Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Frankrig

 • Ardèche - alting og det hele

  (Bedømt af 2 personer)
  12.03.16: Mariane Erichsen
  Vi lejede en feriebolig i Ardèche for at se Gorges de l’Ardèche. En cirka 30 km lang og dyb kløft skåret igennem landskabet af floden Ardèche.
  Se hele rejsetippet
 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Frankrig

Prøv Lyon på vej hjem
Rejsetips indsendt af:
Henrik Svava Mortensen
Gentofte
13. juli 2009
Vinderrejsetip September 2009

Prøv Lyon på vej hjem

Har man prøvet at køre i bil til Sydfrankrig kender man problemet – man skal hjem igen! Efter nogle dejlige uger på Rivieraen kommer en lang køretur, som godt nok måske kan klares i ét stræk. Men overnatning undervejs kunne være en god idé! Prøv Lyon!

Hvis man oven i købet har boet i en lejlighed, som både skal gøres rent og afleveres en lørdag, som jo er den store skiftedag, kommer man ikke så tidligt af sted, som man havde tænkt sig. Så hvorfor ikke tage det lidt mere med ro og tage et stop-over lidt under en tredjedel af vejen hjem? Og få en god oplevelse ud af det. Det kan man netop i Lyon.
Pause ved Rhône-flodens bred.
Pause ved Rhône-flodens bred.

Geografi

Lyon, som er en af Frankrigs største byer, ligger lige på motorvejen mellem Marseille og Tyskland, ja motorvej A7 går direkte igennem byens midte. Så i stedet for at sidde i kø omkring Lyon, som mange sikkert har prøvet, kan man med fordel dreje fra og få noget godt ud af det.

Lyon ligger spredt rundt om en mindre halvø der hvor floderne Rhône og Saône løber sammen og fortsætter mod syd. Rhônes højre bred og Saônes venstre bred løber parallelt et stykke og danner en relativt smal tange Le Présque’Île, hvor man finder byens centrum med seværdigheder, shopping og stemning.
Den østlige del af Lyon er flad! Det er floden Saône i forgrunden.
Den østlige del af Lyon er flad! Det er floden Saône i forgrunden.

De to floder deler byen i to geografisk ret forskellige dele. På den vestlige side af Saône er terrænet kuperet og floden bugter sig gennem et flot landskab. Ved byens centrum går Saônes bred næsten direkte over i den stejle side på det lille bjerg Mont Fourvíère.

Fra toppen af Mont Fourviére har man en fantastisk udsigt over den anden del af byen. Den østlige del, på den anden side af Rhône, er flad, og det er her, bl.a. i kvartererne Part Dieu og La Guillotière man finder mange af byens kontorbygninger, beboelsesejendomme og forretninger. Et par enkelte højhuse rager op her og der.
Basilique Notre-Dame De Fourviere.
Basilique Notre-Dame De Fourviere.

Oplevelser og seværdigheder

På toppen af Mont Fourvière ligger katedralen Basilique Notre-Dame De Fourvière. Dens beliggenhed gør, at man ikke kan undgå at se den fra overalt i byen samt at man fra den har en glimrende udsigt over både det centrale og det østlige Lyon.
Hovedskibet i Basilique Notre-Dame De Fourviere
Hovedskibet i Basilique Notre-Dame De Fourviere

Katedralen er med dens hvide sten, dens flotte arkitektur med de to tårne og de rigt detaljerede udsmykninger en seværdighed man må opleve. Indvendigt er det højden af kirkerummet, de flotte glasmosaikvinduer og de mange guldbelagte detaljer, man især lægger mærke til.
Prøv Lyon på vej hjem

Udenfor står – godt beskyttet – en Madonna-statue i guld og appellerer til at give støtte til det store restaureringsarbejde, der i øjeblikket er i gang.
Café La Ficelle. Prøv en Crepe Suzette!
Café La Ficelle. Prøv en Crepe Suzette!

Vieux Lyon

På Saônes højre bred, klemt inde neden for Mont Fourvière finder man den oprindelige gamle by, Vieux Lyon, som er på UNESCO’s liste over bevaringsværdige steder. Her er trafikken minimal, gaderne hyggelige og caféerne spændende – prøv f.eks. en Crepe Suzette eller en af de andre af pandekagerne hos Café La Ficelle på Avenue Du Doyenne.
Floden Saône med Vieux Lyon bag træerne.
Floden Saône med Vieux Lyon bag træerne.

Fra Vieux Lyon når man let op til katedralen og udsigten fra Mont Fourvière. En tandhjulstogbane, Funiculaire, gør turen på under 10 minutter og er en oplevelse i sig selv. Banen løber inde i bjerget i en smal tunnel, hvor der midt på er mulighed for op- og ned-vognene at passere hinanden. Fordi banen er så stejl, er vognene nærmest store overdækkede trapper.
Place Bellecour, i baggrunden Basilique Notre-Dame De Fourviere.
Place Bellecour, i baggrunden Basilique Notre-Dame De Fourviere.

Ud for Vieux Lyon, lige i centrum midt mellem Rhône og Saône, ligger Place Bellecour, en stor plads med masser af skiftende aktiviteter så som kørende forlystelser, koncerter og optræden. Langs den ene side af pladsen er der en stor legeplads for de mindre børn, noget af den er oven i købet overdækket. Og der er bænke til forældrene. Som i enhver fransk by er en række fortovscaféer med til at gøre pladsen til et sted, der bruges.
Place Bellecour ved Rue De La Republique.
Place Bellecour ved Rue De La Republique.

Shopping

Lyons centrale shoppinggade er gågaden Rue De La Republique som udgår fra Place Bellecour og løber mod nord. Her finder man butikker med internationale og franske mærkevarer inden for beklædning, sko, parfume, boligindretning, elektronik og meget mere. Og hvor gaden breder sig ud til Place de Republique med det moderne springvand ligger stormagasinet Printemps.

Også sidegaderne langs Rue De La Republique byder på mange spændende butikker med f.eks. designertøj, modestoffer, boligtilbehør, vin og andre kulinariske specialiteter. Er man til kaffe kan man f.eks. blive inspireret i Nespresso-butikken på Place des Jacobins.

Har man mod på det, kan man også besøge et af de mere indvandrer-prægede kvarterer i La Guillotière på den anden side af Rhône-floden. Her finder man eksotiske butikker af især arabisk og asiatisk afstamning. Velduftende krydderier, eksotiske klæder og et rigt gadeliv præger billedet.
Rue Des Marroniers lige før frokost.
Rue Des Marroniers lige før frokost.

Spisesteder

Når man bliver sulten i Lyon, er der selvfølgelig masser af muligheder. Man kan f.eks. besøge Rue Mercière, en hyggelig gågade med næsten udelukkende restauranter. Gaden udgår fra Place des Jacobins og løber mod nord parallelt med Saône og her finder man mange forskellige spisemuligheder, dog med overvægt på det lokale franske køkken.

Lige ved Place Bellecour finder man Rue Des Marroniers, som er en anden restaurant-gågade. Her er der et lidt mere internationalt tilsnit med f.eks. både italienske, mexicanske og japanske restauranter.
Mo Sushi.
Mo Sushi.

Har man på ferien fået lidt rigeligt med den tunge franske mad, kunne det måske være en ide med japansk. Både den japanske restaurant Fyfy (ja det hedder den) i Rue Des Marroniers samt efterhånden en del andre japanske restauranter og sushi-barer i Lyon er med til at løfte byen op i et internationalt plan.

En god sushi-restaurant og take-away finder man hos Mo Sushi i Rue Confort. Indretningen er spartansk – som den skal være – maden god, betjeningen venlig og priserne rimelige. Man kan sidde indenfor eller udenfor.
Café Fleurs. Grønt og lækkert!
Café Fleurs. Grønt og lækkert!

Skal det være lidt anderledes, kan man spise frokost i en blomsterbutik kombineret med café! Café Fleurs på hjørnet af Rue Mercière og Rue Thomassin er indrettet med lette neongrønne borde og stole inde og ude og man spiser blandt palmer og træer samt naturligvis blomsterforretningens mange planter til salg. Frokostmenuen byder bl.a. på lækre salater, tærter, carpaccio og oste.
Café Fleurs.
Café Fleurs.

Er man blot til lidt let om eftermiddagen, kan te-salonen Perroudon på Rue De La Barre ved Place Bellecour anbefales. Her mødes veninderne til te eller varm chokolade og spiser måske en ”pogne”. Det er en af caféens specialiteter og er en lækker kæmpe tebolle dækket med en knasende sprød blanding af hindbær, mandler og karamel. Caféen har lukket om mandagen.
Marked på Saônes bred. Gør et godt fund!
Marked på Saônes bred. Gør et godt fund!

Markeder

Lyon har også flere markeder, man kan besøge. Søndag formiddag er der fødevaremarked langs den venstre bred af Rhöne mellem Pont De La Guillotière og Pont Wilson. Fra en masse boder falbydes frugt og grønsager, fisk, kød, ost og brød og skulle man blive sulten, er der også boder, der sender en liflig duft at friskgrillede kyllinger ud i luften.

Langs den venstre bred af Saône på Quai Saint-Antione og Quai Des Celestins er der også marked om formiddagen. Hver dag undtagen mandag er det frugt- og grøntmarked, men om mandagen er det tøj, sko og husholdningsartikler. Her kan man gøre et godt køb eller bare opleve den intense stemning. Men kom tidligt, for det hele bliver pakket sammen ved tolvtiden.
Udsigt over det østlige Lyon med byens højeste højhus i bydelen Part Dieu.
Udsigt over det østlige Lyon med byens højeste højhus i bydelen Part Dieu.

Overnatning

Som i alle andre storbyer er der mange hoteller i Lyon og mange af de internationale hotelkæder er repræsenteret i byen, bl.a. Radisson SAS, som har til huse i Lyons højeste højhus i bydelen Part Dieu (se billedet). Her finder man også mange andre hoteller, også f.eks. i de franske kæder Mercure og Novotel.

Hvis man vil bo lidt billigere kan man bruge de franske kæder af trestjernede hoteller Campanile, Kyriad og Kyriad Prestige. Kæderne har hoteller i både centrum, La Guillotière, Part Dieu og lidt længere ude. Hotellerne indgår i Louvre-gruppen, som FDM-medlemskortet giver rabat til. Vi boede i et dejligt familieværelse til 4 personer i Hotel Kyriad Prestige i La Guillotière.

Kør udhvilet hjem

Efter en 2-3 dage, hvor man har boet godt og har fået mange gode oplevelser i Lyon, er man klar til køreturen hjem. Starter man om morgenen, får man mange kilometers forspring fra de andre turister, der også kører hjem. Og man kører ud af Lyon, modsat myldretiden, så køerne er pludseligt blevet noget, de andre må slås med. Ja selv Autoroute A7 kan anbefales. Undgår man for mange lange stop undervejs, kan man – som vi var - være i Danmark sidst på aftenen – en byoplevelse rigere.

Fakta:

Hvordan kommer man til Lyon:
Bil: Lyon ligger PÅ motorvej A7.
Fly: lufthavn Saint Exupèry øst for byen.
Tog: TGV-tog (højhastighedstog) fra Paris til Lyon, en tur på ca. 2 timer, f.eks. kombineret med en billig flyrejse til Paris.

Transport i Lyon:
Offentlig: 4 metrolinier, 3 sporvognslinier og over 100 buslinier i ét fælles system, TCL (www.tcl.fr). Billet til ubegrænset rejse i to timer koster 2,20 Euro. Tandhjulstogbanen til Mont Fourvière er med i systemet.
Bil/parkering: Der henvises til parkeringsanlæg med sorte skilte med gul tekst. Ofte med indikation af, om hvor mange ledige pladser, der er.

Andre nyttige informationer:
Lyon turistinformation: www.lyon-france.com. Web-siden bl.a. på fransk, tysk og engelsk. God til ideer til hvor man kan spise og hvad man kan opleve.

Hoteller i Lyon:
Prøv f.eks. FDM Travel eller de rabatter, FDM medlemkortet giver mulighed for.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Frankrig

Ferieboliger i Frankrig
Rejser til Frankrig
Denne side er udskrevet d. 16. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/tyrol/mountainbike-i-de-oestrigske-alper.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.