Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kreta

 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet
 • En naturoplevelse uden lige

  (Bedømt af 2 personer)
  05.12.13: Mette Løgstrup Graversen
  På Kreta finder man Europas længste kløft. Samariakløften - Den byder på en 16 km lang vandretur i et spektakulært bjerglandskab. Man starter vandreturen oppe i bjergene, hvorefter man går nedad.
  Se hele rejsetippet
 • Et andet Kreta

  (Bedømt af 25 personer)
  03.12.13: Pia Emborg
  Jeg har brugt Chania som udgangspunkt til de oplevelser af ture, jeg har beskrevet her. Det sværeste ved at lave disse beskrivelser, var at begrænse mig (hvilket nok heller ikke er lykkedes særligt godt).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kreta

Georgioupolis - byen på Kreta som har alt
Rejsetips indsendt af:
Jytte Hansen
Bagsværd
28. juni 2009

Georgioupolis - byen på Kreta som har alt

Paradiset på Kreata - som har alt - blot i mindre målestok. Idyllisk fiskerihavn, lang strand og lækker stemning.

"Sigare sigare" - tag det roligt

Byen Georgioupolis på Kreta ligger ca. halvvejs mellem Chania og Rethymno. Det er lille by med en meget lang sandstrand og en lille fiskerihavn med lokal stemning.

Alt i byen er småt med undtagelse af gæstfriheden, venligheden og afslapningen - deraf udtrykket sigare sigare - tag det roligt, vi når det hele på et tidspunkt. Og inden man har været i Georgioupolis ret længe, er man faldet helt ned og tager alt meget roligt.

Kun små hoteller, masser af tavernaer og restauranter med rigtig god og billig mad. Mange steder står mor selv i køkkenet.

En sand perle uden meget luksus - stedet skal opleves. Jeg selv har oplevet det utallige gange. Startede med 1 uge, næste gang 2 uger samme år. År efter år føler man afslapningen når man kommer til byen. Er nu oppe på 3 uger i maj/juni og 2 uger i september. Føler næsten en afhængighed, det er virkelig ægte ferie/afslapning.

Seværdigheder
Fiskerbyer

Kommentarer til rejsetips om Kreta

Fere på Kreta.

25/01 2014 Lillian Jensen
Georgioupoli er et sted hvor man virkelig holder ferie,for vores vedkommende, sol og strand hele dagen, på hjemturen en drinks på torvet, og så hjem til hotellet, Nostalgi, dejlig sted, ud at spise forskellige steder, og igen tilbage til torvet,hvor der er noget for enhver.
Vi targer derned igen for 4 gang, og jeg glæder mig, også fordi stranden er god, for nogen som ikke svømmer godt , du bestemmer selv hvor langt vandet skal op over dig, godt for mig.
Håber flere opdager dette skønne sted.
Glæder mig til ferien til sommer.
Hvis I skal ha fest og farver, så tag et andet sted hen.


Lillian.
Den dejligste plet på jorden

04/08 2012 Ellen og John Jensen
Georgioupolis er en pragtfuld lille by vi aldrig bliver træt af at komme til, når vi kommer til floden lige før byen på turen fra lufthavnen så kan vi mærke at nu er der dømt afslapningen ingen stress og jag , så en sagde her på siden sigara sigara vi når det nok
Vi har været der 5 gange og skal der ned til september og nyder det hver gang , det er og vil altid være vores by på kreta ...

Det er et dejligt sted

14/05 2012 Wera Nielsen
I år er det 10. gang vi rejser til Georgioupoilis, 15. gang til Kreta, et helt fantastisk sted, med en dejlig strand, og nogle rigtig gode spisesteder. Vi har været der med børn og børnebørn, samt forskellige hold venner, og alle er bare glade for stedet, sidste år valgte vi Tyrkiet i stedet for, ikke den store begejstring fra min side, nej så hellere Kreta, glæder mig rigtig meget til august, hvor vi skal afsted, og man møder altid nogle man kender, for alle kommer igen og igen, skønt sted. Vi har boet 7 forskellige steder i byen, og har været godt tilfreds hver gang.

Bare den bedste lille by

18/01 2012 Susanne S.
Georgioupolis er bare den bedste lille by at holde en dejlig afslappende ferie. Den har en af de bedste strande på Kreta og der er lige hvad man skal bruge til indkøb og til at kunne gå ud at spise.Vi skal igen i 2012 holde vores 3 ugers sommerferie der. Byen er også et godt udgangspunkt for udflugter på enten den ene eller anden side af øen

Igen til Georgioupolis, Deep Blue Se

23/08 2011 Carin Brandt
Ved et tilfælde blev vi på bridgerejse bekendte med Tavernaen, der også har studios og lejligheder, og det har været rejsemålet med venner siden. Sidst forudbestilte jeg to værelser med balkon, til i år sept.2011, hvor datter, børnebørn 7 og 11, og svigersøn skal med den første uge og fejre min 65 års fødselsdag. Den anden uge kommer 5 venner til. Det ligner ikke mig atter og atter at vende tilbage til samme rejsemål, men jeg er solgt til Georgioupolis, og alt hvad det medfører. Skal også op og spise i Mathes og det der ellers er beskrevet. Vi har lejet bil hos Ethon der har alle transportmidler til leje, de stiller bilen i lufthavnen, og der stiller vi den igen ved feriens afslutning. God ferie til alle.

Moutainbikes

01/07 2011 Lena Johansen
Hej
Læser mange tvetydige meninger her. Men vi skal en uge til Georgioupolis i juli. Vi vil gerne komme frem ved at cykle, er der nogen steder de udlejer Moutainbikes ? Ved i det ?
Hilsen Lena og Co.

georgioupolis

02/05 2011 Rita Strack Hansen
Kreta er simpelthen noget af det dejligste sted der findes i Grækenland. Vi booker selv fly, lejer bil i lufthavnen,og hotel finder vi dernede til en pris af 20-30 euro pr. værelse/døgn i juni md. inden skoleferien. Argioupolis med alle vandfaldene er så stemningsfyldt, og virkelig et besøg værd. Stenbyen ved Kalives kan også varmt anbefales.

Den skønneste plet på jorden

12/12 2010 Laila
Det er det skønneste og mest afslappende at komme til Georgioupolis. Vi har været der 9 gang ialt, flere gange sammen med børn og børnebørn. Vi bliver budt velkommen af de meget venlige og gæstfrie indbyggere. Desværre er stranden indenfor de sidste par år indskrænket lidt, og ikke helt vedligeholdt, men det holder os ikke tilbage fra at tage derned igen i 2011.

Til Mia 27/08 2010

25/09 2010 F. Gyldendal
Kali mera, Mia, hvis du er en ung pige, så er det rigtig, at den by er ikke noget for dig, det er en stille og rolig lille by, ved havet, hvor der ikke er sket rat meget, siden jeg var der i 1992 for første gang, men for os der er over de 60, er det en god og rolig lille by, med mange muligheder omkring byen, søen, vandfald mm. Du skal nok vælge at bo i Chersonissos,- der, er der gang i den, eller Rethymnon. Hilsen Hefaistos

Byen Georgioupolis

27/08 2010 Mia
Lige vendt hjem fra Georgiopolis. Det var dejligt med sol, men skuffet og byen og hotellet. Ingen smuk by eller græske gader. Hotellet og mange spisesteder er af ringe art og har ellers hørt hvor smuk grækenland er. Ville ønske FDM havde anbefalet både et bedre hotel samt pænere by. Det flyder med affald på gaderne og de fleste steder er det cafeterie mad. J vil ikke anbefale denne by

Georgioupoli

28/04 2010 Benny Hansen.
Vi min kone og jeg - vi er begge 73 år, har været i Georgioupoli 5 gange; 2 gange med Børn og Børnebørn; det er bare et sted man må tilbage til hvert år. Lige netop denne By er vel en af de billigste at spise i, hvis man kigger på Kreta som helhed; men der er af den grund ikke noget at klage over. Her er en rolig atmosfære; så efter et par dage er man helt nede i Tempo, og slapper af i de hyggelige Tavernaer, hvoraf der findes et utal. Stranden er ca. 8 km. lang; sandbund, Børnevenlig. En tur til Ferskvandssøen Kournas for at leje en vandcykkel er et must. Og fortsæt endelig til Landsbyen af samme navn, hvor man finder en fin Butik med Lokalt fremstillet Keramik. Men Lej også gerne en Cykkel, og kør en tur rundt i omegnen; der er mulighed for at køre på vandrette stier; men også mulighed for at prøve en tur op i forbjergene ad forskellige ruter; og det går jo så nedad på hjemvejen. Lej også gerne en Bil et par dage; og kør på opdagelse i nogle af de mange små Landsbyer i området nærved. Eller tag en tur tværs over øen til Hora Sfakion; dog skal man så være klar over, at der bliver en del Bjergkørsel. Men det kan nok klares for de fleste. Om ikke andet er en tur til Askifou Højsletten i hvert fald værd at prøve. Ellers er der et sted på Drapanoshalvøen der hedder Ombrosgialos, hvor man kan tage sig en svømmetur i det Turkise vand, og nyde et måltid i den lille Taverna der: skulle man ikke bade, er det alligevel et fantastisk syn. Ca. 15 km sydøst for Georgioupoli, ligger der nogle Tavernaer med indbyggede Vandfald; Stedet hedder Argiroupolis. Tag eventuel en Taxa dertil; og nyd et måltid der en varm dag; så kan man vist ikke forlange mere. Benny Hansen.

igen til georgioupolis

04/02 2010 Bent Hedegaard
Det er ni år siden vi var i Georgioulopis,men vi har aldrig glemt ferien der'; så derfor skal vi derned til september endnu en gang. Vi lejer cykler, og tager på tur til Romerbyen Lappa, til kournas søen,Kretas største ferskvandssø, som ligger lidt oppe i bjergene bag Georgioupolis. I år tager vi på egen hånd, booker fly,hotel og bil, så let som ingenting, og priserne på hotellerne er yderst rimelige når man bestiller i god tid, ligeså flybilletter. 4voksne retur til Chania 23 september koster:6100,00 kr. 7dage på byens bedste hotel, 60m. fra stranden,koster, hvis man bestiller nu:8300,00 kr med halvpension havudsigt for 4 voksne. Bil lejer man hos car trawler koster ca 2000,kr alt i alt:16400,00 for 4 voksne hva'be'har!!! God tur til Georgioupolis.

Dejlig lille ferieby

29/01 2010 John og Kirsten Helsted
29.01.-2010 Vi har nu i flere år gæstet Georgioupoli, den er gået rent ind i vore hjerter, og vi ser frem til vor sommer- ferie i 14 dage dernede hvert år. Desuden lejer vi hvert år en bil i en 3-dage, og ser derfor altid lidt af den helt fantastiske ø, smuk og afvekslende natur, og de hyggelige små byer rundt omkring. Vi kan dog også godt li´at tage en bustur ind til Rethymno, hvor der er en helt speciel stemning om aftenen.

Vedr. Billedet

13/01 2010 Alan, FDM travel Webredaktør
Billedet er tilføjet at FDM travel, så det må jeg stå inden for, men valgte et "stemningsbillede" fra en restaurant, da der ikke var tilføjet et billede til rejsetipset. Mange rejsehilsner Alan, Fdm travel

Billedet er ihvertfald ikke fra Georgioupoulis

13/01 2010 Jens H. Haagentoft
Billedet med "Languster-tjeneren" er helt klart fra et andet sted, formentlig Rethymno, og at kalde flodudmundingen for en fiskerihavn, er nok osse noget af en tilsnigelse. Men med hensyn til de øvrige kommentarer, kan jeg fuldt tilslutte mig dem. Et herligt sted, som vi vender tilbage til år efter år.

Det var ikke kong Georg,men hans søn.

21/08 2009 F. Gyldendal
Prins Georgios var i familien kendt som "onkel Goggi", grundet sit festlige gemyt. 1898-1906 var han guvernør på Kreta. Byen er opkaldt efter ham, barnebarn af,kong Christian IX og dronning Louise.

Min kones ferie by nr. 1 - Georgioupolis.

04/07 2009 F. Gyldendal
Georgioupolis er en Perle, den er også lidt Dansk, da den er opkaldt efter en Dansk prins, prins Vilhelm, som blev Kong Georg I af Grækenland i 1863. vi skal snart derned igen-igen for Kreta har det hele.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kreta

Hoteller på Kreta
Rejser til Kreta
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.