Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kreta

 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet
 • Et andet Kreta

  (Bedømt af 26 personer)
  03.12.13: Pia Emborg
  Jeg har brugt Chania som udgangspunkt til de oplevelser af ture, jeg har beskrevet her. Det sværeste ved at lave disse beskrivelser, var at begrænse mig (hvilket nok heller ikke er lykkedes særligt godt).
  Se hele rejsetippet
 • Platanias med mere

  (Bedømt af 9 personer)
  19.07.13: Frank
  Godt vejr, god mad, græsk stemning og en ”sidste hyggelig” ferie inden vi skal være forældre til efteråret, var hvad vi havde bestilt...og hvad vi fik, de sidste 14 dage af maj på Kreta tidligere i år.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kreta

En naturoplevelse uden lige
Rejsetips indsendt af:
Mette Løgstrup Graversen
Skive
5. dec. 2013

En naturoplevelse uden lige

På Kreta finder man Europas længste kløft. Samariakløften - Den byder på en 16 km lang vandretur i et spektakulært bjerglandskab. Man starter vandreturen oppe i bjergene, hvorefter man går nedad.
De første 4 km går ned ad bakke, oftest på trapper, stenene ligger lidt løst, så balancen må være i orden! Under første halvdel af vandreturen bevæger man sig gennem en bred kløft, hvor der er langt mellem klippevæggene, og derfor også plads til masser af natur. Man krydser Samariakilden flere gange under vandringen. Enten over broer, eller også skal man balancere på stenene for at komme tørfodet over. Jo længere man kommer ind i kløften, des mere nærmer klippevæggene sig hinanden, og ved kløftens smalleste sted er der kun ca 3 meter mellem klipperne, og når man kigger op, kan man se, hvordan klippevæggene vokser flere hundrede meter op i vejret.
Herefter åbner kløften sig op igen, og man er nu på vej ud. Ved udgangen af kløften, kan der købes den lækreste friskpressede appelsinjuice, som man kan nyde inden man fortsætter ca 1,5 km mere til den lille landsby Agia Roumeli. Her findes det flotteste, klare blå vand, som man kan bade i efter en lang vandretur. I Agia Roumeli er der også flere restauranter, hvor man kan få sig lidt at spise inden man hopper på færgen mod Sougia.

Jeg har selv været gennem kløften 2 gange nu. Og det har været lige flot begge gange. Det kan dog mærkes i benene et par dage efter ;-)

God fornøjelse!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kreta

Hoteller på Kreta
Rejser til Kreta
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.