smuk hall, et kapel, påklædningsværelse og flere rigt dekorerede spisestuer med fornemme møbler.

På trods af, at Petit Trianon langt fra er så overdådigt indrettet som selve Versailles-slottet kan det anbefales at besøge Petit Trianon - også selvom det koster 20 euro at komme ind.

Udsnit fra bondelandsbyen - Le Hameau
Udsnit fra bondelandsbyen - Le Hameau

Bondelandsbyen - Le Hameau

I et hjørne af Versailles-slottets have ligger den bondelandsby, som Marie Antoinette lod opføre mellem 1785 og 1792.

Marie Antoinette var fascineret af det enkle liv på landet, hvor man var fri for de kongelige pligter og de snærende bånd.

Bondelandsbyen består bl.a. af en bondegård, flere stråtækte huse, en vandmølle, marker, søer og et kærlighedstempel, hvor man kunne sætte sig og tænke over livet.

Bondelandsbyen har uden tvivl været et område, som Marie Antoinette skattede højt på grund af den fredelige atmosfære.

Udsnit fra bondelandsbyen - Le Hameau
Udsnit fra bondelandsbyen - Le Hameau

Det er dog en virkelig speciel oplevelse at gå fra det luksuriøse Versailles-slot og hen til en simpel bondelandsby, der kun ligger et par hundrede meter nede i haven.

Forskellen mellem det overdådige og det simple var så slående, at en af de medrejsende dristede sig til, at kalde det for "en kinky oplevelse" at opleve så store forskelle på så kort en strækning.

Klostret Lycée-Hoche
Klostret Lycée-Hoche

Klostret Lycée-Hoche

Når man befinder sig i Versailles vil det være forkert at gå ud fra, at Versailles-slottet er den eneste seværdighed i byen.

Et kvarters gang fra Versailles-slottet ligger der et interessant kloster, Lycée-Hoche, der for den arkitektur-interesserede rejsende absolut er et besøg værd.

Bygningen blev oprindeligt opført som et nonnekloster, men i 1803 blev klostret omdannet til en skole, der den dag i dag er temmelig eftertragtet fordi niveauet er højt.

Kuplen i Lycée-Hoche
Kuplen i Lycée-Hoche

I de senere år har man brugt mange ressourcer på, at restaurere bygningen, og det er der kommet et rigtig flot resultat ud af.

Det er en fornøjelse at besøge et kloster, hvor man kan se, at der er lagt mange kræfter i, at beskytte vores fælles kulturarv.

Restaureringen af Lycée-Hoche forventes, at være afsluttet i løbet af 2012, men det kan varmt anbefales at besøge klostret selvom byggearbejdet i skrivende stund stadig pågår.
Saint-Louis-des-Invalides på Avenue de Tourville.
Saint-Louis-des-Invalides på Avenue de Tourville.

Kirken Saint-Louis-des-Invalides

Uanset hvor man bevæger sig i Paris vil man uundgåeligt støde på interessante bygningsværker, så har man blot den mindste interesse for arkitektur vil det være en drøm at befinde sig i Paris.

På en morgenvandring, hvor vi ville ud for at drikke en kop café au lait stødte vi på kirken Saint-Louis-des-Invalides, der ligger i forbindelse med Les-Invalides-komplekset på gaden Avenue de Tourville.

Saint-Louis-des-Invalides, der også kaldes for Soldaterkirken, er bygget i midten af 1600-tallet, og er utroligt smuk med sin forgyldte kuppel.

Kirken Saint-Louis-des-Invalides på gaden Avenue de Tourville
Kirken Saint-Louis-des-Invalides på gaden Avenue de Tourville

Faktisk var kirken så smuk udefra, at vi naturligvis blev fristet til at gå indenfor.

Indvendigt viste kirken sig at være knap så interessant som udefra. Indvendigt er det en temmelig lys kirke, hvor der ikke er særlig meget udsmykning.

Kirken er dog i besiddelse af et fint, velbevaret orgel fra 1600-tallet, som det kan betale sig at besøge kirken for at se. Derudover er Saint-Louis-des-Invalides et besøg værd fordi Napoleon den 1. er begravet her.
Triumfbuen set fra en taxa
Triumfbuen set fra en taxa

Besøg Paris

Paris er en by, der vil gøre selv det mest berejste menneske afhængig, for byen har alt hvad hjertet kan begære.

Der er gode caféer og restauranter for den gastronomi-interesserede, den arkitektur-interesserede kan besøge bygninger og slotte, der vil få palæerne i Bredgade til at græde af misundelse, og den kunst-interesserede kan fortable sig i utallige kunstværker på Louvre-museet.

Byernes by er et paradis for livsnydere, og jeg kan kun anbefale andre, at rejse til Paris mindst en gang i livet.

God tur!

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Paris

Hoteller i Paris
Rejser til Paris
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/portugal/lissabon/forkaelelse-i-lissabon.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.