Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Grækenland

 • Sommeraften på en ægte græsk taverna

  (Bedømt af 57 personer)
  05.03.17: J. Gilbert
  Hvis du har besluttet dig for en sommerferie på den græske ø Thassos, har jeg her et tip til en rigtig hyggelig aften med ægte græsk mad.
  Se hele rejsetippet
 • Nicópolis, ruinbyen ved Preveza.

  (Bedømt af 55 personer)
  18.11.16: J. Gilbert
  Der er efterhånden mange, som ferierer i Paleros eller på øen Lefkas. Hvis du bliver træt af at dalre i solen og at slappe af, og i stedet ønsker at besøge og opleve seværdigheder, så findes der i området indenfor en afstand af ca.
  Se hele rejsetippet
 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Grækenland

Rejs rundt på det græske fastland
Rejsetips indsendt af:
Susanne Andersen
Virum
16. jan. 2014

Rejs rundt på det græske fastland

En tur rundt på Peloponnes og det græske fastland i egen eller lejet bil er en fantastisk oplevelse. Langs kysten på Peloponnes og tilbage til Athen gennem bjergene på fastlandet kan sagtens gøres på 2 uger.
Der er stadig tid til at opleve det hele alligevel.
Indgangen til stadion i Olympia
Indgangen til stadion i Olympia

Smuk natur krydret med gammel kultur

Man kører mange steder gennem den smukkeste natur. Der er bjergrigt, både goldt og frodigt på en gang og mange fantastiske udsigtspunkter. Vejene er generelt nogenlunde, men pas på i bjergene, hvor der tit er store huller i vejen eller det yderste af vejen er skredet ned. Skiltning skal man dog ikke regne med, ligesom autoværn ikke er almindeligt. Men bare man er agtpågivende, så går det fint. Mange steder finder man gamle kulturseværdigheder - også udenfor egentlige byer. Steder som Olympia og Delfi er selvfølgelig et must. Især er Delfi - på grund af beliggenheden på en skråning - en meget smuk oplevelse. Husk vand, der er langt op, og det er ikke egnet for gangbesværede eller klapvogne.
Dagens fangst i en lille fiskerby
Dagens fangst i en lille fiskerby

Sproget og maden

Jeg var fra starten lidt skeptisk, da ingen af os kan et ord græsk. Vi har for vane at begive os helt ud, hvor kragerne vender, når vi tager på disse kør-selv-ferier, men selv der kan det lade sig gøre at kommunikere med folk ved hjælp af fagter, smil og en smule engelsk, tysk eller fransk. Godt nok kan folk ikke meget fremmedsprog, men de er yderst hjælpsomme og venlige.
Det græske køkken kender de fleste, men maden er alligevel forskellig fra de turist restauranter, som man som regel besøger, når man er på ferie på øerne. Prøv at spørge efter lokale restauranter og oplevelsen bliver så meget større.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Grækenland

Ferieboliger i Grækenland
Rejser til Grækenland
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.