Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Rhodos

Rhodos er den største af de 12 øer, der udgør øgruppen Dodekaneserne. Den ligger kun små 20 km fra den tyrkiske kyst på den strategiske søstrækning, der knytter Egypten, Sydeuropa og Israel sammen. Rhodos by vidner om den store rolle, øen har spillet gennem historien. Her finder man ruinerne af det klassiske stadion og Apollon-templet. Den "gamle" by er omgivet af en bymur, og bag muren gemmer der sig et mekka af lækre hoteller, der ligger ved den smukke havn. Kolossen på Rhodos er et af de syv vidundere i den antikke verden og siges at have vogtet over havnen.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Stormesterens Palads

I den gamle bydel ligger den gamle bydels største turistattraktion, Stormesterens Palads. Fæstningen var hjem for en række stormestre, der førte tilsyn med ridderne af Rhodos. I dag er det et museum med bl.a. mosaikker fra middelalderen og udstillingsgenstande fra det antikke Rhodos.

Det Byzantinske Museum

Museet ligger i en bygning, der egentlig var en kirke i det 11. århundrede. Her udstilles bl.a. freskoer og kunst fra det 12. århundrede.
En dag på stranden

En dag på stranden

Stranden Elli i den nordlige ende af Rhodos by er en smuk strand med rent, krystalblåt vand. Her kan være en smule overfyldt, men det er et mekka for strandelskere.
Shopping, shopping, shopping

Shopping, shopping, shopping

Rhodos by bugner af shoppingmuligheder. De bedste tilbud fås på Sokratous, som løber parallelt med Street of Knights i den gamle bydel. Butikkerne sælger alt fra tæpper til keramik, smykker og lædervarer. På gaden Nea Agora er der souvenirforretninger i massevis.

Havn

Havn
Krydstogterne anløber havnen på den nordlige spids af øen. Herfra er der ca. 10 min. gang ind til Rhodos by.

Klima

Rhodos har et mildt klima, og her er i virkeligheden kun to årstider: forår og sommer. Efter november, når den første regn falder, er jorden et grønt plantetæppe og i februar bliver Rhodos til et stort blomsterhav. Fra maj begynder sommeren, og jorden bliver gradvist tørrere og brunere frem til november, hvor cyklussen starter forfra.

I gennemsnit har Rhodos 300 solskinsdage om året, og mellem april og oktober er der næsten garanti for udelukkende solskin. I denne periode er temperaturen over 25 grader.
Denne side er udskrevet d. 17. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.