Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kreta

 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet
 • En naturoplevelse uden lige

  (Bedømt af 2 personer)
  05.12.13: Mette Løgstrup Graversen
  På Kreta finder man Europas længste kløft. Samariakløften - Den byder på en 16 km lang vandretur i et spektakulært bjerglandskab. Man starter vandreturen oppe i bjergene, hvorefter man går nedad.
  Se hele rejsetippet
 • Et andet Kreta

  (Bedømt af 25 personer)
  03.12.13: Pia Emborg
  Jeg har brugt Chania som udgangspunkt til de oplevelser af ture, jeg har beskrevet her. Det sværeste ved at lave disse beskrivelser, var at begrænse mig (hvilket nok heller ikke er lykkedes særligt godt).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kreta

Sydkreta
Rejsetips indsendt af:
Berit Pedersen
Randers
27. nov. 2009

Sydkreta

Mit rejsetip handler om en mindre kendt side af Kreta.

Spili på Kreta

I stedet for at følge de mange andre turister til Ghania området når man rejser til Kreta, foreslår jeg at I lejer en bil i lufthavnen - kører mod Rhetymion og stikker sydover bjergene.

Alle steder er det nemt at finde overnatning også i højsæsonen. Vi kom ved et tilfælde til en midelstor bjergby - der hedder Spili. Og her bliver man ikke overrendt af turister!

Der er smukt, gode muligheder for vandreture i bjergene og alle priser på mad, drikke og overnatning ligger på ca 40% af hvad det koster på Ghania kysten. Der er masser af butikker og dejlige hoteller, b&b - og området kan sagtens bære en ferie på 3-7 dage. Til sydkysten er der ca. 45 min. kørsel.

Seværdigheder
Bjergbyer

Kommentarer til rejsetips om Kreta

Spili

05/02 2010 Ole
Hej, jeg er enig i at Spili er en af de mange skønne steder på øen, men at der ikke skulle være så mange turister er en sandhed med visse modifikationer,selv for syv år siden, var byen fast stoppested for turistbusser på vej sydover og vi kommer da også der mindst en gang når vi er på øen, så et par stykker møder man da. Men sådan er det de fleste gode steder, dem har man ikke alene og hvorfor dog også? at dele oplevelser gør dem bare bedre:) Vi skal mindst en gang om året til Kreta, det er "stedet" også selvom at alle os, der elsker øen, til tider kan være lidt træls, når vi er der samtidig:D Lad os komme afsted og væk fra vinteren, god sommer til alle.

Du er også godt dækket hvis...

04/01 2010 Alan, FDM travel Webredaktør
En lille kommentar til Karen mht. det forsikringsmæssige. Køber man en flybillet og bare en overnatning eller fx billeje, så er det en "pakkerejse" og man er dækket lige så godt ind som en uspecificeret charterrejse :o) Godt nytår Leif :o)

Kreta

30/12 2009 Jannie Ottosen
Vi kan varmt anbefale at tage til Matala på sydkysten. Der er en fantastisk dejlig strand, nogle spændende klippehuler og en slags bazargade. Vi kan desuden også anbefale at tage til daddelpalmestranden Vai så langt østpå som man faktisk kan komme. Begge steder har vi besøgt ved at leje bil de gange vi har besøgt Kreta, en ø som har rigtig meget at byde på, hvis man vil køre efter det. Jannie og leif Ottosen

Enig vedr. SydKreta

30/12 2009 Donna
Jeg er meget enig med Berit Pedersen vedr. SydKreta! Jeg boede selv på Kreta i 6 år i 90'erne og rejste meget som barn til Kreta med min familie. Dengang var det Herssonisos og Malia der storhittede for de skandinaviske turister, men da jeg flyttede dertil blev Chania mere populært pga. Malia var blevet proppet med larmene englænder! Jeg boede selv i Heraklion, hvor en af lufthavnene ligger.. Jeg vil også foreslå til dem der overvejer Kreta, at tage til en af lufthavnene enten i Chania eller heraklion og så bestille online et sommerhus hvis man er familie evt. leje en bil. der er så mange billige muligheder. Derefter er der bare så mange smukke steder at se specielt syd på Kreta. Der er lagunen Preveli der bare må opleves, som er værd at bruge hele dagen på, hvorefter man kan køre hen til en lille nærliggende by, der hedder Agia Galini og spise (rigtig hyggelig by).. hvis man så er meget interesseret i Spinalonga (spedalskøen) der ligger modsat, er det også en billigere løsning selv at tage dertil der er små både der gerne sejler en over for en billigere penge frem for turen via rejseselskabet... Sidst men ikke mindst kan jeg anbefale en græsk aften i landsbyen Karzanos.. uanset alder glemmer man det aldrig.. Jeg går aldrig glip af den tur.. Den plejer jeg selv at finde på et hotel med skandinaviske turister og melder mig på selvom jeg ikke er tilknyttet hotellet, men det plejer ikke at være et problem. God tur!!!

kreta

30/12 2009 karen sødinge
Vi var på Kreta i september. Har faktisk kørt denne rute, der er blot et MEN. Køber vi en flybillet er vi ikke så godt stillet forsikringsmæssigt som en charterrejse. Altså en pakkerejse! Ved at ta' en uspecificeret pakkerejse kan man gøre dette og der er vidunderlig på Krete. Har været der mange gange og skal også derned 2010.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kreta

Hoteller på Kreta
Rejser til Kreta
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.