Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kreta

 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet
 • En naturoplevelse uden lige

  (Bedømt af 2 personer)
  05.12.13: Mette Løgstrup Graversen
  På Kreta finder man Europas længste kløft. Samariakløften - Den byder på en 16 km lang vandretur i et spektakulært bjerglandskab. Man starter vandreturen oppe i bjergene, hvorefter man går nedad.
  Se hele rejsetippet
 • Et andet Kreta

  (Bedømt af 26 personer)
  03.12.13: Pia Emborg
  Jeg har brugt Chania som udgangspunkt til de oplevelser af ture, jeg har beskrevet her. Det sværeste ved at lave disse beskrivelser, var at begrænse mig (hvilket nok heller ikke er lykkedes særligt godt).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kreta

Den gamle bydel i Chania
Rejsetips indsendt af:
Grindsted
7. sept. 2010

18 pragtfulde dage på Kreta

Vi tog et rutefly til Kreta, havde bestilt 2 overnatninger i Chanias gamle bydel hjemmefra, resten fandt vi dernede. I Chania bestilte vi også bil, som vi havde indtil vi afleverede den i lufthavnen da vi skulle hjem.
Lækre bananer
Lækre bananer

Øen rundt

Vi kørte til det sydlige Kreta, hvor vi besøgte byerne Plakias og Ag. Galini, begge steder fandt vi hurtigt et sted at bo, både privat og på hotel. Derfra tog vi udflugter til Matala, Preveli og Spili, steder, som er værd at se.

De 2 næste overnatninger havde vi i Makrigialos, derfra en tur til Chrissi island, hvor der var en pragtfuld strand. Så blev det til Agios Nikolaos, en fantastisk flot by, ikke mindst om aftenen. Derfra kørte vi til Vai, en meget flot palmestrand. På vejen dertil kom vi forbi en ældre herre, som solgte små bananer, de smagte himmelsk.

Vi var også på Spinalonga som har en fantastisk historie om de spedalske. Fra Ag. Nikolaos gik turen mod Ag. Marina i vest, vi havde lige en pause, hvor vi var inde at se Knossos.
Stavros på Souda halvøen
Stavros på Souda halvøen

Tilbage til det kendte

Agia Marina havde vi tidligere besøgt, og ville slutte af der de sidste 8 dage. Der var mange flere turister, end vi havde set de andre steder.

Vi havde oplevet en masse i starten af ferien, så vi fandt også nogle rigtig gode steder ikke så langt fra Ag. Marina. Vi kørte til Balos, vejen var ikke så god, men udsigten var fantastisk.

Vi var på et museum i Vrisses, der bliver i dag også lavet vin, raki mm. På Souda halvøen findes der en masse små hyggelige strande, og mange af dem har man helt for sig selv.
En helt igennem fantastisk ferie, som vi helt bestemt vil prøve igen, så vil vi bare finde nye steder på øen.

Seværdigheder
Road trips

Kommentarer til rejsetips om Kreta

Der kommer jo et nyt ferieår :-)

09/09 2010 Tove
Vi var afsted fra den 8/9 til den 26/9. Vejret var perfekt til at køre rundt, det var varmt, men ikke så varmt at det ikke var til at holde ud. Når vi kom til et sted, hvor vi ville overnatte, parkerede vi som regel ved havnen. Gik så rundt og undersøgte hvad der var af muligheder. Det var meget nemt at finde noget at bo i. Problemet var næsten større, når vi skulle derfra igen, da de ikke kunne forstå, at vi ikke ville blive nogle flere dage. I Agia Galini, som er et meget skønt sted, skulle vi igennem værtsparrets stue, for at komme op til vores lejlighed, vi fik bare en nøgle til huset, hvis de ikke lige var hjemme når vi skulle ind. Vi havde havudsigt alle de steder vi boede.

Tjaaah!

09/09 2010 J. Gilbert
Som overskriften siger: Tjaaah!! En skam at sommeren er gået og feriedagene brugt. Det lyder spændende med at rejse uden livrem og seler. Hvornår var i afsted? Var det svært at finde steder at bo? Hyggelig artikel. J.Gilbert
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kreta

Hoteller på Kreta
Rejser til Kreta
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/firenze/fantastiske-firenze.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.