Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Grækenland

 • Sommeraften på en ægte græsk taverna

  (Bedømt af 49 personer)
  05.03.17: J. Gilbert
  Hvis du har besluttet dig for en sommerferie på den græske ø Thassos, har jeg her et tip til en rigtig hyggelig aften med ægte græsk mad.
  Se hele rejsetippet
 • Nicópolis, ruinbyen ved Preveza.

  (Bedømt af 54 personer)
  18.11.16: J. Gilbert
  Der er efterhånden mange, som ferierer i Paleros eller på øen Lefkas. Hvis du bliver træt af at dalre i solen og at slappe af, og i stedet ønsker at besøge og opleve seværdigheder, så findes der i området indenfor en afstand af ca.
  Se hele rejsetippet
 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Grækenland

Græsk ø med, bjergvandring, vandfald og egetræer
Rejsetips indsendt af:
Puk Scharbau
København
27. aug. 2010

Græsk ø med, bjergvandring, vandfald og egetræer

Samotrakhe var engang et rejsemål, som skulle besøges på linie med Delfi. Mysteriekulten er for længst døet hen , men stemningen af ren natur, kildevand fra det 1600 meter høje dominerende bjerg og de smukkeste insekter er der stadig.

Græske mysterier og vandfalds pools

Samotrakhe er en anderledes græsk ø oplevelse, du kan køre i 15 min uden at møde et menneske eller et skilt. Gedekid i kvæde sovs finder du på en taverne 4 km ind i landet, in the middle of no where. Renhed, ro og yndefuld natur.

Kommentarer til rejsetips om Grækenland

Samothrake, Grækenland

12/09 2010 Puk Scharbau
Samotrahke. Flyv til Athen og videre 1 times med fly til Aleksandropolis. Herfra med bår 2 timer til den meget afsondrede ø. Der var engang færger fra Limnos, men i dag er der monopol på færgefarten. Du ankommer til havnebyen, Kamariotissa, masser af liv, Græsk liv, også biler og både, ikke den idylliske lille græske havn. Her kan du være heldig at fange en bus, hvis du kan læse græsk ellers kan du få hjælp til at ringe til en af byens 3 taxaer. Mange bor i Therme, stille, grøn by med adgang til vandreruter, vandfald hvor der kan bades og en lille hyggelig by, I juli var der musik festival, musik med balkan toner. PÅ vejen mellem Kamariotissa og Therme ligger et udendørs museum, hvor man kan går i sporerne på øens gamle mysteriekult, besøgt af både Aleksander den store, kejser Hadrian og mange andre store personligheder, i dag er det beliggenheden, naturen og historiens vingessus der gør indtryk. Øens kræver en bil for at se de meget øde, men skønne områder, små byer med smukke udsigter og for at komme til øens eneste super sandstrand, der ligger 1/ 2 times kørsel fra therme. Ellers er der masser af strand, og hyggelige strandbare på øen, med græsk badeliv, hippier, vandretyper og familier. OP af bjerget, hvor vindenes gud, tilsyneladende hersker, er der natur for alle pengene, gamle tykke egetræer 2-3 m i diameter, kastanjetræer, oregano, mynte, og masser og masser af geder. Den trejde interessante by er Chora, der ligger op af klippen, den oser af oprindelig charme, men har fulgt med tiden med en håndfuld hyggelige spisesteder og cafeer , mange med terraser med ent brag af en udsigt udover havet. Estragon kyllingen på torvet drømmer vi stadig om, eller pandekage cafeen med klassisk musik. Ellers er byens bedste spisested en udendørs restaurant der ligger 7 km væk fra alfarvej, ved Ano Meria, gedekid i kvæde og rosiner uhm. En ø til dem der kan lide at gå på opdagelse. Bo evt på den skønne pension med hortensia hæk og friske æg fra hønsene i baghaven hos Annemaria Arabia. Delikat rent og enkelt. En ø der er helt sin egen og bliver hos en længe after man er rejst. Ps I Aleksandropolis er der mange dejlige cafeer og spisesteder, hvis man er nødt til at overnatte.Puk Scharbau

Har været med tog og færge til Samotrakhe

12/09 2010 Marianne
Var sidst i 80-erne på Interrail, hvor vi hoppede af toget mellem Thessanonikki og Istanbul. Byen hed noget med X.. , og her gik en lille færge over til Samotrakhe. Færgen var af den slags, der er højre end den er lang, og derfor gynge selv om det er stille vejr. Husker øen som fantastisk natur, men ikke med mange seværdigheder. Der var en del små private overnatnings muligheder omkring havnebyen. Vi boede på en et par dage, hvor Mamma selv serverede hjemmelavet morgenmad. Vi vandrede ude på øen i flere dage, boede i telt på en mark ved en lokal bonde og senere bare på stranden. Havet var fantastisk klart, men mest sten strande og klipper. Rundt på øen var der kun få lokale tavarnaer, hvor menuen dagligt bestod af grillkoteletter med cirton og feta salat. Her var gæstfriheden ikke forstyrret af massse turistme. I øvrigt skriver Troels Kløvedal en del om øen og dens historie i en af hans bøger.

For kort.

11/09 2010 J. Gilbert
Du skriver alt for lidt om den spændende, i turistmæssig forstand næsten ukendte, ø. Venligst skriv om adgangsforhold, opholdsmuligheder og seværdigheder. jeg vil læse med stor interesse, tak. J.Gilbert
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Grækenland

Ferieboliger i Grækenland
Rejser til Grækenland
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/4-hele-dage-paaskeferie-i-det-store-aeble.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.