Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Kreta

 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet
 • En naturoplevelse uden lige

  (Bedømt af 2 personer)
  05.12.13: Mette Løgstrup Graversen
  På Kreta finder man Europas længste kløft. Samariakløften - Den byder på en 16 km lang vandretur i et spektakulært bjerglandskab. Man starter vandreturen oppe i bjergene, hvorefter man går nedad.
  Se hele rejsetippet
 • Et andet Kreta

  (Bedømt af 25 personer)
  03.12.13: Pia Emborg
  Jeg har brugt Chania som udgangspunkt til de oplevelser af ture, jeg har beskrevet her. Det sværeste ved at lave disse beskrivelser, var at begrænse mig (hvilket nok heller ikke er lykkedes særligt godt).
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Kreta

Rejsetips af samme forfatter

Yassu Elafonissi på Kreta
Rejsetips indsendt af:
Per Østenfjeld
Højer
1. april 2011

Yassu Elafonissi på Kreta

Ligegyldigt om man er på Øst- eller Vestkreta er der altid oplevelser i vente for livet. Er man til sol og strand findes Europas Maldiverne i det sydvestligste hjørne, Elafonissi og er det bjergene der trækker, findes hele tre bjergområder der byder på alt fra vandreture til natursmukke dale.
En dag på stranden ved Elafonissi byder på sol, lavt børnesikkert vand og finkornet sand med et lyserødt skær.

Min første tur til netop Elafonissi vagte så mange følelser i mig, at jeg igen og igen er kommet tilbage mere end 20 gange. Bare turen dertil gennem smalle bjergpas, rundt på snoede veje, forbi små landsbyer og den friske klare luft med alverdens duft af vilde urter kan næsten ikke beskrives.

Man kan med fordel gøre nogle mindre stop undervejs og opleve Agia Sophia grotten, hvor der er et lille kors ved indgangen som kan ses fra vejen op til højre lige efter Topolia tunnelen. Eller et stop ved Chrysoskalitissa klostret hvor et gyldent trin er at se mellem de 90 der er op til selv klostret, dog kun hvis man ikke har syndet.

Selve stranden er så stor, at man ikke mærker de mange turistbusser som dagligt kommer der. Gennem de senere år er der tilført midler fra EU, som har øget opmærksomheden på det særlige og sjældne planteliv på øen Lafonissi som har givet området sit navn. En ø der iøvrigt kan gås til gennem lavt vand og nogle gange tørskoet.
Skal dog her advare mod solen som altid er meget stærk, men ikke føles så voldsom pga. den lette brise der næsten altid er ved det krystalklare vand.

På turen tilbage kan der med fordel gøres stop ved Tavernaen Glykeria, og se solnedgangen mens et enkelt og billigt måltid nydes. Glykeria passeres på højre hånd lige før ovennævnte kloster på udturen. Ejerene er et græsk/svensk par.

Turen kan gøres på ca. 2 timer i bil fra Chania, som kan lejes enten hjemmefra eller på selve Kreta.
Arkádi klosteret
Arkádi klosteret

På tur til bjerg, hule og dal.

En anden og helt anderledes oplevelse kunne være at besøge et kloster, se en hule eller bare nyde en tur med dale og skøn natur.

Så hvis man befinder sig i området nær Rythymnon, bør man tage en dagstur "ind" på øen til Amaridalen.
Midt i dalen ligger et bjerg, Simítos (1014 m.o.h.).
Dalen er meget frodig og huser bl.a. en landbrugsskole.
Kommer man fra den østlige del, kan man køre lidt mod nord og besøge Arkádi Klostret som dækker et areal på ca. 5200 kvm. og hvis historie går tilbage til 1400 tallet. Inde i selve klostergården findes kirken hvis barokfacade kan dateres til 1587. Der er mange blomsterbuske, som især efter et let regnskyl tager sig ekstra smukke ud.
Indgangsprisen på nogle få euro (2 i 2007) er til at overkomme.

Lige udenfor er der en café med tilhørende souvenirbutik, hvor man kan nyde en frappé eller en anden kølig forfriskning og nyde udsigten.

Ved parkeringspladsen udenfor klostret er der skilte mod Melidonigrotten, hvor Hermes* blev tilbedt i oldtiden. *Hermes (Merkur) er tyvenes og handlens Gud.
Kør derhen, betal et par euro, gå ned og oplev stalaktitterne og alteret nede i bunden af hulen. Alteret er til minde om dengang i 1824, hvor flere hundrede kretensere blev kvalt af røgen fra de bål tyrkerne havde tændt ved indgangen. Der er fundet bevis for at mennesker har boet i hulen tilbage fra ca. 3650/3500 år før Kritus.

Turen ned i hulen sker ad små trin og der er et gelænder at støtte sig til (der er ret glat).
Herefter er det blot at tage retur til udgangspunktet og glædes over at have oplevet så meget på en enkelt dag.
Alteret i Melidonigrotten
Alteret i Melidonigrotten

Så Kreta, den moderne tids vugge, vil altid kunne byde på oplevelser ud over det sædvanlige. I flæng kan nævnes; Lassithisletten 1000 m.o.h., Knossos det minoriske palads, Zeus hule, Samaria kløften (Europas længste), Kournássøen, Matala hvor hippierne havde deres huler i sandstensklipperne,
børnevenlige strande, bjergetagene scenerier, kløfter, bjerge og dale, kultur, historie, mytologi.
Køb eventuelt en god rejsebog hjemmefra eller tag ud og oplev på egen hånd, der er garanti for noget godt for øjet og ganen. Køb gerne lidt lokalt honning (smager fantastisk med yoghurt valnødder) og krydderier med hjem. Og vil man have lidt mere funktionelt, kan man i Chania købe lædervarer i den gamle bydel, gaden ligger på højre hånd kort før det lille torv med kirken på vej ned mod havnen fra 1866 pladsen. Få eventuelt taget mål til et par sko/støvler en af de første dage og det bestilte vil kunne tages med hjem efter 7-10 dage.
Tilbage er blot at ønske God tur.
Gammel bro i romersk stil i Amaridalen
Gammel bro i romersk stil i Amaridalen

Kløft ved Aradaina på sydkysten
Kløft ved Aradaina på sydkysten

strand ved Paleochora på sydkysten
strand ved Paleochora på sydkysten

Kommentarer til rejsetippet om Kreta

lækker

13/12 2012 Søren
Jeg har besøgt Elafonissi to gange, det er en fantastisk strand

Storm

12/10 2012 Per Østenfjeld
Øv og alligevel ikke.
For som du skriver, Hermann, så er det utroligt smukt dernede. At I har oplevet storm dernede er noget jeg har til gode. Måske det bliver mig forundt en dag. Naturens elementer er for mig altid noget der giver et ekstra niveau til altid dejlige Kreta.
Har dog oplevet elementernes rasen i Chania, torden, lyn, kraftig regn og 'storm'. Var der nede ved svømmebadet og gik langs molen ind til den gamle havn. Vel derinde stod vandet op over kaj og ind på de mange taverner. Jo der var spænding i Chania den dag.
Men ligefrem at sige, at I vil komme der mere, er for mig nok lige i overkanten. Jeg har været der så mange gange, måske 20-25 gange, uden storm. Så tag bare afsted en gang mere.
Tjek eventuelt siden: www.kretaforum.dk
KretaHilsen Per.

STORM OVER ELAFONISSI !!!

11/10 2012 Hermann
Vi har besøgt Elafonissi to gange i de 12 år vi er kommet til Kreta. Og hver gang har det stormet så meget, at der næsten ikke har været til at være der. Konstant pisker sandet ind i hovedet af dig, så du næsten ikke ved hvor gammel du er. Det er næsten uudholdeligt, så vi kommer der ikke mere. Men det er noget man skal opleve, for vandet og udsigten er utrolig.
Vi bor altid i Platanias, og turen til Elafonissi er smuk bjerkørsel på 73 km hver vej, og det er en utrolig smuk tur.

Πολλές ευχαριστίες

04/04 2011 Anonym
Det virker som et meget spændende sted! Helt klart et sted man skulle besøge. Meget gode oplysninger!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Kreta

Hoteller på Kreta
Rejser til Kreta
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/rom/fantastiske-rom.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.