Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Frankrig

 • Ardèche - alting og det hele

  (Bedømt af 2 personer)
  12.03.16: Mariane Erichsen
  Vi lejede en feriebolig i Ardèche for at se Gorges de l’Ardèche. En cirka 30 km lang og dyb kløft skåret igennem landskabet af floden Ardèche.
  Se hele rejsetippet
 • Nye sider af Paris.

  (Bedømt af 9 personer)
  16.05.15: Jan Stausgaard
  I forlængelse af mit rejsetip om Paris fra 2011, har jeg denne gang fundet nogle af storbyens mere ukendte steder, hvor man kan tilbringe nogle hyggelige timer – og samtidig komme lidt væk fra de områder, der er mest eftertragtede af turisterne. Altså – nogle lidt mere tilbagetrukne sider af den skønne by – Paris. De beskrevne områder ligger alle i – eller omkring byens centrum. Opholder man sig centralt i byen, skulle det være muligt at nå dem alle til fods. Har dog lige nævnt de nærmeste Metro-stationer. (M)
  Se hele rejsetippet
 • Vent med at købe billetter til du er der

  (Bedømt af 6 personer)
  22.07.14: Mia Bastrup
  Sammen med FDM fløj vi mor, 2 teenagepiger og mormor og morfar til Paris i juli 2014, onsdag til mandag. 4 hele og 2 halve dage viste sig at være passende til at opleve Paris.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Frankrig

Rejsetips af samme forfatter

 • Centraleuropa, øl og sprød gris

  (Bedømt af 8 personer)
  Juli 2017: 4 uger på 4 hjul rundt i Centraleuropa. Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn.
  Hjemmefra har vi planlagt alt, booket hoteller & airbnb, bestilt kørselstilladelser til motorveje & byer og skrevet udførlige lister over, hvad vi vil opleve (og spise!) i hver by.
  Se hele rejsetippet
 • To Rom & Cuba, tak

  (Bedømt af 5 personer)
  Cuba er den perfekte solskinsø med kridhvide strande, vajende palmer og temperaturer, der aldrig er for varme og slet ikke for kolde. Smagen af en forfriskende mojito er altid lige i nærheden, fuldkommen som lyden af en inciterende salsa og synet af vuggende hofter, mens sorte røgskyer fra de allestedsnærværende charmerende, amerikanske dollargrin kæmper om plads på duftpaletten med osen fra enorme friskrullede cigarer, der ryges overalt.
  Se hele rejsetippet
 • En persisk love story

  (Bedømt af 13 personer)
  Som ganske almindelige, forlystelsessyge danskere har vi fire tidligere Interrail-bumser rejst i alverdens riger og lande for at suge til os af smags- og synsindtryk, været behørigt imponerede, nydt det meste.
  Se hele rejsetippet
Tour de France - gastronomique!
Rejsetips indsendt af:
Gentofte
20. jan. 2011

Tour de France - gastronomique!

Det er skam ingen tilfældighed, at Frankrig er verdens største turistland. Her spiser man formidabelt, man bor komfortabelt, og man ferierer i nogle af verdens mest idylliske byer sammen med et helt igennem charmerende folkefærd.
Min kone & jeg har kørt 'hjem' til Frankrig 3 uger hver sommer i næsten 20 år - og hver eneste ferie har været bedre end den sidste. Alle fordomme om, at franskmænd skulle være arrogante eller svære at kommunikere med, er helt ude i skoven. Vi har kun mødt hjælpsomhed, generøsitet og udsøgt høflighed. Overalt.

I mange år kørte vi fra chambre (d'hotes) til chambre og lejede os ind for en nat ad gangen. På den måde har vi arbejdet os gennem det meste af det store, naturskønne land og fundet ud af, hvilke regioner vi holder mest af. Valget er svært!
Hurtigt fandt vi ud af, at de lokale markeder/torvedage er en genial - og forbløffende billig - måde at spise sig gennem de mange regionale specialiteter. Pølser, skinker, oste, honninger, brød, oliven, tapenader etc. - verdensklasse!
Man tropper op tidligt på formiddagen bevæbnet med lidt kontanter og godt humør, og så trasker man fra bod til bod - peger & gestikulerer - og får som oftest en lille smagsprøve af den muntre franskmand bag disken. Sproget er intet problem - for kropssprog er accepteret verden over. Man skal bare sig ud i det med et smil.

Utallige er de måltider - morgenmad, frokost, aftensmad - vi har nydt i en park, på et bjerg eller en bænk i en by. Afsluttende med en lille café noir på den lokale snask.
Pyrenæerne. Udsigt fra soveværelset.
Pyrenæerne. Udsigt fra soveværelset.

Lej et lille hus

Vores gastronomiske horisont udvidede sig ganske kolossalt, da vi fandt ud af at leje små huse på ugebasis via nettet. Vær ude i god tid - så kan du bo betydeligt billigere end på fx chambres.
Pludselig har du adgang til eget køkken og grill. Og pludselig kan du bare købe løs af alle de fantastiske kødudskæringer, fisk og grøntsager de udstiller på markederne. For ikke at tale om de lokale vine, som sælges næsten til foræringspris.
Et par små artiskokker i gryden. En cote de boeuf på grillen. En Tomme de Savoi på en humpel pain a l'ancienne dyppet i en krukke miel fra egnens bistader. En Armagnac til kaffen... Død, hvor er din brod?

Vores råd er kort sagt at flytte rigtigt til Frankrig - i det mindste 3 uger om året. Men lur mig, om det ikke giver mod på mere, når tilværelsen som pensionist engang skal nydes i fulde drag. Et par uger er alt for lidt, når man skal spise sig gennem et land som Frankrig. Bon voyage!

Kommentarer til rejsetippet om Frankrig

Velgørende kommentar

Tak for den dejlige kommentar, Thomas. Det ville glæde mig, hvis du kunne bruge artiklen til at få endnu bedre ferier i gastronomiens højborg. Ser allerede frem til at sætte kursen derned næste sommer. Vive la France!

Velsmagende rejsetip

31/07 2012 Thomas Wiltrup
Velskrevet og derfor en nydelse at læse.
Dertil kommer, at der er gode tips.

Om at finde chambres

Hvorfor ikke starte Frankrig-ferien i Bourgogne - og hvorfor ikke i den skønne by Dijon ... herfra er det nemt at køre på udflugter i de dejlige franske landskaber, nyde vinsmagning i de små huse langs Route de Grand Cru, snuppe nogle vandreture og se de andre smukke byer i området.
Start ved hovedbanegården. Her ligger turistkontoret; de lokale Office de Tourisme overalt i Frankrig er altid meget hjælpsomme, når det gælder om at finde chambres eller hotelværelser i og omkring byen. Spørg samtidig om et bykort og om vandreture i nærheden...
Bon voyage!

Chambre

09/02 2011 Mette
Vi kæreste og jeg planlægger selv en tur til det franske til sommer. Jeg kunne godt bruge nogle gode tip til hvor man kunne tage hen og ikke mindst hvordan man får booket sig ind på de såkaldt chambre.

Shalom venner

1000 tak for den kulinariske opbakning, Søren! Det er bestemt ikke sidste gang, jeg har gjort mig umage i køkkenet for din skyld ... du er jo en mand, der i høj grad anerkender værdien af gode råvarer - og selv ved, hvordan man swinger gryderne i kabyssen.
Men vær nu ikke for hård ved Gårdmanden. Hans kommentar fløj afsted i ren kådhed, tror jeg - hyggedrilleri for gamle dages skyld. Hvortil kommer, at Gårdmanden givetvis hellere ville bruge 4 timer på en tømmerstok i fuld fart ned ad en brusende elv og afslutte festen med at spise ravioli direkte af dåsen - hvor jeg klart ville fortrække at spendere mine 4 timer med at kæle for en jomfruelig hummerbisque og indkoge 5 liter suppe til en lille glace... Hver sin lyst!
Til sommer, når vi skal til Israel & Jordan, kommer vi igennem en palæstinensisk-israelsk flække, hvor man efter sigende fremstiller verdens bedste hummus!? Jeg glæder mig allerede usigeligt til at prøve at aflokke kokken hemmeligheden bag (jeg synes nemlig også selv, jeg har eksperimenteret mig frem til en hæderlig udgave - men det er jo ren amatørisme)...
Til gengæld må vi undvære Frankrig & de skønne markeder; det bliver sgu helt underligt & lidt vemodigt.

Gårdmand ... du er ikke gourmand!

23/01 2011 Soren Kenner
Gårdmand din gamle swinger. At bedømme nogens indsigt i adgang til kulinarisk glæde ud fra deres tegnsætning svarer til at anmelde en restaurant ud fra en kogebog med deres opskrifter. Jeg ved dét lige er dig. Men team Møgeltoft fortjener bedre ... ikke blot for deres gedigne lyst til livet men også for deres fantastiske køkken derhjemme ... der jo netop altid er befolket med disse skarpe observationer fra kulinariets mægtigste templer.

Desværre, kun 4 stjerner

21/01 2011 Gårdmand Flueknepper
Om ikke tekstforfatteren havde været så lemfældig i anden kønslig omgang med korrekturlæsning, var det blevet til 5 store stjerner. Nemlig.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Frankrig

Ferieboliger i Frankrig
Rejser til Frankrig
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/swing-is-the-thing-i-46th-street.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.