Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Grækenland

 • Sommeraften på en ægte græsk taverna

  (Bedømt af 56 personer)
  05.03.17: J. Gilbert
  Hvis du har besluttet dig for en sommerferie på den græske ø Thassos, har jeg her et tip til en rigtig hyggelig aften med ægte græsk mad.
  Se hele rejsetippet
 • Nicópolis, ruinbyen ved Preveza.

  (Bedømt af 55 personer)
  18.11.16: J. Gilbert
  Der er efterhånden mange, som ferierer i Paleros eller på øen Lefkas. Hvis du bliver træt af at dalre i solen og at slappe af, og i stedet ønsker at besøge og opleve seværdigheder, så findes der i området indenfor en afstand af ca.
  Se hele rejsetippet
 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Grækenland

Rejsetips af samme forfatter

 • Athens bedste spisested

  (Bedømt af 3 personer)
  03.05.11: Arne Olsen
  Hvis man er i Athen, må man ikke snyde sig selv for en tur til frugt-, fiske- og kødmarkedet i Athinagaden. På kødmarkedet finden man byens bedste taverne - her får man autentisk græsk mad og man kan som et særsyn få en "rigtig" retsina til, og ikke den hvidvin, turisterne normalt spises af med.
  Se hele rejsetippet
Grækenland - Påske på Hydra
Rejsetips indsendt af:
Arne Olsen
Værløse
4. maj 2011

Grækenland - Påske på Hydra

Vi har nu to gange fejret den græske påske på Hydra - begge gange var det en fantastisk oplevelse. Det er meget interessant at deltage i det kirkelige liv, der udfolder sig i påsken.
Skærtorsdag bliver Kristus taget ned af korset og hyllet i ligklædet og et epitafium (symboliserer graven) bliver gjort klar med masser af lys og blomster. Langfredag bliver Kristus symbolsk lagt i graven, og om aftenen udgår der processioner fra alle kirker med epitafiet og hele menigheden bagefter med lys i hænderne. Alle samles på havnen, hvor dert holdes en kort fælles gudstjeneste (i 2011 forrettet af biskoppen) hvorefter alle går tilbage til deres "egen" kirke. Her løftes epitafiet, og man går under det ind i kirken. Lørdag er der gudstjeneste kl ca 23 - kl lidt i 24 slukkes alt lys, og det nye lys tændes som symbol på Kristi genopstandelse. Alle får tændt deres medbragte lys, som gerne skal med hjem i hel tilstand for at sikre næste års lykke. Efter kl 24 er der messe i haven, og det hele sluttes af med fyrværkeri.

Søndag fejres påsken i familierne med spidstegt lam mv - vi var så heldige at blive inviteret med hjem til en sådan begivenhed. Søndag aften henrettes Judas ved, at en mandsstor figur bliver hængt, skudt med gamle forladere og endelig brændt! Samtidig er der igen en masse knaldfyrværkeri. Det er en stor oplevelse at deltage, også selvom vi ikke er græsk-katolske. Vi blev meget venligt modtaget. Ud over selve påskens magi er der masser af herlige vandreture i bjergene og netop nu myldrer øen med blomster.

Påske på Hydra

Bestil ophold og færge fra Pireaus i god tid - der er run på i påsken, hvor alle grækere åbenbart selv tager "hjem"

Underholdning
Højtider, Påskeferie
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Grækenland

Ferieboliger i Grækenland
Rejser til Grækenland
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/korfu/daskalos-studios.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.