Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kreta

 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet
 • En naturoplevelse uden lige

  (Bedømt af 2 personer)
  05.12.13: Mette Løgstrup Graversen
  På Kreta finder man Europas længste kløft. Samariakløften - Den byder på en 16 km lang vandretur i et spektakulært bjerglandskab. Man starter vandreturen oppe i bjergene, hvorefter man går nedad.
  Se hele rejsetippet
 • Et andet Kreta

  (Bedømt af 25 personer)
  03.12.13: Pia Emborg
  Jeg har brugt Chania som udgangspunkt til de oplevelser af ture, jeg har beskrevet her. Det sværeste ved at lave disse beskrivelser, var at begrænse mig (hvilket nok heller ikke er lykkedes særligt godt).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kreta

Udsigen fra altanen,på Top Hotel
Rejsetips indsendt af:
Roskilde
13. maj 2010

Kreta, oplevelsernes ø

Mit tip handler mest om (Top Hotel) et godt udgangspunkt for en god ferie på Kreta, som jeg ved en tilfældighed så at FDM har på sit rejseprogram.
en lille bid af Kreta.
en lille bid af Kreta.

For snart mange år siden.

På grund af en ualmindlig kold og våd sommer i Danmark for snart mange år siden blev vi enige om at tage en tur sydpå,og lidt ved en tilfældighed blev det Kreta og kun en uge fordi vi havde aldrig værret på chaterferie før,men afsted kom vi da.
Vi havnede på et hotel lidt vest for Chania,og hvis sandheden skal frem var det ikke noget at råbe hurra for,men pyt vi skulle jo kun sove der.
Vi lejede en motorcykel og kørte rundt og så os omkring i i lokalområdet og tog en par ture til sydsiden af Kreta og blev hurtig betaget af naturen og af den venlighed og hjertevarme vi blev mødt med alle steder.
Hurtigt blev vi enige om at Kreta skulle prøves igen og de næste år boede vi forskellige steder først 2 uger siden 3 uger,vi var blevet smittet med Kretasygen.
Tidligt forår på stranden i Stalos
Tidligt forår på stranden i Stalos

Stalos området,her har vi "hjemme"

Top Hotel er nu blevet fast udgangspunkt for vores ferier på Kreta og med sin uformælle og afslappet stemning beliggende i rolige omgivelser på en bakke med en skøn udsigt over havet og Stalos,hvor man kan trække sig tilbage efter en dag på stranden eller efter tur i bjergene og nyde freden og roen,eller man kan tage en total slapper ved poolen.
Stalos er bare stedet for os,her er strand,spisersteder og indkøbsmuligheder uden at det virker overrendt og dog alligevel tæt på Chania og Platanias,med natteliv,turistbutiker og hvad der ellers hører til på et feriested.
Stranden i Stalos er en dejlig bred børnevenlig sandstrand med livreddere hvor man kan slå sig ned på sit tæppe med sin starndkurv eller man kan benytte sig af de mange drømmesenge og parrasoller de ulejes af hotellerne langs stranden det koster ca 5-6 euro for en dag pr sæt og det er ikke altid lige velset at medbrige egne dikkevarer mm her fordi der typisk er en strand/poolbar der hører til hotellet der udlejer og som jo gerne skulle have lidt omsætning.
Udsigt på vestkreta
Udsigt på vestkreta

Hvad skal man se på Kreta.

Kreta er gudernes ø som de lokale ynder at fremhæve og har en lang og spændende historie som det vil føre for vidt at komme ind på her,men god ide kan være at tage Turen går til Kreta eller lignende rejsebøger med,hvis man ikke har værret på Kreta før.
Hvad skal man så se hvis man da vil ud og se på Kreta,mulighederne er mange og jeg skal ikke fremhæve det ene frem for det andet,men der er vist det hele fra forhistoriske udgravninger over kirker,klostere til den storslået natur,de vilde bjerge med får og geder de store rovfugle samt de mange blomster og kyderurter der giver den skønne Kretaduft,turen rundt på den barske vestkyst med den flotte panorama udsigt over Falasana strand er noget for sig og hele lavlandet på nordkysten med oliven og appelsin lunde,indtrykkende og naturen vil ingen ende tage.
Så lej en bil og få fat i et landkort og så afsted,men tag den med ro og lad de lokale køre som de vil,kør ind til siden og lad dem komme forbi,selvom de sandsynligvis skal dreje 100 m længere fremme,selvom at man har kort med og kommer op i bjergene for første gang er det en god ide at have lidt styr på hvad der er nord og syd for vejnettet på Kreta er ikke altid det samme som på koret.
Man kan osse tage en af de mange busser der kører imellem de større byer hvis det er det man har lyst til.
Der er de senere år kommet en del der arranger endags ture rundt på øen til en rimlig pris og man bliver hentet og brunget så det er en nem måde at få set noget på.
Ligeledes er det blevet in at leje cyker på Kreta så der er rig mulighed for at få motion på ferien,men regn ikke med at de lokale har helt samme forståelse for cykellister som vi har her i DK.

Seværdigheder
Øer
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kreta

Hoteller på Kreta
Rejser til Kreta
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/fuerteventura/barcelo-fuerteventura-thalasso-spa.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.