Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kreta

 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet
 • En naturoplevelse uden lige

  (Bedømt af 2 personer)
  05.12.13: Mette Løgstrup Graversen
  På Kreta finder man Europas længste kløft. Samariakløften - Den byder på en 16 km lang vandretur i et spektakulært bjerglandskab. Man starter vandreturen oppe i bjergene, hvorefter man går nedad.
  Se hele rejsetippet
 • Et andet Kreta

  (Bedømt af 26 personer)
  03.12.13: Pia Emborg
  Jeg har brugt Chania som udgangspunkt til de oplevelser af ture, jeg har beskrevet her. Det sværeste ved at lave disse beskrivelser, var at begrænse mig (hvilket nok heller ikke er lykkedes særligt godt).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kreta

Rejsetips af samme forfatter

Gode spisesteder i ferieområderne udenfor Chania
Rejsetips indsendt af:
Mette Eggebrecht
Lyngby
9. juli 2010

Gode spisesteder i ferieområderne udenfor Chania

Er man til god hjemmelavet græsk mad, findes der flere gode tavernaer i Kato Daratso og Platanias på Kreta.

Gode tavernaer i Daratso

Daratso består af en øvre og nedre del. I den nedre findes flere butikker, restauranter, et apotek, bager, caféer, frisør og de to store supermarkeder INKA og LIDL (ved begge supermarkeder findes der hæveautomater). En populær restaurant hos børnene er ”Sakis og Dimitris” som udover at have god hjemmelavet græsk mad har en legeplads med en hoppeborg. Der findes et stort bowling center med tilhørende minigolf og hoppeborg overfor INKA.

Øvre Daratso består af et lille torv med et supermarked, en cafe som er stamsted for de lokale grækere samt et par tavernaer. Fra Althea Village tager det ca. 15 min. at gå derop, vejen dertil er lidt mørk og man skal krydse motorvejsbroen. Taverna ”Nikos” er en familieejet taverna gennem flere generationer, i den bedste græske stil, og er yderst populær både blandt de lokale og turisterne. Man får altid et kig i gryderne i køkkenet for at se dagens retter, hvis man ønsker det. Tavernaen ligger helt oppe på torvet overfor det lille supermarked.

Restaurant ”Xenios Dias” ligger på den store parkeringspladsen mellem strandene Agia Apostoli og Iguana og kan varmt anbefales. Lad dig ikke snyde af de pågående tjenere, maden er super lækker.
Hvorfor ikke prøve Platanias?

Hvorfor ikke prøve Platanias?

Vil man prøve noget andet end restauranterne i Chania og Daratso kan man nemt tage bussen til Platanias. Busserne til Chania og Plataniás afgår fra hovedvejen, enten foran BMW eller lidt længere nede ad gaden ved det store ”Scandinavian Supermarked”. De kører regelmæssigt og tager ca. 10-20 min. til Chania afhængig af trafikken, ca. 25 min. til Plataniás. Busbilletterne kan med fordel købes i minimarkeder eller i de små billetkiosker. I højsæsonen kører den sidste bus fra Chania til Daratso ca. kl. 23.40. En busbillet fra Daratso til Platanias koster ca. 3 eur per vej. 90cent fra Daratso til Chania enkelt vej.

Restauranterne langs hovedvejen er meget turistede og der er døgnet rundt en livlig færden af biler, motorcykler og busser udenfor, som gør det svært at nyde sin middag i fred og ro. Til gengæld har oplandet med de hvide bjerge ”Lefka Ori” i baggrunden mange rigtig gode og velbesøge restauranter/tavernaer. Her kan man opleve den flotteste solnedgang sammen med udsigten over Plataniás, havet og den lille ø Agii Theodóri. I modsætning til hovedvejen er her fred og idyl. Restauranterne er placeret i en bakkekam op af de snoede veje, som kræver en anstrengende spadseretur nede fra hovedvejen via trapper eller op ad de små veje, men det er absolut alle anstrengelserne værd.

I Plataniás findes en lille lokal havn bag det store Porto Plataniás hotel, hvor man kommer væk fra den larmende hovedgade. Helt ned for enden ligger en fantastisk fiskerestaurant ”Limanaki” (det betyder lille havn) hvor mange lokale grækere er stamgæster på.

Restauranter

Kommentarer til rejsetips om Kreta

rejsetip

25/08 2010 kmi
Det lyder da meget godt :)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kreta

Hoteller på Kreta
Rejser til Kreta
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.