Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Grækenland

 • Sommeraften på en ægte græsk taverna

  (Bedømt af 56 personer)
  05.03.17: J. Gilbert
  Hvis du har besluttet dig for en sommerferie på den græske ø Thassos, har jeg her et tip til en rigtig hyggelig aften med ægte græsk mad.
  Se hele rejsetippet
 • Nicópolis, ruinbyen ved Preveza.

  (Bedømt af 55 personer)
  18.11.16: J. Gilbert
  Der er efterhånden mange, som ferierer i Paleros eller på øen Lefkas. Hvis du bliver træt af at dalre i solen og at slappe af, og i stedet ønsker at besøge og opleve seværdigheder, så findes der i området indenfor en afstand af ca.
  Se hele rejsetippet
 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Grækenland

At Rejse er at Leve
Rejsetips indsendt af:
svaan
Hammel
7. okt. 2009

Da svaan opdagede Grækenland

Tiden skal skrues tilbage til foråret 1997, da sad vi og kiggede på, hvor kan vi nappe en tur til syden?
Tiden skal skrues tilbage til foråret 1997

Tiden skal skrues tilbage til foråret 1997

Vi syntes selv, at vi er et par normale mennesker i den bedste alder. Efter flere år, med små ture rundt i Danmark og en enkelt afstikker til Sverige, var det som om at der skulle udforskes noget mere af den verden vi lever i.
Mangt og meget har Bente og jeg oplevet, modgang og medgang, derfor syntes vi, at vores liv skulle være anderledes. Vores børn var flyttet hjemmefra, og der sad vi så alene og tog vores liv op til revurdering.
Tiden skal skrues tilbage til foråret 1997, da sad vi og kiggede på, hvor kan vi nappe en tur til syden?
Siderne i ferie kataloget blev ivrigt bladet igennem. Utroligt, så mange skønne steder der fandtes, jo, vi var på Kreta, Malta, Spanien, de kanariske øer, samt en masse af græske øer. snart havde vi rejst, Sydeuropa rundt.
Men så på et tidspunkt, faldt vi på en beskrivelse, om en grøn ø, den var ikke stor, men den skulle være en meget frodig grøn ø, som hed Samos.
Ja ja, så grøn kunne den jo ikke være nede i sydens varme.

Ja ja, så grøn kunne den jo ikke være nede i sydens varme.

Vi søgte yderligere på nettet om denne grønne ø, bl.a. Spies rejser, om de havde 2 pladser ledige, jojo, de havde lige det rigtige sted til os, et skønt sted i Samos by, på Galaxy Hotel. Vi bestilte herefter rejsen til afrejse i juli måned. Med en stor portion
forventning i bagagen, rejste vi til Samos for første gang
Vel ankommet til Lufthavnen på Samos, stod der en bus, som skulle fragte os til Samos by, undervejs skulle der nogle af på vejen.
Nogle skulle ikke med så langt, de skulle af i den første by, Pythagorion, hed byen. Den så ikke stor ud, men nok ikke lige den vi ville vælge…
Men, hyggeligt så der ud, på det korte blik vi fik, inden vi kørte videre til Samos by. På turen med bussen, så vi lidt af øen, jamen den var jo grøn. De første forventninger, var indløst. Ugen vi var på Samos, havde vi lejet en scooter hos Manos i Samos by.
Jamen, jeg tror vi kørte ca. 200km denne uge, vi så meget, som det nu var muligt på en uge, vi skulle jo også slappe af og bade og nyde den dejlige sol. Som ugen gik, fik vi mere og mere smag på den græske imødekommenhed, så mon ikke vi skulle udforske Grækenland noget mere. Selv på en uge, oplevede vi en masse, og så meget

af den lokale og historiske del af øen.
Efter vi kom hjem fra den utrolig oplevelses rig ferie, blev vi enige om, DET VAR IKKE SIDSTE GANG, vi var i det græske.

1998, et sjovt år, da børnene spurgte om vi ville med til Kreta.

Kreta er i areal den største ظ i den Græske Ø-gruppe, og sammen med Sicilien, Sardinien og Cypern er den en af Middelhavets største Øer med en længde på 260 km og en varierende bredde på 12 til 60 km. Beliggenheden er så langt sydpå, som man kan komme i Europa. Afstanden til den nordafrikanske kyst er 350 km og til det græske fastland 250 km. HeHe,
Ok, det var jo også Grækenland, så den tur blev endnu en på opleveren.

En skøn uge på Kreta,boede i Makrigialos med udsigt til havet fra vores terrasse, og stranden 32 trin nedenfor. Specielt husker, jeg skiftede skin på næsen 2 gange på en uge. Må nok sige, at det er ø, som man bare ikke lige køre rundt om på en uge, men scooteren var en stor hjælp der også.
Hyggeligt, at køre rundt der, med børn og børnebørn i bil efter os på scooteren. En dag kørte vi til havne byen Sitia, en rimelig god tur på scooteren.
Endnu et ferie år (1999) skulle nu igen bestilles

Endnu et ferie år (1999) skulle nu igen bestilles

Endnu et ferie år (1999) skulle nu igen bestilles, denne gang syntes vi skulle prøve fastlandet, valget faldt på et sted syd for Athen by, nærmere bestemt, Loutraki, Loutraki er langt mere og andet end “den gamle badeby”..

Her ligefrem syder af liv fra tidlig morgen til sen aften, og en slentretur langs den kilometer lange havnepromenade, byder på oplevelser for såvel øje som sjæl: alskens sportsaktiviteter, fiskekuttere og turbådens “kommen og gåen”, de mange blæksprutter der hænger side om side langs Ouzerianerne klar til at blive kastet på grillen.

Loutraki er kendt som et af verdens ældste badesteder! Her er blomstrede kur- ogbadebyen Therme for godt 3.000 år siden. “Therme Loutra” betyder på græsk “varme bade” og det er senere blevet til Loutraki. Også et sted, som er præget af historiske minder. Specielt, husker vi turen op til Korinther kanalen, og tænkte på de mennesker der udgravede den manuelt. For første gang så vi noget mærkeligt, som senere blev opklaret. En sen aften, var pludselig alle byen katte borte, mærkede da også en underlig rystelse, jo, der var et jordskælv, blot 50km borte, men ingen skader på bygningerne i de ramte områder, så der fik vi en gratis oplevelse også med på opleveren.
Besøge Samos igen år 2000

Besøge Samos igen år 2000

Og det blev det, selv da vi bestemte os for at besøge Samos igen år 2000, var der ingen der tænkte på den store brand, der hærgede øen blot en måned før vi ankom der igen. Forventningerne var store igen, og minsandten om de ikke blev indfriet igen. Selv om vi kørte øen rundt igen på scooter og så de sørgelige brandtomter, så vi også den ukuelige energi som grækerne har, for at få deres levebrød op og køre igen.Vi boede denne gang på Kriton Hotel, i Samos by, tæt på den gamle bydel, (VATHI). Hotellet styres af den danske Ulla, og hendes mand havde en taverne udenfor byen, udover dette havde han også en stor olivenlund. Denne tur bestod mest af at køre rundt på den tohjulede. Fandt bl.a. vores yndlings Restaurant Aprovado inde i midt byen. Vores bade-strand der, var Gaugou Beach.

Lefkas/Parga 2001, da skulle der ske noget andet.
Nu var vi blevet bidt af det skønne Grækenland, nu vil vi tage 2 uger dernede. Valget som vi var helt enige om, faldt på en uge på Lefkas og en uge i Parga. Mange tænker nok, hvad er Lefkas??

Øens nordspids ligger tæt ved fastlandet og en bro forbinder den med moderlandet. Navnet Lefkas stammer fra de hvide (på græsk "lefkos") klipper, der fra øens sydspids falder stejlt ned mod havet. Øen er kendt for sin skønhed, men selv om turismen på Lefkas har mere end 20 år bag sig, så er den græske charme intakt Onassis og Kennedy Lefkas fik sin plads på turistkortene via skibsrederen Aristoteles Onassis, selv om det formentlig ikke var hans hensigt. I 1960'erne førte han sin nye hustru, Jacqueline Kennedy, til sin private ø, Skorpios. En begivenhed, der fik den samlede verdenspresse til at flokkes så tæt ved øen som muligt. Fra Lefkas by til turiststedet Nidri er kyststrækningen mere eller mindre ubebygget langs de små strande. Landskabet kan faktisk minde lidt om de nordiske skærgårde med små, grønne øer spredt ud over havet.
En uge der, er simpelthen en oplevelse og så derefter tage en taxi til Parga, og hvad er så Parga??
Parga er en Charmerende havneby formet som et amfiteater rundt om havnen, med frodige grønklædte bjerge i baggrunden. Rundt om i vigen ligger små øer som påminder os om havets kræfter. Overfor byen troner den Venetianske borg fra 1400-tallet, et minde fra svunden tid. Den idyl som præger Parga i dag har ikke altid været en selvfølge. Ifølge mytologien fandtes "dødsoraklet" i Necromentio ved Parga. Dette er nedgangen til Hades rige, dødsriget. Stedet hvor der fandtes en utrolig ro og natur skønne omgivelser. Her genfandt Bente og jeg Kærlighedens tegn igen, Bente mener vi blev nyforelsket igen, og jeg må nok give hende ret, og det holder endnu.
2002 Patmos - Samos

2002 Patmos - Samos

Nu, var vi blevet bidt af en gal 2 ugers ferie. Derfor år 2002, valgte vi så at vende HJEM til Samos igen, dog med den forskel, at vi tog en uge på Patmos først, og så slutte af i vores nuværende Paradis.
Patmos??

Ja, det kan IKKE beskrives, DET SKAL SIMPELTHEN OPLEVES.
Patmos er en gold, men smuk lille klippeø med en halv snes strande af varierende kvalitet. Patmos, er også kendt for at jetsettet, der så vi flere linere, på størrelse med de gamle store bælts færger
At gå rundt på denne ø, i dens hvide by på toppen (Johannes Borgen), Et historisk øjeblik, når man går ind i denne enorme bygning, og næsten genopleve, livet fra dengang. Patmos er en meget speciel ø. Den er Grækenlands helligste ø, da det var her, evangelisten Johannes hørte Guds stemme gennem sprækkerne i en grotte, og dikterede det, der i dag kaldes Johannes' Åbenbaring for sin elev Prochoros. Grotten er i dag en af Patmos' største seværdigheder.

Vel ankommet til Samos igen, tog vi bussen ind til Samos by. Som så blev vores udgangs punkt denne også.
Tonsvis af oplevelser fik vi igen, det var som om, der var noget der sagde at, nu må vi altså til at finde vores ståsted hernede. Uroen bredte sig atter efter vi kom hjem fra de 2uger.
Var det nu det vi ville?
Pythagorion clubbens medlemmer

Pythagorion clubbens medlemmer

Året 2003 skulle så være året, som Pythagorion clubbens medlemmer skulle mødes første gang. Her boede vi på Hotel Athos.
Aldrig, havde vi været så spændte på sådan et møde. Vel ankommet til Pythagorion om aftenen, mødte vi så op til Lunch på Neptune dagen efter.

Og der skulle vi så møde Præsidenten live. Og så alle de andre dejlige mennesker i clubben. Og jeg siger jer, Woww, for en modtagelsen Bente og jeg fik, så mange dejlige klem vi fik, jamen, vi blev virkelig rørte, da vi ankom, det var som om vi har kendt hinanden i flere år.
Dette blev nok starten til et evigt venskab over flere nationaliteter.

Selv nu, efter flere rejser derned, så mødes flere og flere der på samme tid, og gensyns glæden er lige stor, selv om det måske, kun er en måned siden, vi sidst har mødtes der.
Måske er der nogen som siger, Hvad er dette for noget??
Men vi er blot nogle impulsive mennesker der blot elsker at mødtes på et sted, hvor vi alle er i den samme båd. Her gøres der ikke forskel på status.

Et år, som nu står som det ultimative ferie år. Denne gang boede vi på Anna Hotel.
Da var det jo 2. gang vi mødtes med andre medlemmer af Pythagorion clubben.
Gensynsglæden var stor igen, om aftenen, da vi skulle spise middag, og ankom til Restaurant Apollonia, Ups…. Der sad de kendte jo og ventede på os. Hold da K… for en velkomst vi fik.
Jamen dog, de var der alle sammen igen, næsten en 10 stykker, sad og ventede på at vi kom og bestilte maden, de havde ikke spist på dette tidspunkt. ( Utroligt, He hehe)

Specielt tænker vi på en aften, hvor Inge Strømsnes, spurgte om vi skulle tage taxi ud til en lille landsby (Mili). Og spise middag der. Jo tak, en sjov kvinde fra Oslo (Kari) som vi havde mødt før, tog også med.
Og jeg siger jer, sikken en tur, en utrolig flot lille by udenfor Pythagorion. Der herskede en ro og hygge der uden lige.
På torvet i byen, var der 3 taverner, og alle var familie ejet (det er normalt i Grækenland).
Vi gik først rundt i byen og tog billeder og video der, og så den ro der havde lagt sig over byen.
Efter rundturen der, tog vi plads på torvet og fik fat i Morfi, ejeren.
Vi bestilte forskellige retter, og mon ikke vi fik græsk specialiteter, en pragtfuldt middag blev indtaget der.
Og mere til, da vi ringede efter en taxi, da fik vi den besked, at den vil komme om ca. ½ time. Pludselig hold der en taxi, jeg måtte sluge min ½ liters amstel på no time, Men ak ak, det var ikke vores taxi, så en ny amstel måtte på bordet til næste taxi.
En aften Bente og jeg ALDRIG glemmer.

Denne tur, står også som noget specielt, da havde Kari sin veninde med, nemlig Marta (på farta)
En utrolig sød dame, som ikke lod noget bag sig, hun var virkelig en dame med krudt i. Hende havde vi mange gode og sjove oplevelser med, Tak Marta…
Det jeg elsker

Det jeg elsker

Men noget af det jeg elsker, det er at gå rundt i byen og blot nappe fotos der, og så svinge ind på den lokale Stavros og få en sludder med de lokale og him self.

Sikkert husker alle, hvordan vi virkelig hyggede os denne gang, Hvorfor?
Jo, vi havde givet vores datter, Karina en fødselsdags gave.
Og, Mon ikke hun fik smag for det, hun elskede simpelthen de 14 dage, vi boede på Zephyras Hotel.

En utroligt oplevelses rig 14 dages ferie.
Kari var med på en tur til Samos by og Hera Templet, Det satte hun stor pris på, Der røg også nogle ekstra billeder på der også.

Endnu en skøn ferie blev printet ind på nethinden.
Endnu engang tak til alle vi mødte denne gang også.

Ingen Nævnt, ingen glemt.

Alle kan blot gå ind og se rejser i det græske og se billederne og video clip, på svaan.dk

Seværdigheder
Øer

Kommentarer til rejsetips om Grækenland

svaan`s nye forum

23/05 2011 svaan
Det nye forum ligger her www.svaan.dk/svaan

SAMOS 4-EVER

05/03 2010 Pia
Vi elsker bare Samos. Den frodigste, skønneste og mest uforglemmelige ø.Samos er for alle. Der er strande, diskoteker, små taverner, shoppingmuligheder, seværdigheder ja you name it!Det er bare med at komme afsted.For at forberede dig lidt til rejsen er det en rigtig god idé at besøge www.visit-samos.dk.En super hjemmeside der giver en en masse gode råd, ideer og meget mere til den kommende rejse til det fantastiske SAMOS!!;O)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Grækenland

Ferieboliger i Grækenland
Rejser til Grækenland
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.