Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Provence

Læs mere om rejser til Provence

Rejsetips af samme forfatter

En dag i Luberon-en-Provence
FDM travel - bookingassistent
Dorothée

En dag i Luberon-en-Provence

I området Luberon i Provence findes mange af Frankrigs smukkeste landsbyer som for eksempel middelalder landsbyerne Gordes, Ménerbes og Oppède-le-Vieux som er bygget højt oppe og som byder på en fantastisk udsigt.
Jeg plejer at tage til Gordes tirsdag morgen når der er marked, der er rigtigt god stemning, jeg køber grønt, men også krydderier, tapenade (oliven pasta) og hjemmelavede sæber. Efter I har gået rundt på markedet et stykke tid, er det sikkert apéritif tid, så vil det måske være en god idé at tage til caféen "Le cercle républicain" for at drikke en pastis. Den ligger ved Place du Chateau, I skal gå gennem caféen for at komme ud bagved til den lillebitte terrasse, som føles som om den ”hænger” på ydersiden af byen, og som har en fantastisk udsigt.

Til en god hyggelig provencalsk frokost vil jeg varmt anbefale "Café de la poste" i Goult, ca. 7km fra Gordes. Rigtigt smukke omgivelser, en god terrasse og dygtige tjenere, og selvfølgelig god mad til rimelige priser. Une assiette provencale, en "lidt af det hele" tallerken (grønsages terrine, oliven og ansjos pure, melon...) og en ”café gourmand”, en espresso serveret med flere forskellige desserter i små portioner (tiramisu, panna cota med røde bær, is, citrontærte). Jeg er blevet helt afhængig af disse café gourmand når jeg er i Frankrig, det er den perfekt løsning for dem , der lige som mig, ikke kan beslutte hvilken dessert de vil have:)
Floden la Sorgue
Floden la Sorgue

l'Isle-sur-la-Sorgue

Om søndagen kan jeg godt lide at tage til markedet i Isle-sur-la-Sorgue, en rigtig hyggelig lille by, der er bygget omkring floden La Sorgue. Det der gør dette marked lidt anderledes er at der udover mad, tøj og kunsthåndværk også sælges antikviteter. I byen findes der faktisk også mange antikvitets butikker. Prøv en af de små caféer langs floden og nyd at gå rundt i de smalle gader.

Til sidst vil jeg anbefale jer at holde øje med hvor og hvornår der holdes sommerfest i disse landsbyer. "Fête votive" finder sted i de fleste landsbyer, omkring den 14 juli eller i august. Om dagen er der pétanque turnering og Tivoli forlystelser, om aftenen er der middag og musik med nogle store orkestre. En oplevelse med de lokale!

Shopping
Caféliv, Markeder

Kommentarer til rejsetippet om Provence

Indbydende

21/02 2016 Rene Magnussen
Dette lyder fantastisk. Dette skal vi besøge snarest.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Dorothées profilside

Læs mere om rejser til Provence

Ferieboliger i Provence
Rejser til Provence
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.