Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Katakolon

Katakolon har både kultur og strand. Herfra er der ikke langt til Olympia, som var fødestedet for de antikke olympiske lege, og hvor man kunne finde et af verdens syv antikke vidundere. I kan også tage en strandtur. Hvis I hellere vil gøre som de lokale, kan I slå jer ned på en af byens taverner ved havet, drikke et køligt glas ouzo og nyde nogle lokale mezes (snacks).

Største seværdigheder

Største seværdigheder

De antikke olympiske lege

Den arkæologiske udgravning for antikkens olympiske lege ligger ca. 40 minutters kørsel fra Katakolon. Man kører gennem et af de mest frodige områder i Grækenland, hvor størstedelen af landets frugt og grønt dyrkes.

Turistbusserne stopper ved foden af Kronosbakken og det var her, de olympiske lege opstod i 776 f.Kr. Det er også her, den olympiske flamme i de moderne lege tændes ved hjælp af sollys gennem en linse.

Alle bygninger på Olympia blev bygget enten til de antikke lege eller til ære for Zeus og de øvrige guder. Her er så mange søjler, gange, statuer og trin, at I med en god guide sagtens kan forestille jer, at de oldgamle lege netop er ved at starte. Blandt de vigtigste strukturer er brydepladsen, Palæstraen, det sted, hvor bryderne og bokserne trænede. Pladsen er omgivet af rækker af søjler.

Også Zeustemplet, som engang indeholdt en 12 meter høj statue af guden i guld og elfenben. Her ligger også Heratemplet, og ude foran står der på en mindeplade, at det er her, den olympiske flamme tændes.

Sidst men ikke mindst finder I her det stadion, hvor atleterne konkurrerede, og hvor tilskuerne kiggede med fra sidelinjen.

Havn

Havn
Molen i Katakolon ligger i byen og herfra tager det kun 5-10 minutter at gå ind til centrum.

Klima

Katakolon har et mildt klima, og solen skinner mere end 260 dage om året. Her kan blive temmelig varmt om sommeren, så hvis I skal på udflugt til Olympia, er det en god ide at huske solcreme og hat, da området for de antikke olympiske lege ligger på en solbeskinnet plads uden nogen stedet at søge skygge.
Denne side er udskrevet d. 21. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/perth/flybilletter/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.