Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Grækenland

 • Sommeraften på en ægte græsk taverna

  (Bedømt af 50 personer)
  05.03.17: J. Gilbert
  Hvis du har besluttet dig for en sommerferie på den græske ø Thassos, har jeg her et tip til en rigtig hyggelig aften med ægte græsk mad.
  Se hele rejsetippet
 • Nicópolis, ruinbyen ved Preveza.

  (Bedømt af 54 personer)
  18.11.16: J. Gilbert
  Der er efterhånden mange, som ferierer i Paleros eller på øen Lefkas. Hvis du bliver træt af at dalre i solen og at slappe af, og i stedet ønsker at besøge og opleve seværdigheder, så findes der i området indenfor en afstand af ca.
  Se hele rejsetippet
 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Grækenland

Når du kommer sejlende til Poros mødes du af dette betagende syn.
Rejsetips indsendt af:
Hans-Ole Ploug
Vig
24. jan. 2010

Den græske ø Poros

Der er fantastisk atmosfære i de smalle gader på den hyggelige lille ø Poros. Byens charmerende hvide 1800-tals huse stiger op mod det hvide klokketårn på toppen af en af de 3 lava høje, Poros er bygget omkring. (når du ser krydstogtskibet med Japanere får du indtryk af, at dette klokketårn, for japaner er lige så interessant, som den lille havfrue). Turen på trapperne op til tårnet er utrolig smuk. Efter en dejlig tur til klokketårnet kan man gå ned mod havnen, hvor der er mange muligheder, enten besøg på en af alle cafeer, eller for at få noget spændende at spise, her elsker vi at spise på taverna rota. Lige midt på havnepromenaden, Her er altid frisklavet Græske specialiteter. Du kan se meget mere på www.poros.dk
Der er mange skønne steder, rundt på Poros. Her ses en meget lille Ø med en lille kirke, der er det
Der er mange skønne steder, rundt på Poros. Her ses en meget lille Ø med en lille kirke, der er det

Det er fantastisk at holde ferie på den skønne græske Ø Poros

Poros er en lille hyggelig Græsk ø ca. 1 time med flyvebåd fra Piræus (Athen). Poros er den frodigste ø i den Saroniske Bugt i nærheden af det meget spændende og historiske interessante Peleponnés, som mange betegner som det antikke Grækenland, hvilket giver mange udflugtsmuligheder. Er man mere til sol og strande er der også rige muligheder for dette, samt muligheder for kulinariske oplevelser, og besøg på hyggelige barer og cafeer, hvor grækerne selv nyder f.eks. en iskaffe. Mange grækere fra Athen har Poros som deres mest foretrukne udflugts, og feriemål.

Poros er i virkeligheden 2 øer, som er forbundet med en dæmning. Den nordlige ø Kalavría, som er meget frodig og grøn på grund af de mange pinje og citrus træer, og den lille vulkanske ø Sfería, hvor byen Poros er anlagt, byen er anlagt langs det ca. 350m smalle stræde over mod Galatás som er nabobyen på fastlandet. I det smalle stræde er der stort skibstrafik af private både, krydstogtskibe og færger, og ikke mindst de hyggelige taxa både, som sejler hele tiden når der er behov. På de 2 øer bor der ca. 4000 fastboende, på de i alt ca. 31 km2.
Poros by er meget spændende med mange ælder huse som er bygget op omkring bjerget, hvor der på toppen er placeret et klokketårn, det bevirker at der er mange små og spændende gader som snor sig rundt mellem husene, det er ikke lykkedes at fremskaffe et præcist bykort, og selv fastboende kan opdage nye gader når man går tur med dem, og man kan bruge meget lang tid på, at udforske disse gader, og tale med de spændende og gæstfri mennesker man møder.

Vi er en familie på 4 voksne personer, og med hjælp fra venner, som elsker Poros. Vi har lavet en hjemmeside, www.poros.dk, på Dansk, for at fortælle andre om hvad vi har oplevet i de 14 år vi er kommet på denne skønne ø, og hvilken gæstfrihed vi har mødt.
Siden er uafhængig, og modtager ikke økonomisk støtte, men vi modtager gerne tips, fra andre som også kan lide Poros.

Seværdigheder
Øer
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Grækenland

Ferieboliger i Grækenland
Rejser til Grækenland
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.