Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Paris

 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet
 • Disneyland Paris

  23.01.14: Connie Boysen
  Tag med FDM til magiske Disneykand Paris, med alle de kendte og elskede figurer. Bo på Disneyland hotellet midt i den fortryllende park, og oplev Mickey, fedtmule Tigerdyr og Andersine mens du går rundt på det store og hyggelige hotel, der bare oser af stemning.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Paris

Rejsetips af samme forfatter

 • Yassu Elafonissi på Kreta

  (Bedømt af 28 personer)
  01.04.11: Per Østenfjeld
  Ligegyldigt om man er på Øst- eller Vestkreta er der altid oplevelser i vente for livet. Er man til sol og strand findes Europas Maldiverne i det sydvestligste hjørne, Elafonissi og er det bjergene der trækker, findes hele tre bjergområder der byder på alt fra vandreture til natursmukke dale.
  Se hele rejsetippet
Paris og omegn - Fra middelalder til nutid via renæssancen
Rejsetips indsendt af:
Per Østenfjeld
Højer
2. maj 2011

Paris og omegn - Fra middelalder til nutid via renæssancen

Er man i omegnen af Paris eller blot i nærheden, kan der opleves andet end de mange kulturelle og flotte seværdigheder i selve Paris.
F.eks. kan nævnes Provis, en middelalderby ca. 95 km sydøst for Paris. Med andre ord en halvanden times kørsel i bil. En spændende by som blev grundlagt omkring år 800 under Karl den Store.
I sommerhalvåret, er der forskellige arrangementer som, ridderturneringer, falkonerer, festivals med originale kostumer. Underjordiske gallerier, en guidet tur gennem et netværk af gange, hvor der kan ses graveringer i hulevæggen fra den franske revolution og af endnu ældre dato er nogle af mulighederne.
Et af byens gamle vartegn, Tour César kan stadig ses og besøges. Rundt omkring i hele byen kan stadig ses de gamle og oprindelige huse i bindingsværk.
Datidens apoteker
Datidens apoteker

På besøg i et af gallerierne

Når man vandrer rundt i Provins bør man tage sig tid til at besøge et af gallerierne som findes i omtalte underjordiske gange/kældre.
Det er som hensættes man til en middelaldertid, så levende og virkelighedstro virker udstillingerne af scener fra datidens hverdag.
Byen i sig selv er levende og på det lokale torv findes et par udmærkede restuaranter, hvor lokale specialiteter kan nydes.
Velkendt scene med åkander
Velkendt scene med åkander

Giverny og Monet

Giverny eller mere præcist, Monets hus og have, skal også have et besøg. Byen ligger ca. 75 km vest for Paris og kan enten gøres på egen hånd eller en af de mange guidede ture. Det er ikke svært at finde med en gps'er i bil.
Monets hus og have kender vi alle fra de mange motiver af åkander, men haven rummer også fredsfyldte og små afkroge, et væld af forskellige farvestrålende blomster, der er en fryd for øjet.
Inde i selve huset kan ses og fornemmes hvordan livet har taget sig ud på landet på Claude Monets tid.
Blomstervælde
Blomstervælde

Guldsmedenes kærlighedsdans
Guldsmedenes kærlighedsdans

Loftsmaleri
Loftsmaleri

Versailles

22 km fra Paris' centrum findes Versailles, som er et "must" for alle der besøger Paris og Omegn.
Noget mere storslået og pompøst findes næppe i hele Europa.
Selve slottet, haven og Marie-Antoinettes "legeplads", hvor hun kunne lege bondeidyl og lade sig hensætte til et mere almindeligt liv er næsten ubeskriveligt og kan varmt anbefales.
Man kan køre med et lille "tog" ned til enden af parken, eventult spise på cafeen dér, nyde et glas vin eller andet og derefter gå retur til slottet gennem parken.
Man kan også ved selvsyn se Marie-Antoinettes bondeidyl som netop findes for enden af parken.
Vue fra parken mod slottet
Vue fra parken mod slottet

Bon voyage

Alt i alt en oplevelser der kan nås mindre end en dags kørsel fra Danmark.
Brug gerne en ugestid, f.eks. i Magny le Hongre, Fdm-travel udbyder stedet som er et landsbylignede villaområde i moderne stil og som ligger meget tæt på Disneyland Paris, så er der også noget for børnene.
God rejse.
Udsigt fra 1. sal i villaen i Magny le Hongre
Udsigt fra 1. sal i villaen i Magny le Hongre

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Paris

Hoteller i Paris
Rejser til Paris
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/portugal/lissabon/forkaelelse-i-lissabon.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.