Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kreta

 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet
 • En naturoplevelse uden lige

  (Bedømt af 2 personer)
  05.12.13: Mette Løgstrup Graversen
  På Kreta finder man Europas længste kløft. Samariakløften - Den byder på en 16 km lang vandretur i et spektakulært bjerglandskab. Man starter vandreturen oppe i bjergene, hvorefter man går nedad.
  Se hele rejsetippet
 • Et andet Kreta

  (Bedømt af 25 personer)
  03.12.13: Pia Emborg
  Jeg har brugt Chania som udgangspunkt til de oplevelser af ture, jeg har beskrevet her. Det sværeste ved at lave disse beskrivelser, var at begrænse mig (hvilket nok heller ikke er lykkedes særligt godt).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kreta

Kreta - Samaria-kløften skal opleves om foråret
Rejsetips indsendt af:
Peter Schnedler Clausen
København
9. jan. 2012

Kreta - Samaria-kløften skal opleves om foråret

Jeg har været på Kreta én gang før, hvor jeg ikke fik set Samaria-kløften. Og det har altid ærgret mig. Så da jeg skulle til Kreta for anden gang i maj måned, var der ingen tvivl; Samaria-kløften skulle opleves.
Og det viste sig, at det var det helt rigtige tidspunkt at opleve naturparken på. Den viste sig nemlig fra sin frodigste side.

Vi boede i Platanias, som ligger på Kretas nordlige kyst. Og da der er ca. 60 km kørsel igennem bjerge fra Platanias til Samaria-kløften, valgte vi den nemme transportløsning nemlig en arrangeret tur, hvor vi blev hentet ved vores hotel. Det er nu dejligt at blive hentet, når dagen starter kl. 05.30. Man skal nemlig starte tidligt, når man skal til Samaria-kløften, da man skal nå den sidste færge fra Chora Sfakion, som er den lille by, Samaria-kløften ender ud i.

Efter en smuk køretur tværs gennem Kreta, hvor vi så solen stå op over bjergene, nåede vi endelig til naturparken. Vi var trætte men spændte på, om naturparken kunne leve op til sit ry som én af Europas smukkeste naturområder. Vi blev ikke skuffede.

Kommentarer til rejsetippet om Kreta

Samaria ender IKKE i Sfakion

19/07 2017 Thomas
Som Rene skriver uden at kloge sig.
Turen fra Samaria ender ikke i byen Sfakion men i Agia Roumeli.....bådturen fra Agia går til Sfakion som ligger ca 1,5 times sejlads derfra så ret stor forskel 😂👍🏻, og nej rigtige facts er ikke alternative eller ligegyldige, så fedt du klogede dig Rene 👍🏻, vi har lige været igennem turen som sjovt nok sagde 20 km på vores alles 4 god trackere ....fra start indgang til kløft og restaurent Kri kri hvor vi skulle mødes ved havnen.....måske GPS viser forkert ? Men tvivler...😀👍🏻

Jeg og min mand gik gennem samaria-kløften en dag i mad måned i 2016, min oplevede denne tur som ung, og jeg hørte aå meget om denne helt unikke og smukke tur, så min mand lovede at tage mig med, det

02/02 2016 Gerda Gladbjerg

Agia Roumeli

27/08 2013 René
Blot for at kloge mig...

Samaria-kløften ender i byen Agia Roumeli og færgen derfra går til Chora Sfakion, hvor man køre videre med bus.

Men at gå gennem Samaria-kløften ER en stor oplevelse og det er lettere
end man tror, når man hører, at turen er 18 km lang.

Et virkeligt must når man er på Kreta.

René

Samaria kløften

16/02 2012 Flemming Aastrup
Vi har også været en tur igenmen kløften. Det var det fineste solskinsvejr,det er utroligt flot,som beløning for turen,kom vi ud tilChora Sfakion m. fin strand,hvor vi bade til vi skulle med færgen tilbage.
Hilsen Flemming Aastrup
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kreta

Hoteller på Kreta
Rejser til Kreta
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/piemonte/acqui-terme/hotel-roma-imperial-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.