Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Frankrig

 • Ardèche - alting og det hele

  (Bedømt af 2 personer)
  12.03.16: Mariane Erichsen
  Vi lejede en feriebolig i Ardèche for at se Gorges de l’Ardèche. En cirka 30 km lang og dyb kløft skåret igennem landskabet af floden Ardèche.
  Se hele rejsetippet
 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Frankrig

Sommerdag i Conques
Rejsetips indsendt af:
Richardt B Pedersen
Ærøskøbing
1. maj 2009

Tag tidsmaskinen og hop direkte ind i den franske middelalder

To ugers bilferie, hvor mine rejsetips omhandler byerne omkring floderne Lot og Aveyron samt byen Conques, som er lidt for sig selv.
Stemningsfulde Lot
Stemningsfulde Lot

Middelalderbyer og -borge

Er man til middelalderbyer og –borge, så venter der noget af en øjenåbner og det ene fantastisk pittoreske syn efter det andet i området omkring Cahors (midt/sydfrankrig) med dets floder Lot, Tarn, Aveyron og Dordogne. Langs med Lot (udtalt med ”t” i den lokale dialekt) ligger de små byer bygget sammen med og ind i klipperne. Det er så smukt, at man ikke tror sine egne øjne. St. Cirq-Lapopie, øst for Cahors, kræver status om frankrigs ældste by, smukt og højt beliggende over Lot. Men man vil ikke fortryde at tage småvejene mod sydøst til Aveyronfloden, for her ligger 3 småbyer syd for Villefranche de Rouerque: Najac, højt beliggende på bjergkammen med sin middelalderborg, Cordes sur Ciel med sin store ringmur og stejle gader (vigtigt med godt fodtøj) og St. Antonin – Noble Val med sit kæmpe søndagsmarked, der næsten fylder hele byen.

Marked i St. Antonin
Marked i St. Antonin

Conques

Men som rosinen i pølseenden skal byen CONQUES nævnes som noget specielt. Den ligger længere mod nord. Man følger Lot mod øst og kommer til Décazeville. I nordøstlig retning, ved hovedvej D901 og bifloden Courdou ligger denne utroligt autentiske og velholdte middelalderby, hvor man føler sig som deltager i en film med d’Artagnan og de fire musketerer. Står også på Unescos liste over verdens kulturarv.

Midt i byen ligger det store Abbedi, som er et af Frankrigs største pilgrimsmål og på vejen møder man mange til fods.

Flere steder i disse pittoreske byer læser man danske/skandinaviske navn på dørskiltene. Let forståeligt, da området indbyder til mere end en enkelt ferie.

Kommentarer til rejsetips om Frankrig

lyder hyggeligt

05/05 2009 Jannie Sørensen
lyder hyggeligt
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Frankrig

Ferieboliger i Frankrig
Rejser til Frankrig
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/californien/forberedelse-til-den-klassiske-road-trip.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.