Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Frankrig

 • Ardèche - alting og det hele

  (Bedømt af 2 personer)
  12.03.16: Mariane Erichsen
  Vi lejede en feriebolig i Ardèche for at se Gorges de l’Ardèche. En cirka 30 km lang og dyb kløft skåret igennem landskabet af floden Ardèche.
  Se hele rejsetippet
 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Frankrig

Rejsetips til en vellykket ferie med børn!
Rejsetips indsendt af:
Benedikte Møller
Risskov
18. sept. 2009

Rejsetips til en vellykket ferie med børn!

Enkle tips til en vellykket bil/camping-ferie med børn.

Rejsetips til en vellykket ferie med børn!

I mange år har vi rejst sydpå på bilferier med 3 børn på bagsædet. Følgende rejsetip har for os været medvirkende til mange vellykkede ferie:

Pakkelister:
Op til ferien udarbejdede vi pakkelister for hvert enkelt familiemedlem. Børnene blev taget med på råd, mht. hvad de hver skulle medtage af såvel tøj som toiletgrej bøger og alt andet. Der var ikke altid i udgangspunktet helt enighed om, hvad og hvor meget, det var nødvendigt at medbringe - men det endte dog med, at den enkeltes pakkeliste lå klar til brug.

Udvælgelse af oplevelser, når vi var fremme på destinationen:

Hjemmefra havde vi lånt/købt bøger med oplysninger om stedets muligheder. På turen ned gennem Europa snakkede vi om, hvad vi hver især kunne tænke os at opleve, ud fra de medbragte bøger.

Fremme på destinationen tog vi som noget af det første på det lokale turistkontor, hvor hele familien forsynede sig med alle de brochurer, de fandt interessante. Retur i campen blev der så studeret brochurer, bøger og muligheder af alle!

Hele familien prioriterede så deres ønsker og fik lov at vælge noget de gerne ville se eller opleve - 1 eller 2 ting hver, afhængig af hvor mange dage vi havde til rådighed. Vi planlagde udflugter hver 2. dag - "hjemmedage i campen" med badeliv, bøger, hyggeligt samvær, spil m.m. de andre hver anden dag. Vi fik lagt en plan for dagene, så alle vidste hvad vi skulle hvornår. Ønskerne gik i alle retninger: ridning i Camargue, en gammel borg, tyrefægtning, vinslotte, museer, fangekældre, vandreture i bjergene, drypstenshuler m.m. Således fik vi alle set og oplevet noget, vi aldrig selv havde prioriteret.

For at spore børnenes opmærksomhed ind på naturen, lavede vi en slags konkurrence om hvem, der kunne finde "dagens dyr". Det fik faktisk hele familien til at være opmærksomme på alt hvad der rørte sig - og der blev set og fotograferet mange sjove dyr - kæmpe græshopper, cikader, lysende sct. hans-orm, glenter, bisnappere m.m.

Hjemrejse-evaluering:

På køreturen hjem er der masser af tid til at evaluere årets ferie!

Det første år med pakkelisterne, gennemgik vi dem igen på hjemvejen - havde nogen savnet noget? Havde nogen haft for meget med af noget? Skulle der streges eller tilføjes på listerne? Listerne blev rettet til - og atter hjemme blev det skrevet ind i PC-listerne - klar til næste års ferie. Året efter var der stort set ingen diskussion om, hvad der skulle pakkes og der kom det nødvendige med, hverken for meget eller for lidt.

Vi snakkede om, hvad der havde været rigtig godt og hvad der evt. havde været mindre godt på turen og lavede et slags referat, der ligeledes efter hjemkomst blev skrevet ind i PC'en til brug for næste års ferie! Det endte med at der kom rigtig mange nyttige ting i disse referater, som vi havde stor glæde af at blive mindet om året efter.
Det første år, hvor vi brugte modellen med turistkontoret og fællesplanlægning af turens aktiviteter, var det dét, som alle tre børn efterfølgende var mest begejstrede for. De syntes det havde været helt fantastisk selv at få lov til at vælge. De havde nydt at vide hvad og hvornår der skulle ske noget og de syntes alle, at ikke bare deres egne, men også de andres valg af oplevelser også havde været rigtig spændende. Det gav dem stor forventningsglæde – både til dagene med oplevelser og til dagene, hvor der ”bare” skulle dases, læses bøger, hygges, bades og spilles spil osv.

Så, efter det første år blev denne metode et uomgængeligt must!

Også jagten på "dagens dyr" blev af børnene evalueret som noget af et hit!

Tre enkle råd, der i al deres enkelthed gjorde vores ferier mindst tre gange bedre for alle i familien!

Med venlig hilsen
Benedikte

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Frankrig

Ferieboliger i Frankrig
Rejser til Frankrig
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.