Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kreta

 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet
 • En naturoplevelse uden lige

  (Bedømt af 2 personer)
  05.12.13: Mette Løgstrup Graversen
  På Kreta finder man Europas længste kløft. Samariakløften - Den byder på en 16 km lang vandretur i et spektakulært bjerglandskab. Man starter vandreturen oppe i bjergene, hvorefter man går nedad.
  Se hele rejsetippet
 • Et andet Kreta

  (Bedømt af 25 personer)
  03.12.13: Pia Emborg
  Jeg har brugt Chania som udgangspunkt til de oplevelser af ture, jeg har beskrevet her. Det sværeste ved at lave disse beskrivelser, var at begrænse mig (hvilket nok heller ikke er lykkedes særligt godt).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kreta

Udsigten fra Fetos mod Idabjergene
Rejsetips indsendt af:
Ole Millarch
Nykøbing F
6. marts 2009

Oplev mere af Kreta

Mange danskere er ikke klar over, hvad de går glip af, når de holder ferie på Kreta, så her er et par rejsetips, der kan lede dig sporet af de store Kreta oplevelser.
Bare rolig der er plads nok
Bare rolig der er plads nok

Lej en bil!

Min familie og jeg har rejst en del år til Kreta, i månederne maj til september. Jeg har talt med en del danskere, som også har brugt deres ferie på denne skønne ø, men ofte har de begrænset sig til at være i det område, deres hotel/lejlighed er, og suppleret med en eller to ture med deres rejseselskab.

Et gammel og kendt tip er: lej en bil og tag ud og oplev øen! Når du kommer rundt ved alle de store oplevelser. vil du hurtigt blive ramt af ”Kretasygen”. Symptomerne viser sig ved at man aldrig helt kan lade være med at tænke på øen og mindst en gang om året tager derned igen.

Kør-selv giver fantastiske Kreta oplevelser
Vær ikke nervøs for at køre på Kreta. I visse dele af bjergene kan det være skræmmende for os danskere at køre, men hvis man bruger sin sunde fornuft og ikke overvurderer sig selv, så venter der nogle fantastiske oplevelser, både i den storslåede natur og med de meget gæstfrie Kretensere.

I byerne skal man være opmærksom og tålmodig, men modsat andre middelhavslandes trafikkultur, så er Kretenserne sjældent aggressive, lidt skødesløs med regler og fartglade, ofte dog hensynsfulde over for os turister.

Køb et godt kort på Kreta
Planlæg løst hvad I vil se, skaf jer et godt kort (køb det på øen) og tag ikke munden for fuld. Hvad der på kortet ligner en let tur, kan hurtigt med lidt bjergkørsel, tage en del mere tid end hvad vi er vant til på vores flade og snorlige veje herhjemme.

Hold pauser, nyd naturen og vær ikke nervøs for at tage en Kretenser med på stop. Det er oftest en ekstra oplevelse at have haft en ældre øboer med, som ikke taler andet end græsk om end det bliver mere og mere sjældent, at det sker.
middagtid i september
middagtid i september

Vejret på øen, børn og sprog

De bedste årstider på Kreta
Med hensyn til vejret, så det jo meget individuelt hvordan vi ”nordboer” kan tåle varmen, men gå efter maj-juni og september-oktober, hvis ikke du bryder dig om stærk tør varme, den er der nemlig stor risiko for at opleve i juli-august, nogen gange 45 grader i flere dage i træk, ja endda uger.

Børn er velkomne på Kreta
Børn er meget velkomne i Grækenland, der er som andre steder i middelhavsområdet meget plads til børn i alle livets gøremål og Kretenserne ved at vejen til forældrenes hjerte går gennem deres børn, så nyd det, når de kommentere børnene og henvender sig til dem. Det er ofte ærlig ment.

Lær et par græske gloser
Og til sidst et tip om sproget: græsk er utrolig svær for os, men hvis du kan nogle få gloser, så lyser grækerne op og du har straks fået en smule mere opmærksomhed, spørg også gerne, de elsker, når vi interesserer os for deres sprog og almindelige ord(hilsner og tak) er nemme at huske og udtale.

Aktiviteter
Road trips

Kommentarer til rejsetips om Kreta

Køb et godt kort på Kreta

04/07 2009 Erik Steen-Nielsen
Køb et godt kort på Kreta - kan man det, er det korte spørgsmål. Som gæst og vandre på øen ad flere gange, har jeg ikke haft held med at købe et godt kort på øen, men der er andre der har lavet vandreture og beskrevet ruter - find dem på nettet. Det kort man får af biludlejerne skal man være indstillet på giver lidt ekstra kilometer - når vejen ikke går der, hvor man tror efter kortet. Jeg omtaler kun de mindre veje, de store er ok, så vidt jeg husker. Gør det noget at kortet er lidt unøjagtigt - for der er altid noget at opleve der hvor man kommer.

Kreta

25/06 2009 Lise Wraa
Den største oplevelse jeg har haft på Kreta er de gange vi har fundet et lille familie hotel at bo på. En gang vi var afsted lå det lige på stranden og havde den fantastiske udsigt over vandet og vi fik en rigtig god kontakt med hotelejeren. Han lærte os blandt andet de forskellige hilsner grækerne siger i løbet af dagen. Han fortalte stolt om sin datter der studerede og gav gode råd om ture og mange dagligdags ting. Om aftenen når vi kom hjem satte han sig sammen med os og fortalte om sit liv. Et andet sted var det en kvindelig hotelejer som hver morgen kom med friske æg til os og viste os hvor bageren lå. Ja Kreta kan man vende tilbage til - gang på gang.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kreta

Hoteller på Kreta
Rejser til Kreta
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/shopping-i-usa.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.