Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Heraklion

Kreta er øen med det gudsbenådede klima. Her er lange sandstrande ud til det turkisblå Middelhav. Her kan I opleve pastelfarvede huse, olivenlunde, forhistoriske ruiner og et menukort med sprødstegte fisk, tzatziki og musaka. Kreta, Zeus’ fødeø, er simpelthen juvelen blandt Grækenlands ferieøer.

Største seværdigheder

Kretas hovedstad

Heraklion er hovedstaden på Kreta, hvor trafikken er tæt og gaderne summer af kaotisk liv og dynamik.

I selve Heraklion er der gode shoppingmuligheder og en håndfuld spændende seværdigheder som fx det store marked med alt fra grøntsager til lædervarer, sko og souvenirs. Her ligger også Kretas historiske museum og nok så vigtigt det arkæologiske museum med verdensberømte udstillinger af minoisk kunst.
Paladset Knossos

Paladset Knossos

Lidt uden for Heraklion kan I studere ruinerne af det berømte palads Knossos. Det er unægtelig en af de helt store arkæologiske udgravninger i verden, men inden arkæologen Arthur Evans begyndte sine udgravninger her i år 1900, var det forbavsende lidt, man vidste om antikkens beboere på øen.

Evans gik på en sand skattejagt og brugte alle de spor, han kunne finde til at danne sig et billede af, hvordan slottet måtte have set ud og påbegyndte genopbygningen af vægge, gulve, trapper, vinduer og søjler.

Og selvom besøgende i dag er nødt til at holde sig på den dertil indrettede gangsti, får man stadig en god fornemmelse af konstruktionens labyrintiske karakter. Ifølge græsk mytologi blev paladset tegnet af den berømte arkitekt Daedalus med hjælp fra sønnen Ikaros. Kong Minos ønskede at få opført en labyrint, hvor han kunne holde en minotaur fanget.

Da Kong Minos på ingen måde ville have, at andre fik kendskab til labyrintens struktur, fængslede han Daedalus og Ikaros. Labyrinten var konstrueret så sindrigt at end ikke arkitekten og hans søn kunne finde ud, så Daedalus konstruerede to store vinger af voks, som han spændte på ryggen af Ikaros.

Med strenge formaninger om ikke at flyve for tæt på solen blev Ikaros sendt af sted. Men ak, som de fleste andre unge ville Ikaros ikke lytte til sin fars formaninger og fløj højere og højere, indtil varmen fra solen smeltede voksen og Ikaros styrtede i døden i Det Ægæiske Hav.

Arkitektens opgave var fuldendt: Labyrinten var så godt bygget, at ingen flygtede fra den.

Havn

Havn
Heraklions havn ligger meget tæt på byens hjerte, kun ca. 800 m fra det vigtigste turistområde. De fleste af byens attraktioner er inden for 20 minutters gåafstand.

Klima

Sommeren på Kreta varer i hele 6 måneder, og solen skinner ned på den græske ø mere end 2.800 timer om året.
Denne side er udskrevet d. 24. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/salzburgerland/kaprun/kitzsteinhorn-et-fantastisk-udflugtsmaal.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.