Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Athen

Læs mere om rejser til Athen

Athen trods alt - flyv til Akropolis
Rejsetips indsendt af:
Peer Aarestrup, forfatter
Vejle
26. sept. 2011

Athen trods alt - flyv til Akropolis

Var det strejken i Grækenland, de mange forsinkelser undervejs eller de lufthavnsbusser og taxaer, som ikke var der, da vi endelig ankom efter fem timers forsinkelse, som gjorde os stædige?
Nej! Det var udsigten og muligheden for at se gudernes mødested på Akropolis - "byens højeste sted" og dets omgivelser, som gav os alt, hvad vi behøver på en miniferie.
Selvom kristendommen for længst er slået igennem i Grækenland, er der stadig et par tusinde "trofaste" tilhængere af Zeus og Pallas Athene.
Vi fandt (langt om længe) vores hotel, King Jason, som havde et all right værelse klar med 4 senge og en dejlig morgenbuffet, hvor det af dagens fornødenheder blev klaret over et par tallerkener fyldt med herlige retter og god kaffe.


Tankerne går tilbage til det græske ord filoxenia = gæstfrihed) i person af den smukke, nysgerrige Ireni med mobilen i øret og snakketøjet i munden, som fik buschafføren til at sætte os af et par hundrede meter fra hotellet klokken ét om natten.

På den ældre politiofficer, der havde vagten uden for parlamentet, som stod med ild i øjnene (et lævn fra Junta-tiden), men ledte os venligt til Evzonerne (garden, der skal ses), som præsterer strækmarch - som en langsom, slæbende tango - uden for parlament og præsidentbolig. Min respekt for dem steg gevaldigt, da jeg læste, at de er elitesoldater, som udfører dene kunstart på røde sko med sorte pelskpuder klistret på. Lille detalje: en betjent tørrer deres pande af hvert kvarter, mens de står bomstille og lader sig fotografere sammen med mine børn.

Tanken går til den fine lille restaurant ved Sofoklos (Athebs pusherkvarter), som serverede en fusionsmiddag med det bedste fra det græske og bulgarskse køkken. Mutter i køkkenet, mens søn og svigerdatter serverer for de få gæster. Rakia er en dejlig aperitif, man ikke må snyde sig selv for, selvom Ouzo er mest kendt på de kanter.
Et lille minus er, at bulgarer ikke serverer dampende varm mad, men lader den køle ned til håndvarm temperatur. Pyt, 3 kokkehuer.
Som rosinen i pølseenden tager vi på bus eskursion fra Syntagma Square , ser det olympiske stadium, præsidentpaladset, Akropolis med sin lange mur, Zeustemplet, de mange villaer, som ligger skudt ind imellem templerne fra oldtiden - og ikke mindst folkelivet i de smalle hullede gader til larmende trafik, benzin os og råbende grækere - fra 1. sals højde.

Athen - stedet hvor gamle murbrokker giver god mening midt i et moderne virvar af mennesker i alle udgaver.
Tak kære FDM for en god rejse.

Peer Aarestrup
forfatter

Praktiske vink

Euro er den officielle mønt. Tag godt af dem med, for så billigt er det heller ikke i Athen.
Der er mange fremstrakte hænder, som mangler Euroer. Pas på dem og Jeres lommer. Fattigdommen er synlig overalt - desværre.
Er man til ikoner, har man fundet stedet. Sikkert ikke ret ægte, men flotte er de. Søg sidegaderne.
Fyld vandflaskerne op og sæt dem i baren på værelset. Billigt vand og god smag.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Athen

Hoteller i Athen
Rejser til Athen
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/portugal/azorerne/lidt-ud-over-det-saedvanlige.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.