Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kreta

 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet
 • En naturoplevelse uden lige

  (Bedømt af 2 personer)
  05.12.13: Mette Løgstrup Graversen
  På Kreta finder man Europas længste kløft. Samariakløften - Den byder på en 16 km lang vandretur i et spektakulært bjerglandskab. Man starter vandreturen oppe i bjergene, hvorefter man går nedad.
  Se hele rejsetippet
 • Et andet Kreta

  (Bedømt af 25 personer)
  03.12.13: Pia Emborg
  Jeg har brugt Chania som udgangspunkt til de oplevelser af ture, jeg har beskrevet her. Det sværeste ved at lave disse beskrivelser, var at begrænse mig (hvilket nok heller ikke er lykkedes særligt godt).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kreta

Rejsetips af samme forfatter

Far og datter tager en slapper.
Rejsetips indsendt af:
Morten Østergaard
København
24. juni 2010

Kreta - med en baby

Mange siger at det er svært at rejse med en baby, men det behøver det slet ikke at være. Vi tog til Kreta, da vores datter var knap 3 måneder gammel og det blev en skøn ferie for os alle tre.

Hvor skal turen gå hen?

Både min kone og jeg er mest til oplevelsesrejser og storbyferier. Denne ferie skulle imidlertid blive en prøve på, om det kunne lade sig gøre at rejse med en baby. For at gøre det så nemt som muligt, valgte vi en all-inclusive rejse til et feriemål med god infrastruktur. Det gik imidlertid så godt, at jeg er sikker på at vi sagtens kunne have taget f.eks. en storbyferie.

Det er vigtigt at huske på, at det både skal være en ferie for mor, far og selvfølgelig også for barnet. Da barnet stadig er en baby og udelukkende skal have dækket sine naturlige behov, skal dette bare tages med i overvejelserne af, hvor turen går hen.

Så lang tid barnet ammes, er det enormt nemt at rejse med, da man ikke skal tage nogle ekstra hensyn i den retning.

Husk det også er vigtigt at have god tid og ikke alt for mange planer, da planer hurtigt ændres når man rejser med et barn.
Flyveturen.
Flyveturen.

Flyveturen

Den største frygt ved flyveturen var at vores datter skulle få propper i ørene. Hun forstår jo ikke hvad det er der sker. Heldigvis blev det aldrig et problem. Hun forstod hurtigt, at hun bare skulle proppe hånden i munden og så forsvandt trykket. Det kan dog være en god ide også at have en sut med for en sikkerheds skyld.
Beskyttet mod solen.
Beskyttet mod solen.

Varmen og solen

Temperaturen på Kreta var 30 grader. Altså væsentligt varmere end i Danmark. Derfor kunne man frygte, at en baby ville være generet af den, men endnu engang viste det sig at vores datter var ligeglad med vores bekymringer. Varmen var ikke noget problem - hverken om dagen eller om natten.

Når det kommer til solen, skulle vi naturligvis sørge for at holde hende i skyggen (hvilket ikke var svært, da ingen af os er solmennesker). For også at kunne komme lidt ud, havde vi købt en heldragt med UV beskyttelse, samt en solhat til hende. Med hele udstyret på var hun helt beskyttet fra solen.
Transport

Transport

Da vi først så på hvor vi kunne tage hen, så vi udelukkende på steder, hvor man kunne komme rundt med en barnevogn. Efter lidt tid droppede vi idéen og da vi tog til Kreta var det udelukkende bevæbnet med en slynge og en Baby Björn. Vi ville ikke risikere at barnevognen gik i stykker i lufthavnen og det endte da også med at den slet ikke var nødvendig. Vi klarede os fint uden.

Vi havde dog taget vores datters lift med, så hun i det mindste havde et trygt sted at sove.

Det var en nem måde at komme rundt på. Vi tog både offentlig transport samt en enkelt arrangeret tur uden problemer. Faktisk vil jeg anbefale at rejse på egen hånd (eventuelt leje en bil). Det kan godt være, at det lyder som en god idé at tage med en arrangeret tur, hvor alt er planlagt, men så er man også bundet af bestemte tider og det kan tit være en ulempe, når man også skal tænke på den lille.

Hvis I vil rejse, så rejs

Det er ikke noget problem at rejse med en baby. Selvfølgelig skal man tage sine forholdsregler og selvfølgelig er der forskel på børn, men man kan stadig få en god rejse for alle parter.

Husk blot at kende jeres begrænsninger, have gode tid og at slappe af.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kreta

Hoteller på Kreta
Rejser til Kreta
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/adelaide/eventyrlig-rejse-til-sydaustralien.og-hvad-deraf-kan-foelge.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.