Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kreta

 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet
 • En naturoplevelse uden lige

  (Bedømt af 2 personer)
  05.12.13: Mette Løgstrup Graversen
  På Kreta finder man Europas længste kløft. Samariakløften - Den byder på en 16 km lang vandretur i et spektakulært bjerglandskab. Man starter vandreturen oppe i bjergene, hvorefter man går nedad.
  Se hele rejsetippet
 • Et andet Kreta

  (Bedømt af 25 personer)
  03.12.13: Pia Emborg
  Jeg har brugt Chania som udgangspunkt til de oplevelser af ture, jeg har beskrevet her. Det sværeste ved at lave disse beskrivelser, var at begrænse mig (hvilket nok heller ikke er lykkedes særligt godt).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kreta

Rejsetips af samme forfatter

 • Forlænget weekend i Athen

  (Bedømt af 7 personer)
  30.05.13: Ole Haertell
  Efter nøje overvejelser, godt hjulpet af div. internetsites, valgte jeg et lavpris hotel med pæne anmeldelser, centralt placeret på seværdigheder og offentlig transport, HOTEL ARISTOTELES, som tilbød overnatning pr. værelse (max. 3 personer) incl. morgenmad til €33,00, og hvilken overraskelse!!
  Se hele rejsetippet
 • Helse- og badeferie

  (Bedømt af 2 personer)
  06.09.11: Ole Haertell
  Øst/nord-øst for Athen ligger en meget langstrakt ø kaldet Evia. I byen Loutra-Edipsos, som ligger i den nordlige del af øen, findes varme kilder, som springer frem fra undergrunden.
  Se hele rejsetippet
Ferie på Kreta, august 2012
Rejsetips indsendt af:
København
19. aug. 2012

Ferie på Kreta, august 2012

Havde valgt at bo i Heraklion.
Den gamle bydel er en pragtfuld bydel med mange smalle og krogede gade og en herlig blanding af gamle og nyere huse.
Gå en tur og oplev stemningen, sid ind på en café og nyd en græsk kaffe, den stærke kaffe med grums i bunden. Den smager fantastisk, men husk at bestille den med enten sukker og/eller mælk, hvis man normalt benytter dette. I Grækenland serveres altid et glas eller en flaske koldt vand til kaffen.
Det venetianske fort
Det venetianske fort

I Heraklion er der som i alle populære feriebyer mange turister, men antallet virkede ikke overvældende. The Lion Square (løvepladsen) er meget berømt for sin venetianske løvefontæne og er en af de mange seværdigheder, som alle bare skal besøge. Den ligger i en af gågaderne, som går ned mod havnen, hvor en anden seværdighed ligger på en mole, det er det venetianske fort, en imponerende bygning med den venetianske løve placeret i murværket og bygget til beskyttelse af havnen og byen. Der gøres virkeligt meget for turisterne. I gågaderne er opsat standere med kort over den gamle bydel og med information på engelsk og græsk, men der tilbydes også gratis bykort, og unge mennesker kører på segway for at yde hjælp og giver information i disse gader.
Den lokale vin
Den lokale vin

Vin fra Kreta

Den første dag skulle der købes ind, da indkvarteringen var privat, og kom forbi en vinforretning, som en af de store vinproducenter – Strataridakis – har i Heraklion. I butikken kan man smage på de forskellige vine som produceres af firmaet, og det er lige fra alm. dagligdagsvin (flaske + karton) til fantastisk velsmagende flaskevin (rød-hvid-rosé), og priserne er rimelige: dagligdagsvin til ca. € 2.00 pr. flaske eller 5 liter i karton til € 9,00, de bedste vine er til ca. € 9,50 (ufatteligt at der i et dansk supermarked kun findes den ringeste græske vin – Retsina). Holdes der ferie i Heraklion, så er forretningen på Kornarou Square nr. 49 bestemt et besøg værd. Forretningen tilbyder også forskellige olivenolier og eddiker af utrolig god kvalitet. Check evt. firmaets hjemmeside: www.strataridakis.gr
Skønne tomater fra Kreta
Skønne tomater fra Kreta

Egen forplejning

Har man først smagt tomater fra Kreta, så er det som at smage en solmoden dansk tomat, fuld af herlig smag, sødme og fyldt med dejlig tomatsaft, men det er jo ikke kun tomaterne. Alle de friske grøntsager, der kan købes på det lokale marked til ½ pris af den, som forretninger og supermarkeder tilbyder, de smager bare af sol og sommer, som jeg kan huske det fra min barndom og ungdom i 50erne og 60erne. Jeg bliver jo helt nostalgisk!! Har man egen forplejning, så er det lokale marked et hit, for her findes alle sæsonens friske frugter og grøntsager, ost, olie, kød, æg og fisk men også beklædning, køkkenting, souvenirs og den specielle Raki eller Ttsikoudia, en alkoholisk drik fremstillet på druer, som er meget lig Grappa.
Knossos paladset
Knossos paladset

Imponerende Knossos

Et af de mest fantastiske oldtidsværker er ruinerne af Kong Minos palads Knossos, som for ca. 4.000 år siden blev ødelagt af et kæmpe vulkanudbrud og derefter genopbygget, men selv om der idag kun er lidt tilbage, så vidner bygningerne om en utrolig bygningsstil og kultur. Ufatteligt at tænke på at denne rige kultur med sport, skriftsprog, kunst, forfinet håndværk, rindende vand og kloarksystem var samtidig med Stenalderen og Bronzealderen i Danmark. I nogle af de bevarede bygninger er der stadig freskoer med den originale maling. Freskoerne i Kong Minos tronsal med hans stentrone og i flere andre bygninger er dog renoverede, da de originale freskoer befinder sig på museet i Heraklion. Man kan vælge at gå rundt på egen hånd eller tage en af de guidede ture. Der er en del trapper, så det kan være vanskeligt for gangbesværede at komme rundt, da Knossos er bygget på en bakkeskråning.
Agios Nikolaos
Agios Nikolaos

Agios Nikolaos og Elounda

Besøg også nogle af de små havnebyer og nyd stemningen dér. Var først en tur til Agios Nikolaos, der ligger ca. 65 kilometer øst for Hiraklion. En herlig og pittoresk havneby med mange muligheder for bådudflugter til Spinalonga øen eller blot en tur med et skib med undervandsvinduer for at se alle de farvestrålende fisk i det dejlige blå middelhav. Kørte derefter til an anden og mindre havneby Elounda, ca. 10 kilometer nordvest for Agios Nikolaos, hvor en ualmindelig lækker græsk frokost blev indtaget på en restaurant bygget ud i vandet. Restaurant Olondi kan varmt anbefales og priserne er rimerige. 3 personer, velkomsttallerken med speciel ost og oliven + brød, en hovedret til ca € 8,00 hver, ekstra græsk salat og drikkevarer: € 45,00 ialt, og så blev der til slut på husets regning serveret chokoladekage, flødeis og en stor flaske koldt kildevand fra Kreta. Kørte på udvejen ad den nye National Road, som er bygget lidt væk fra kysten men valgte at tage den gamle kystvej på vej hjem – kan stærkt anbefales!!
Hyggelig gade i Rethymnos
Hyggelig gade i Rethymnos

Rethymnos

En anden skøn by at besøge er Rethymnos, der ligger ca. 70 kilometer vest for Heraklion. Vejen løber langs kysten og åbenbarer det ene skønne panorama efter det andet og med herlige små byer klemt inde i smalle bugter og måske med en lille sandstrand. I Rethymnos kan det være svært af finde parkering, men nede ved havnen findes en stor P-plads med god plads og til en meget rimelig betaling. Derfra er det nemt at spadsere langs havnefronten med de mange små og lækre fiskerestauranter og op i den gamle bydel med de mange smalle gader og herlige blanding af gammel og nyere bygningsstil.
Kilder i Argiroupoli
Kilder i Argiroupoli

Argiroupoli

Har man set sig mæt på Rethymnos, kan det anbefales at køre ca. 15 kilometer sydvest for byen til en anden by Argiroupoli, som ligger lidt oppe i bjergene i en fantastisk grøn dal med mange kilder, springende ud fra klipperne, en utrolig kontrast til de omkringliggende nøgne eller afsvedne bjerge. Der findes mange restauranter med kildevandet enten løbende i kanaler og/eller væltende ud i mindre vandfald, alle med store menukort på græsk og engelsk, igen rimelige priser og meget velsmagende mad. Man kan også vælge at køre videre vestpå til Chania, det er en tur på små 65 kilometer, men dertil næste gang, jeg besøger Kreta. På vejen tilbage mod Heraklion de samme skønne panoramaer som igen overraskede !!
Heraklion
Heraklion

Heraklions muligheder

Brugte de sidste dage til blot at slentre rundt i Heraklion, nyde det pulserende liv og den dejlige stemning, et smut til The Marina Café ved havnen, en tur til Løvepladsen hvor den lokale musikskole gav en virkelig god koncert, en aftentur ind i nogle af de små gader i den vestlige del af den gamle bydel, fyldt med restauranters små borde, serverende små lette anretninger, lokale drikkevarer og med så stor søgning, at det var svært at finde et ledigt bord, et utroligt summende liv af glade mennesker. Det kan stærkt anbefales at gå på egen hånd og virkelig opleve, hvordan den alm. græker hygger sig i de mindre caféer og restauranter væk fra de mere «turistede» strøg, som retfærdighedsvis også kan have deres egen charme. Er man til blot at ville se og fotografere de mere kendte steder i byen, så spring på den åbne sightseeingsbus.
Båden til Nissos Dia
Båden til Nissos Dia

Bademuligheder

Har man lyst til en badetur, tag da båden ved det venetianske fort til Nissos Dia (øen Dia), der ligger lige udfor Heraklion. Båden sejler kl. 12.00 og returnerer kl. 17.00, tag evt. egen forplejning med men mad og drikke kan købes. En anden mulighed for badning er at tage den lokale bus til en af de nærliggende strande.
Knossos
Knossos

Denne min første tur til Kreta bliver absolut ikke den sidste, og hvor er der meget at se på og opleve. Jeg havde godt nok læst og hørt en del om øen, men hvor den overraskede med sine mangfoldige muligheder for oplevelser og ferie. I love Crete !!!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kreta

Hoteller på Kreta
Rejser til Kreta
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.