Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kreta

 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet
 • En naturoplevelse uden lige

  (Bedømt af 2 personer)
  05.12.13: Mette Løgstrup Graversen
  På Kreta finder man Europas længste kløft. Samariakløften - Den byder på en 16 km lang vandretur i et spektakulært bjerglandskab. Man starter vandreturen oppe i bjergene, hvorefter man går nedad.
  Se hele rejsetippet
 • Et andet Kreta

  (Bedømt af 25 personer)
  03.12.13: Pia Emborg
  Jeg har brugt Chania som udgangspunkt til de oplevelser af ture, jeg har beskrevet her. Det sværeste ved at lave disse beskrivelser, var at begrænse mig (hvilket nok heller ikke er lykkedes særligt godt).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kreta

Rejsetips af samme forfatter

Dejlige Kreta har det hele...
FDM travel rejsespecialist
Louise Nyborg Telefon: 70 28 13 61

Dejlige Kreta har det hele...

Jeg kan absolut anbefale en rejse til Kreta. Øen har det hele gode strande, antik kultur, taverner og spændende byer.

Vi boede i Agia Marina - hyggelig by med lokale taverner, småbutikker og et godt strandområde.
Agia Marina ligger kun 10 kilometer fra Chania by. Det er nemt at tage en smuttur med bus ind til Chania, også kaldet Østens Venedig. En gåtur langs havnen føre Jer forbi restauranter, musikbarer og butikker. Gå ikke glip at af turen forbi den tyrkiske moské langs molen for at ende ved havnens indløb – hvor der er fantastisk udsigt over byen og havet.

Vi tog på udflugt til Kong Minos' palads i Knossos, en virkelig fin seværdighed. Fantastisk at høre om de gamle myter og gå rundt i det gamle palads.

Lejede også bil – en hurtig og nem måde at komme rundt på. Kørte via små landsbyer til Elafonisi - en virkelig lækker strand beliggende på en halvø på det sydlige Kreta. Louise Nyborg FDM travel Aalborg
 

Seværdigheder
Øer

Kommentarer til rejsetippet om Kreta

Kreta ER fantastisk

11/06 2013 Kim Kristiansen
Jeg kan kun give Louise ret i at Kreta har det hele,fantastiske strande,lidt stenede nogle steder men andre steder det rene pulversand.Og de små bjerglandsbyer hvor man finder det autentiske Kreta,med fantastisk mad som f.eks.meze som består af småretter fra hele det græske køkken.Vi er så heldige at have lært at kende en livfuld græsk kvinde på nu 73 der har et lille hotel hvor min familie og jeg selv er kommet gennem mange år,en af de første gange tog hun os med op i en lille bjerglandsby på en taverna hvor der var proppet med grækere alle kendte Maria og hilste hjerteligt på hende,derefter blev vi ledt hen til et bord med en fremragende udsigt over dalen,og blev budt på små appetitvækkere inden maden.
Og maden var fantastisk,alt fra små grillstegte fisk der spises hele,lam i lille kasserolle(lam kleftiko),svinekød,kylling,kalvekød på alle mulige måder,og oven i dette en dejlig rødvin og vand ved siden af.Pluselig kommer der tre musikanter ind,flot klædte med khitar,guitar og violin og trombone tror jeg det var.Også begyndte underholdningen ellers med sørgelige sange så flere af grækerne græd,jeg fik da også selv en klump i halsen,til mere sjove sange hvor alle sang med selv min gamle far der ikke kan et ord græsk skrålede med for fuld hals,jeg har aldrig set ham more sig sådan.Fik jeg fortalt at vi startede med at spise kl.22.30 og da vi rejste os for at gå kl.01.30 blev vi nødet af Spiros ejeren af stedet til at smage hans hjemmelavede Raki,som jeg bedst kan betegne som noget der burde brænde i lamper,alkoholprocenten er ihvertfald høj nok,men vi holdt gode miner til slet skjult spil og takkede for en uforglemmelig aften.
Folk der er blevet trætte af den lidt kedelige hverdag i Danmark,burde unde sig selv sådan en aften hvis deres feriemål kommer til at gå til Kreta.
I forhold til Louise har jeg,når jeg har været på Kreta gerne været i den østlige ende i forhold til Chania som ligger i den vestlige ende.I den østlige del af Kreta finder man byer som Agios Nikolaos og Elounda og det er i den sidstnævnte by jeg har opholdt mig 3 gange og 1 gang i Hersonissos.I Elounda har man bjerge på 3 sider og udsigt til Spinalonga på den 4de.
Det er en lille idyllisk by hvor fiskerne sejler udfra hver morgen og lander deres fisk op ad formiddagen,der er en dejlig lille strand hvor man kan få mange timer til at gå med at slikke sol eller kigge på turister der nogle gange om dagen skal sejles ud til Spinalonga,der var en gammel spedalskhedskoloni,hvor spedalske blev sendt ud af den græske regering og boede og levede hele deres liv helt frem til 1957.Nu er der kun de efterladte huse og ruiner,men man får et rigtig godt indblik i hvordan deres hverdag gik for sig her,absolut et besøg værd.
Om fredagen er der marked i Elounda,der starter allerede kl.7 om morgenen,og her kan praktisk talt købes alt mellem himmel jord,jeg kan dog anbefale timian-honningen og clemmentiner,ja du hørte rigtigt clemmentiner i juni,det lyder jo helt forkert,ikke desto mindre må jeg sige at vi her har med verdens bedste og sødeste clemmetiner at gøre,hvorfor disse ikke kommer til Danmark er mig en gåde indtil en indfødt gjorde mig opmærksom på at de er for ukurante,altså for mange forskellige størrelser og pletter,i forhold til de fuldstændige ens størrelser og ensfarvede på de spanske,men også totalt intetsmagende eller rigtigt sure,synd vi ikke får lov til at prøve disse fantastiske citrusfrugter fra Kreta undtagen når vi tager derned selv.
Jeg vil også lige gerne nævne den storslåede Lasithi-slette der ligger i ca.1000 meters højde og er Kretas spisekammer,når man endelig efter utallige hårnålesving kommer op over bjergpasset venter der en et skue af en anden verden,noget der ligner en kæmpevulkan udslukt for tusinder af år siden og nu ligger hen som et frodigt-ja igen spisekammer.Man kan køre hele vejen rundt på Lasithi,hvor der også er rig lejlighed til at gøre en afstikker til en af de små taverner der lokker med gris eller lam stegt over bål.Hvis man er historisk interesseret kan man besøge hulen hvor det efter overleveringerne er stedet hvor Zeus fødtes,der er der så 2 andre steder på Kreta og Grækenland hvor de mener at det præcis var i deres grotte eller hule hvor Zeus fødtes,men det trækker ikke fra oplevelsen at der er disse modstridende synspunkter.Du skal først 100 meter stejlt op fra hvor du er parkeret,der var nogle æseldrivere vi grinte lidt af,at de skulle have 10 euro for at fragte dig op til indgangen eller nedgangen om man vil.Dem grinte vi ikke mere af da vi nåede op,meget forpustede.Man stiger så ned i denne grotte ved hjælp af jernstiger og nogle steder hjemmelavede stiger.Der er ca. 15 meter ned til bunden,og helt dernede er der noget der ligner en krybbe af sten og som står under vand,der er sat lys på og her smider man så nogle mønter som respekt for at have set Zeus' fødested,lidt ligesom en ønskebrønd,men for søren hvor kom jeg hurtigt op igen efter at have kastet nogle mønter,for jeg stod i shorts t-shirt og sandaler og der var ca. 2 grader nede i bunden og vi kom fra ca. 30 grader.Men alt i alt en oplevelse man ikke bør snyde sig selv for.Jeg kunne nævne mange flere ting man bør se eller erfare så som Sarakina-kløften ved Ierapetra sydpå,minoer-ruinerne ved Kritsa eller selvfølgelig Knossos,ja der er helt sikkert mange utroligt spændende ved Kreta,jeg har været der 4 gange nu og bliver ved med at finde nye eller gense en del af dem jeg her har nævnt,for mange af dem tåler helt sikkert et gensyn.
Så hvis du er til oplevelser og et dejligt varmt klima,så bør du unde dig selv en tur til Kreta.

Mvh. Kim Kristiansen
Skælskør
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Louise Nyborgs profilside

Læs mere om rejser til Kreta

Hoteller på Kreta
Rejser til Kreta
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/kreta/dejlige-kreta-har-det-hele.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.