Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kreta

 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet
 • En naturoplevelse uden lige

  (Bedømt af 2 personer)
  05.12.13: Mette Løgstrup Graversen
  På Kreta finder man Europas længste kløft. Samariakløften - Den byder på en 16 km lang vandretur i et spektakulært bjerglandskab. Man starter vandreturen oppe i bjergene, hvorefter man går nedad.
  Se hele rejsetippet
 • Et andet Kreta

  (Bedømt af 26 personer)
  03.12.13: Pia Emborg
  Jeg har brugt Chania som udgangspunkt til de oplevelser af ture, jeg har beskrevet her. Det sværeste ved at lave disse beskrivelser, var at begrænse mig (hvilket nok heller ikke er lykkedes særligt godt).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kreta

Rejsetips af samme forfatter

Platanias med mere
Rejsetips indsendt af:
Frederiksberg
19. juli 2013

Platanias med mere

Godt vejr, god mad, græsk stemning og en ”sidste hyggelig” ferie inden vi skal være forældre til efteråret, var hvad vi havde bestilt...og hvad vi fik, de sidste 14 dage af maj på Kreta tidligere i år.
Udgangspunktet var dejligt hotel beliggende ikke langt fra centrum af Platanias, men stadig i tilpas tilbagetrukken afstand fra hovedvejen, som går igennem byen. Nyt og lækkert og helt og aldeles fritaget for de sædvanlige slåskampe for de bedste solsenge ved poolen. På hotellet Troulakis Village er der nok til alle og betjeningen/servicen helt i top.
Platanias - den korte version:

Platanias - den korte version:

Platanias er den største af en række mindre feriebyer (de øvrige er: Agia Marina, Kato Stalos, Agia Apostoli, Gerani, Maleme), som med tiden er vokset sammen på Chaniakysten på Kreta. Byen er opdelt i den gamle by Pano Platanias, og den mere moderne bydel tæt på havet, Kato Platanias. Platanias har på grund af sin størrelse et godt udbud af hoteller, restauranter og butikker. Mange hoteller ligger direkte ud til den 7 kilometer lange strand.
Mad og drikke:

Mad og drikke:

Et godt tip er at gå op i den gamle bydel, her ligger der mange gode restauranter og flere af dem har en fantastisk udsigt. Særligt begejstrede blev vi for restauranterne Vigli (kendetegnet for value for money) og Cosmos (virkelig god mad, om end i den lidt dyrere ende). Favoritten er og bliver dog The Olive Tree, som ligger helt ned til vandet (bedste grillspyd, fantastiske saucer). Brug evt. tripadvisor for flere anmeldelser; den bruger vi flittigt selv for at undgå de værste turistfælder.

Shopping i og omkring Platanias:

Hvis shopping mulighederne i Platanias ikke slår til, så er der gode busforbindelser til Chania (tager ca. 25 minutter). Busserne kører flere gange i timen og koster omkring 2 Euro for en enkelt billet.
Især guld er billigt på Kreta, så vi endte faktisk med at købe vores kommende vielsesringe netop der. Udover at være billigere, er der således også tale om guld af en højere karat end herhjemme.

Med Tivoli-tog gennem landskabet:

Tag en tur med ”The Little Fun Train”, og oplev Kreta på en hyggelig og sjov tur ud i det blå tilsat lidt lokal kolorit. Fra Agia Marina og Platanias er der flere gange dagligt afgang med det lille Tivoli-tog, der kører ture på mellem 2 og 3 timer rundt i omegnen og op i bjergene. Priserne er meget rimelige. Man kan bl.a. se verdens ældste oliventræ, der skulle være ca. 3000 år gammelt, besøge kirken St. John som er bygget inde i en klippehule, besøge et olivenpresseri og se hvordan man fremstiller olivenolie eller bare nyde en tur gennem det frodige landskab med masser af appelsinlunde og en fantastisk udsigt over det Ægæiske hav. Der er rigtigt mange muligheder. På nettet findes beskrivelse af alle turene. Kan anbefale disse småture, hvis man gerne vil opleve lidt af Kreta, men ikke er til de lange busture eller er lidt nervøs ved at køre selv. Tjek evt. link til turene her: http://www.funtrain.gr/
Kreta med andre øjne:

Kreta med andre øjne:

Selvom udgangspunktet er turistområderne omkring Chania (Platanias) er der fortsat også masser af muligheder for at tage på eventyr/rundt til den uspolerede del af Kreta. For de eventyrlystne er store dele af Kreta helt uberørt af turismen. Gør som os; lej en bil, og oplev den fascinerende natur og de charmerende landsbyer. Tag eksempelvis på tur igennem De Hvide Bjerge, som alene har mere end 40 toppe (som for nogle rager mere end 2.000 meter i vejret), eller gå selv på opdagelse i en af de mange kløfter, som særligt findes særligt på sydsiden af øen. Der er masser at foretage sig; udover at ligge på stranden, som vi selv i øvrigt ellers også altid finder dejligt :-)

HVIS DU IKKE har besøgt Kreta endnu, kan denne sommer være tid til at komme og opdage denne fascinerende græske ø. En ferierejse til Kreta er det perfekte mål hvis du ønsker storslået natur, spændende oplevelser, historiske steder, moderne byer, en venlig og gæstfri befolkning, fantastiske strande og ikke mindst solen og det dejlige vejr.

Kommentarer til rejsetippet om Kreta

Svar til Therese

08/05 2015 Frank
Jamen de stopper da for ca. hver 500 meter, hvis i stiller jer ned på hovedgaden, som går gennem alle feriebyerne...

Bus hvor fra?

05/05 2015 Therese
dejligt i fortæller om busser der køre fra Platanias men hvor holder de? vi er der netop nu og med børn med trætte ben og ingen bil så har vi endnu ikke fundet hverken bus eller en touristforining så vi kan opleve lidt mere en "tog"turen.

Ah, been there, done that.... and will do again...

27/08 2013 René
Fin anmeldelse!
Tak.

René
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kreta

Hoteller på Kreta
Rejser til Kreta
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york-gaa-i-filmstjernernes-fodspor-udflugt.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.