Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Grækenland

 • Sommeraften på en ægte græsk taverna

  (Bedømt af 55 personer)
  05.03.17: J. Gilbert
  Hvis du har besluttet dig for en sommerferie på den græske ø Thassos, har jeg her et tip til en rigtig hyggelig aften med ægte græsk mad.
  Se hele rejsetippet
 • Nicópolis, ruinbyen ved Preveza.

  (Bedømt af 55 personer)
  18.11.16: J. Gilbert
  Der er efterhånden mange, som ferierer i Paleros eller på øen Lefkas. Hvis du bliver træt af at dalre i solen og at slappe af, og i stedet ønsker at besøge og opleve seværdigheder, så findes der i området indenfor en afstand af ca.
  Se hele rejsetippet
 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Grækenland

Loutraki, Grækenland - stedet der ikke må glemmes
Rejsetips indsendt af:
Susanne Nielsen
Allerød
10. juli 2012

Loutraki, Grækenland - stedet der ikke må glemmes

Loutraki er en kurby ca. 80 km fra Athen, beliggende nær den kendte Korinther-kanal.
Her finder man den dejligst strandpromenade med masser af dejlige spisesteder, dejlig strand (altid med det blå flag).
Stranden er med runde sten og børnevenlig. Loutraki kommer man til enten ved at leje en bil i lufthavnen eller ved at tage toget til Korinth og derfra en taxa, som er overkommelig i pris.
Loutraki ligger i dagsafstand til mange af de kendte arkæologiske steder, som Delfi, Mykene, Epidaurus, Gl. Korinth m.m. som man kender fra sin skoletid. Desuden kommer man let ind til Athen med bus. Stedet var i 70'erne, 80'erne og 90'erne et yndet sted for skandinaver, hvor man tog en uge i Athen og en afslapningsuge i Loutraki, men siden 90'erne er skandinaverne til Loutraki-boernes store sorg søgt andre steder hen. Byen har undergået en fornyelse, til dels pga pengene fra Casino'et der ligger lige udenfor byen.
Udover udflugtsmulighederne kan man også tage en wellness-ferie, da der er bygget et helt nyt spa- og wellnesscenter.
Solnedgang over den Korinthisk Bugt
Solnedgang over den Korinthisk Bugt

Hvor kan man bo?

Ja, der findes et hav af hoteller, men personligt har jeg altid boet på hotel Bakos, som er et hyggeligt familieejet hotel med dejlig hjemlig atmosfære ganske tæt på strandpromenaden. Hotellet egen swimmingpool i haven.
Korintherkanalen
Korintherkanalen

Historien om Korintherkanalen

Den i antikken store og berømte havneby Korinth, ikke langt fra Loutraki havde forbindelser til hele den antikke verden. Men p.g.a. byens beliggenhed var transport af varer fra f.eks. Athen vanskelig. Skibene måtte sejle hele vejen op langs vestkysten af Peloponnes, rundt om den nordlige spids og ned til Korinth. Det var en lang og farlig tur. Derfor fandt man i det 7. årh. f.Kr. på at bygge en rampe (Diolkos) henover Isthmus, som tangen, hedder, så skibene kunne blive trukket over i stedet for at skulle sejle hele vejen uden om. Dette var dog en langsommelig proces, for skibene skulle losses før man kunne trække dem på træruller over til Korinthbugten og derefter lastes igen.
På trods af de store omkostninger man havde ved dette system, fandt man ingen anden løsning før år 67 e.Kr. Her var det den romerske kejser Nero, der fandt på, at han ville grave en kanal gennem Isthmus. Han tog selv det første spadestik, og derefter gik arbejdet over til 6.000 slaver. Desværre døde kejser Nero kort efter, og arbejdet med Kanalen lå urørt indtil 1882, hvor et fransk firma gik i gang med at grave. Dette var dog forbundet med så mange problemer, at firmaet fik fallit, hvorefter grækerne selv gjorde arbejdet færdigt i 1893.
Under 2. verdenskrig dængede tysker Kanalen til med togsveller og jernbanevogne, så fjenden ikke kunne benytte den. Grækerne havde et utroligt oprydningsarbejde bagefter.
Kanalen, som vi ser den i dag, er 6,3 km lang, broen man passerer over er 52 m over vandoverfladen. Ved vandoverfladen er Kanalen 25 m bred og 8 m dyb. For hver ende af Kanalen kan den passeres via sænkebroer som skibene sejler over. De største skibe, der kan passere igennem Kanalen, må veje op til 10.000 BRT.
Hotel Bakos
Hotel Bakos

Havnen i Loutraki
Havnen i Loutraki

Kommentarer til rejsetippet om Grækenland

Det må jeg opleve

11/09 2017 Bent Mortensen
Dejlig beskrivelse, som giver mig lyst til at besøge Lutraki
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Grækenland

Ferieboliger i Grækenland
Rejser til Grækenland
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.