Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rhodos

 • Tag en scootertur øen rundt - Rhodos

  (Bedømt af 3 personer)
  13.01.13: toke persson
  Vestkysten er dejligt tempereret med lidt luftning.
  Med udgangspunkt i Rhodos by - lej et par scootere - ikke for store - tag turen fra østsiden - besøg sommerfugledalen og "de syv kilder"- kør over Lindos - derefter ind over bjergene til vestkysten - oplev i bjergene en god lokal sen frokost i Apollonia - nyd turen nordover og lav passende stop undervejs - tag eventuelt turen op til templerne (ruiner) og nyd udsigten over Middelhavet.
  Se hele rejsetippet
 • Skøn lokal madoplevelse på Rhodos!

  (Bedømt af 3 personer)
  09.08.12: Susanne Hansen
  Hvis du er ude efter en madoplevelse, hvor du prøver forskellige græske specialiteter på en lokal restaurant kan jeg varmt anbefale restauranten Meze Meze, der ligger i byen Kalithies.
  Se hele rejsetippet
 • Rhodos - Solens ø

  (Bedømt af 2 personer)
  09.07.12: Lilli Pedersen
  Rhodos har jeg besøgt flere gange og syntes stadig at øen byder på en masse forskellige ting. Udover at se Rhodos gamle by, Mandrakihavnen, Lindos og Sommerfugledalen er der masser af skønne strande.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rhodos

Rhodos – inspiration for kunst og kultur interesserede
Rejsetips indsendt af:
Inge Nielsen
Højbjerg
14. feb. 2013

Rhodos – inspiration for kunst og kultur interesserede

Rhodos forbindes ofte med sol og strand, og dejlige ferie oplevelser på små hyggelige spisesteder og spændende markeder, og alt det byder Rhodos på, som de fleste ved.
Jeg er billedkunstner, og når jeg besøger et nyt sted, kan jeg godt lide at opsøge de kulturelle oplevelser, historiens fortælling gennem de gamle bygninger, monumenter og særligt bevarede kunstneriske genstande og religiøs kunst. Men også naturens blomster, farver og udsigter er oplevelser jeg samler på. Og jeg blev meget overrasket over hvor meget inspiration Rhodos bød på. Jeg havde kun en uge på øen, men kunne godt have brugt meget mere tid der.
Jeg rejste til Rhodos alene, og bestemte mig for at få nogle gode oplevelser med at være der på egen hånd, og tog derfor på nogle forskellige udflugter.
En byvandring i Rhodos gamle bydel, og med fælles middag hvor vi fik præsenteret nogle forskellige lokale specialiteter, det var meget lækkert og jeg vendte senere tilbage til det samme spisested. Den by vandring gav mig et indtryk af, hvad der kunne være spændende at undersøge nærmere senere på ferien, men den gav også en god oplevelse af byen, som i sig selv er en historisk scene, hvor man kommer ind i den stemning, der er særlig karakteristisk for Rhodos. Den maskuline og storslåede energi fra tiden hvor Rhodos var hovedsæde for korsridderne, er som mejslet ind i murstenene i den gamle by, og i den monumentale ringmur omkring den gamle by. Paladset er dog for længst forladt af den sidste ridder, og fungere nu som et stort museum, hvor der er en utrolig samling af smukke gulv mosaikker, indsamlet fra flere græske øer, virkelig et besøg værd.
Jeg valgte også en udflugt, hvor vi kørte i bus rundt på øen, og den tur bød både på rigtig gode kultur oplevelser, besøg i smukke kirker, men også dejlige natur oplevelser, bl.a. besøgte vi Venus kilden, eller Afrodite som gudinden hedder i Grækenland. Og sagnet siger, at rører man vandet fra kilden, ville man blive velsignet med kærlighed, og derfor ville alle have en mindre afvaskning, det var en sjov oplevelse, der fik folk til at åbne op, pjatte lidt og tale med hinnanden, så måske var der noget om det med kærligheden. I Fountaukli som stedet hed, lå der også en lille byzantinsk kirke Sct Nicholas, med vægmalerier fra det 14 århundrede og et mange hundred år gammelt oliventræ.
Vi besøgte også byen Lindos, hvor vi af de oprindelige trapper besteg den 116 meter høje klippe op til deres lokale, men ret imponerende Acropolis. Det var dagens motion, der bestemt kun var for dem der havde god kondi, og ikke led af højdeskræk, for de har endnu ikke opfundet gelænderet i Lindos, eller også er det udeladt, fordi det ville forstyrre den historiske oplevelse. Men for dem der ikke gik med der op, var byen ved klippens fod, også en spændende oplevelse, med den byzantinske kirke Sct. John, og en farverig basar i de smalle gader, med keramik og pasmina uldtørklæder til gode priser.
Denne udflugt gav, samtidig med alle de enkle oplevelser, også et overblik over øen Rhodos, for man kom langt omkring, og så rigtig mange skønne udsigter over landskab og hav. Og turen varede helt til efter solnedgang, så det var en oplevelsesrig dag.
Disse to udflugter jeg her har fortalt om, var nogle man kunne købe gennem rejseselskabet, med dansk talende guider, men man kunne også købe udflugter hos mange lokale udbydere af ferie oplevelser. Jeg købte en endags tur på den måde, til øen Symi. På havnen i Rhodos by, var der forskellige skibe der solgte turene, og jeg valgte en hurtig sejlende katamaran, men man kunne også sejle med et gammelt træskib, hvis det skulle være mere romantisk. Symi den smukke by, med de farvestrålende huse, var selvfølgelig også en spændende oplevelse for mig som kunstner. Der var mange flotte farve oplevelser. By facaden var mere finpudset og klar i farverne, og indbydende for turisterne, som der er mange af. Men man skulle ikke ret langt ind bag facaden, af de små gader, før der var roligt og stemningsfuldt på en mere intim måde. Intim på den gode måde, her indtog de lokale deres middag på små taverner. Jeg fandt et sted med mange lokale og fik rigtig god og frisk mad og yderst venlig betjening. I de små baggårde fik man også en mere nuanceret oplevelse af befolkningens langt mere spændende hverdags æstetik. Deres små haver og altaner i alle afskygninger, og de rustikke noget slidte vægge og døre, var inspirerende at se på. De farver der var her i de små baggårde, var mere nedtonede men interessante, og kunne inspirere enhver kunstnerisk- eller design interesseret til at finde nye farvesammensætninger. Selv om baggårdene måske for et, kritiske øje, ville blive dømt til at være forfaldne og trænge til en gang maling.
Min tur til Rhodos blev en dejlig oplevelse både socialt, da udflugterne og de fælles middage man indtager, ryster folk sammen, men også inspirerende med alle de kulturelle indtryk jeg fik.
Jeg var høj på oplevelserne i lang tid efter.
Jeg kan bestemt anbefale dig at tage til Rhodos, også hvis du rejser alene, du kommer ikke til at kede dig, og overvej at tage to uger dernede, så du kan nå at opleve både strand, natur og kultur.
Mine billeder er en lille samling af de oplevelser som jeg fortæller om i teksten her.
1 Mosaik - Paladset - Rhodos by
1 Mosaik - Paladset - Rhodos by

2 Mosaik - Paladset - Rhodos by
2 Mosaik - Paladset - Rhodos by

3 Mosaik - Paladset - Rhodos by
3 Mosaik - Paladset - Rhodos by

4 Mosaik - Paladset - Rhodos by
4 Mosaik - Paladset - Rhodos by

Oliventræ, flere hundred år gammel.
Oliventræ, flere hundred år gammel.

Sct. Nicholas kirke ved kilden.
Sct. Nicholas kirke ved kilden.

Vægmaleri fra Sct. Nicholas, 14 århundrede
Vægmaleri fra Sct. Nicholas, 14 århundrede

Lindos med Acropolis på toppen af klippen.
Lindos med Acropolis på toppen af klippen.

1 Religøs kunst.
1 Religøs kunst.

2 Religiøs kunst.
2 Religiøs kunst.

3 Religiøs kunst.
3 Religiøs kunst.

1 Natur.
1 Natur.

2 Natur.
2 Natur.

Natur udsigt på den sydlige del af øen.
Natur udsigt på den sydlige del af øen.

Indsejling til Symi.
Indsejling til Symi.

Symi.
Symi.

Symi, have i baggården.
Symi, have i baggården.

Eksotisk blomst.
Eksotisk blomst.

1 Symi - forfaldets skønhed i baggårdene.
1 Symi - forfaldets skønhed i baggårdene.

2 Symi - forfaldets skønhed i baggårdene.
2 Symi - forfaldets skønhed i baggårdene.

1 Keramiske fundmuseum Rhodos
1 Keramiske fundmuseum Rhodos

2 Keramiske fundmuseum Rhodos
2 Keramiske fundmuseum Rhodos

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Rhodos

Hoteller på Rhodos
Rejser til Rhodos
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.