Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Provence

Læs mere om rejser til Provence

Rejsetips af samme forfatter

Avignon, det ældste hovedsæde for Paven.

Hvis du er i Sydfrankrig skal du besøge Avignon, det er nok en lid overset by for den ligger ikke ved havet og mange har det med at skynde sig forbi i bilen for at komme ned til det skønne middelhav.
Men gør dig selv en tjeneste og stop op ved Avignon, tag gerne en overnatning i byen eller på en campingplads i nærheden, for ikke kun Avignon er skøn, der er også mange dejlige steder i området omkring byen.

Det mest dominerende du ser når du ankommer til byen er det enorme Palais des Papes, det gamle pavepalads hvor overhovedet for den katolske verden, nemlig paven, boede i årene omkring 1300 og 1400 tallet, indtil hovedsædet blev flyttet tilbage til Rom og Peterskirken. Der nåede at være syv officielle paver samt to antipaver i Avignon, det var Urban den 5. der forsøgsvis flyttede pavehoffet tilbage til Rom. Ud over det store Pave Palads er den gamle bro over floden Avignon, Saint Benezet i dag en del af UNESCO Heritage.
Der er selvfølgelig meget andet end gamle bygninger, der er også masser af fransk charme, gode restauranter og cafeer og masser af shopping.

Er du i bil er der masser af muligheder for at køre rundt i Provence og opleve masser af fransk landsby charme, der er bl.a nogle spændende drypstenshuler i nærheden og også et meget velduftende lavendel museum i Coustellet hvor du kan se hvordan man i årevis har brugt lavendler til alt muligt, lige fra sæber og olier til madlavning. Der er udstilling af hvordan man høstede i gamle dag og selvfølgelig en butik hvor du kan købe nogle af de skønne lavendel-produkter. Så husk næste gang du skal syd på, så stop i eller nær Avignon – det er det værd.

Seværdigheder
Slotte og borge
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Mette Tjæreborgs profilside

Læs mere om rejser til Provence

Ferieboliger i Provence
Rejser til Provence
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/sydney/sydney-pylon-lookout-a-museum-with-a-view.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.