Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kreta

 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet
 • En naturoplevelse uden lige

  (Bedømt af 2 personer)
  05.12.13: Mette Løgstrup Graversen
  På Kreta finder man Europas længste kløft. Samariakløften - Den byder på en 16 km lang vandretur i et spektakulært bjerglandskab. Man starter vandreturen oppe i bjergene, hvorefter man går nedad.
  Se hele rejsetippet
 • Et andet Kreta

  (Bedømt af 25 personer)
  03.12.13: Pia Emborg
  Jeg har brugt Chania som udgangspunkt til de oplevelser af ture, jeg har beskrevet her. Det sværeste ved at lave disse beskrivelser, var at begrænse mig (hvilket nok heller ikke er lykkedes særligt godt).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kreta

Rejsetips af samme forfatter

En tur på Kreta - væk fra de største turistområder.

Sommerferien på Kreta skal efter min mening krydres med nogle ture ud på øen, og hvis du bor på et af de mange hoteller vest for Chania så snyd dig ikke selv for en tur øst på.
Lej en bil og kør en tur. Der er mange der tror, det nærmest er forbundet med livsfare at køre bil i Grækenland, men min erfaring er at det ikke er værre end så mange andre steder, incl. København. Grækerne er normalt et venligt folkefærd, men de har en tendens til at blive lidt mere indebrændte når de sidder i en bil, men så længe man orienterer sig i trafikken og kører efter forholdene, så går det fint. En lille bil koster ikke ret meget at leje lokalt, så snyd ikke dig selv for de oplevelser der er ved at køre lidt omkring.
Kør til Kalives.

Kør til Kalives.

Kalives er en lille idyllisk landsby ca. 20 km øst for Chania. Tag hovedvejen mod Heraklion og drej fra til venstre efter ca. 15 km og kør ned langs kysten og til Kalives.

Kalives (Kalyves på Græsk) er en større, rolig landsby beliggende ved vandet på den sydlige bred af Souda bugten. Kalives har bevaret sin kretensiske karakter, og består af en lang vej med huse beliggende direkte ud til den gamle rolige landevej mellem Chania og Rethynom. Kalives byder bl.a. på 2 lækre blå flag sandstrande med overvejende roligt vand, fordi strandende er beskyttet af Souda halvøen. Der er gode parkeringsmuligheder i landsbyen tæt ved strandene, og selvom mange lokale benytter strandene, er det ikke mere fyldt end der som regel er plads til flere. Det er et ideelt sted til afslapning og til at genoplade batterierne under den blå himmel og den skinnende sol mens bølgernes rolige skvulp er i bagrunden.

På stranden ligger mange tavernaer, cafeer og restauranter med udsigt direkte over vandet. Jeg kan specielt fremhæve Taverna Il Forno, der som navnet antyder er italiensk inspireret. Il Forno har verdens bedste (eller ihvert fald Kretas bedste) stensovns pizzaer lavet i en rigtig stenovn med brænde. Il Forno byder også på flere lokale specialiteter som er værd at nyde. De tager ikke kreditkort så tag kontanter med. Forenden af stranden ligger Kalives hyggelige lille havn med små fiskerbåde og joller.

Seværdigheder
Landsbyer, Road trips

Kommentarer til rejsetippet om Kreta

Il Forno

20/06 2012 Flemming Handberg, FDM travel - Presale Manager
Hej
Det skal man gøre hvis man vil have et godt bud på kombinationen af det italienske køkken, sammenholdt med de gode traditionelle græske retter - så er der lidt for enhver smag.

Il Forno

13/06 2012 Hanne
Hvorfor gå på italiensk restaurant når man er i Grækenland?
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Flemming Handbergs profilside

Læs mere om rejser til Kreta

Hoteller på Kreta
Rejser til Kreta
Denne side er udskrevet d. 17. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/kreta/en-tur-paa-kreta-vaek-fra-de-stoerste-turistomraader.-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.