Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rhodos

 • Rhodos – inspiration for kunst og kultur interesserede

  (Bedømt af 8 personer)
  14.02.13: Inge Nielsen
  Rhodos forbindes ofte med sol og strand, og dejlige ferie oplevelser på små hyggelige spisesteder og spændende markeder, og alt det byder Rhodos på, som de fleste ved.
  Se hele rejsetippet
 • Tag en scootertur øen rundt - Rhodos

  (Bedømt af 3 personer)
  13.01.13: toke persson
  Vestkysten er dejligt tempereret med lidt luftning.
  Med udgangspunkt i Rhodos by - lej et par scootere - ikke for store - tag turen fra østsiden - besøg sommerfugledalen og "de syv kilder"- kør over Lindos - derefter ind over bjergene til vestkysten - oplev i bjergene en god lokal sen frokost i Apollonia - nyd turen nordover og lav passende stop undervejs - tag eventuelt turen op til templerne (ruiner) og nyd udsigten over Middelhavet.
  Se hele rejsetippet
 • Skøn lokal madoplevelse på Rhodos!

  (Bedømt af 3 personer)
  09.08.12: Susanne Hansen
  Hvis du er ude efter en madoplevelse, hvor du prøver forskellige græske specialiteter på en lokal restaurant kan jeg varmt anbefale restauranten Meze Meze, der ligger i byen Kalithies.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rhodos

Rejsetips af samme forfatter

Rhodos en perle i det græske øhav!
Rejsetips indsendt af:
Randers
7. juni 2011

Rhodos en perle i det græske øhav!

Uanset om man er til antikke tempelruiner eller kulørte cocktails, så finder de fleste, hvad de søger på Rhodos. Øen spænder over museer med græske kulturklenodier til travle ressorts og velbesøgte strande, hvor chartergæsterne griller i liggestolene ved stranden i Rhodos by eller Lindos.
I de efterfølgende afsnit kan du læse om mine tips og gode råd fra mit besøg på Rhodos. Du er selvfølgelig også velkommen til at spørge mig omkring ting, som der ikke er skrevet, igennem kommentarer.
Hovedtorvet i middelalderbyen
Hovedtorvet i middelalderbyen

Rhodos by - Europas klassiske middelalderby

Rhodos by på øens nordside er øens centrum. Byens gamle bydel med enorme fæstninger og små snoede gader er en favorit og bør ses. Den gamle by er super fed at vandre rundt i, op og ned igennem de små og gamle gader. Hvis man skal se flotte smykker, skal man tage et kig forbi 'Elias' guldsmed, han snakker dansk, svensk og norsk. Du kan finde ham inde i på hovedtorvet i middelalderbyen, som kan ses på billedet.
Bådene til de nærliggende øer Symi og Kos afgår fra Mandráki-havnen. Herfra afgår også bådene til Lindos. De større bilfærger, der sejler fra ø til ø og til Athen og Marmaris i Tyrkiet, afgår fra handelshavnen Commercial Harbour. Statuerne af hjorten og hinden, der i dag står som en port ind til havnen i Rhodos by, har ifølge eftertidens teorier overtaget pladsen fra et af verdens syv underværker, nemlig Kolossen. Den skulle angiveligt have været 34 meter høj og var et symbol for øens befolkning for deres skytsgud Helios i middelalderen.

I Sokratesgaden i den gamle bydel er der uanede muligheder for shopping. Her kan man også “prutte” om priserne til forskel fra i den nye bydel. I den gamle bydel hersker der en herlig bazaratmosfære, og her er masser af butikker som sælger tasker, punge, bælter, skindjakker, pelse, mærkevaretøj, kasketter, solbriller, alkohol, juveler, ure, keramik m.m. Ofte er det kopier af mærkevarer der sælges, men man kan også finde originalvarer. Prisen indikerer oftest om det er ægte eller ej. Den billigste shopping finder du, hvis du tager med udflugtsbåden til den tyrkiske by Marmaris, hvor du kan gøre gode fund. Her gælder “prutningens” ædle kunst.

Et fantastisk spisested

Tavernaen To Steno ligger lige præcis så tilpas langt væk - cirka 15 minutters gang - fra det travle centrum i Rhodos By, at kun de færreste turister finder vej. De lokale ved til gengæld godt, at et af byens bedste, enkleste og billigste køkkener serverer sine lækkerier i To Stenos gårdhave. Smag de grønne bønner, fyldte zucchiniblomster, favabønner og hjemmerullede dolmades (fyldte vinblade) og skyl efter med et glas vin for under en hund. Du finder To Stenos på Agion Anargyron 29.
Den traditionelle ouzo, er en aniskryddet apéritif, som smager godt efter en varm dag i solen. Til maden kan du bestille en lokal vin serveret i metalkande, f.eks. retsina med
smag og duft af harpiks. Hvis du synes det er for varmt at drikke kaffe – så bestil et glas
frappé, iskaffe, som slukker tørsten i varmen.
Den hvide by
Den hvide by

Dykning i Kalithéa

For dig, der altid har drømt om at opleve den spændende undervandsverden. Nu har du chancen! Du kommer til at dykke i området ved Kallithéa under sikre forhold og under ledelse af erfarne, veluddannede dykkerinstruktører. Sigtbarheden i Det Ægæiske Hav er de fleste rigtig god. Man svæver vægtløs omkring i det store blå rum af havvand, mens luftboblerne roligt svæver op mod den lysende overflade igennem stimer af glinsende småfisk. Man kan være heldig og se en skildpadde padle forbi med sine tykke luffer.

Der er flere dykkerbåde ved kajen i Mandráki-havnen i Rhodos by. De laver ture til de fantastiske dykker steder i Det Ægæiske Hav. F.eks. kan du dykke ned i Poseidons verden med resterne af de varme romerske kilder i baggrunden. Når du svømmer på 5–6 meters dybde tages der undervandsfotos af dig som du senere kan købe og få med dig hjem. Medfølgende passagerer som ikke vil dykke kan låne gratis snorkeludstyr.

Lindos - Den hvide by

Lindos - Den hvide by

Man bør når man tager til Rhodos besøge byen Lindos. Det er ganske vist et sted med mange turister, men absolut et besøg værd. Antikke tempelrester og middelalderruiner hviler på toppen af højdedraget med udsigt over Lindos' smalle stræder og hvidkalkede byhuse. Det var et populært udflugtsmål for en dag, hvor turen går igennem byporten og ind i de smalle gyder med trappesten udsmykket med mosaikker og kaptajnshuse. Det er en bilfri by og mange af kaptajnshusene er i dag indrettet som barer og beboelse.

Akropolis i Lindos

Ungerne vil elske at bumle af sted på æselryg gennem de smalle, stejle gyder op mod Akropolis over byen. Mod betaling kan man blive fragtet fra byporten op til byens hovedattraktion. På turen er der god tid til at se sig omkring i stræder, hver gang æslet stopper op for at lægge en pære. Æselstationen ligger i porten ind i byen og koster 5 euro, turen tager ca. 15 minutter.

Lindos strand

Hvis der er tid til en dukkert og et hvil i skyggen, efter en svedetur op ad trapperne til Akropolis, så bør man hoppe i vandet lige neden for Lindos by. Det er en børnevenlig badestrand, hvor der er liggestole, gyldengråt sand, turkisblå hav og rækker af parasoller til at give ly for den evige byge af solstråler.
Monolithos - Ruinerne

Monolithos - Ruinerne

En af de smukkeste fotostop du kan foretage på øen. Her finder man også minder fra middelalderen, en fæstning på klippen danner sammen med den blå himmel og det turkisblå hav en farverig palet. Det eneste der i dag er tilbage af borgen er murene, et hvidt kapel og andre småruiner. Man kan køre helt hen til klippen og parkere. Ved parkeringspladsen er der en lille kiosk hvor man blandt andet kan købe drikkevarer og is. Vælger du at gå op til borgen, skal du vide, at vejen med dens stentrapper er ganske smal, men hvis du er her ved solnedgang indser du hurtigt at det er besværet værd. Fra borgen er der en fantastisk udsigt over havet og landskabet. Det er et af de steder, hvor man ser mod horisonten og fornemmer, at kloden faktisk er rund.

Kommentarer til rejsetippet om Rhodos

jeg elsker den ø ..har det som mit andet hjem,,

28/04 2013 grethe hansen
1972 første gang på Rhodos så ca hver andet år nu rejser jeg med mine børn til Rhodos de er lige så glade for den dejlige ø vi er kun posetiv stemt.. simon spies gjorde os en stor tjeneste tak

RHODOS IGENNEM 22ÅR

04/01 2013 Jesper Nørgaard
Jeg kan også varmt anbefale RHODOS, jeg har været på øen mange gange gennem 22 år, min bror bor i Rhodos by, og er gift med græske Maria, de har boet der i 30 år, jeg kender naturligvis enhver krog af Rhodos.

Grækerne, er særdeles venlige og åbne for nye venskaber, de har en super humor, og selvironi, og de elsker fest, smil til en græker, så får du mange smil igen, og i er hurtigt venner, dette gælder også i lufthavnen, hvis du har et par kilo for meget, He He, jeg har aldrig betalt for overvægt:). Jeg kunne skrive mange sider om Rhodos. Men en hilsen til alle Rhodos elskere, det er et godt valg, (ingen regn i 22 år , midt August). rigtig god ferie.

I hvor det passer.

09/02 2012 per jacobsen
Vi har været på Rhodos 8 gange, og kan helt tilslutte os denne rejsebeskrivelse.

Godt skrevet - Nogle gode rejsetips

17/07 2011 Helle S. Rasmussen
Det må jeg sige, der er mange gode rejse tips og beskrivelser i dit opslag Søren. Jeg har aldrig oplevet de græske øer, men det her er nok til, at jeg sådan får lyst til at prøve det og selvfølgelig skal det være Rhodos. Det hele lyder meget spændende og det er ikke mindst nogle flotte billeder, så man får lyst til at komme til Rhodos.

Tak

28/06 2011 Anders Pedersen
Godt arbejde Søren.
Tak for nogle fantastiske rejsetips.

Klar til Rhodos!

10/06 2011 Lea Villumsen
Inspirerende! Siden er printet og jeg er nu klar til en lækker ferie på Rhodos!

En rigtig appetitvækker!

09/06 2011 Lars Sørensen
Skrevet med hjerte og begejstring - og masser af nyttige, praktiske oplysninger. En tur, jeg gerne ville opleve engang :) Tak for de gode tips! Specielt dykningen i Kalithéa.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Rhodos

Hoteller på Rhodos
Rejser til Rhodos
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/oregon/portland-oregon-usa.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.