Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rhodos

 • Rhodos – inspiration for kunst og kultur interesserede

  (Bedømt af 8 personer)
  14.02.13: Inge Nielsen
  Rhodos forbindes ofte med sol og strand, og dejlige ferie oplevelser på små hyggelige spisesteder og spændende markeder, og alt det byder Rhodos på, som de fleste ved.
  Se hele rejsetippet
 • Tag en scootertur øen rundt - Rhodos

  (Bedømt af 3 personer)
  13.01.13: toke persson
  Vestkysten er dejligt tempereret med lidt luftning.
  Med udgangspunkt i Rhodos by - lej et par scootere - ikke for store - tag turen fra østsiden - besøg sommerfugledalen og "de syv kilder"- kør over Lindos - derefter ind over bjergene til vestkysten - oplev i bjergene en god lokal sen frokost i Apollonia - nyd turen nordover og lav passende stop undervejs - tag eventuelt turen op til templerne (ruiner) og nyd udsigten over Middelhavet.
  Se hele rejsetippet
 • Skøn lokal madoplevelse på Rhodos!

  (Bedømt af 3 personer)
  09.08.12: Susanne Hansen
  Hvis du er ude efter en madoplevelse, hvor du prøver forskellige græske specialiteter på en lokal restaurant kan jeg varmt anbefale restauranten Meze Meze, der ligger i byen Kalithies.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rhodos

Rhodos på egen hånd
Rejsetips indsendt af:
Jess Juul Nicolaisen
Snekkersten
26. jan. 2012

Rhodos på egen hånd

Rhodos er en dejlig græsk ø og ligger i middelhavet lige syd for Marmeris i Tyrkiet.

Vi besøgte øen i september måned, et på alle måder perfekt tidspunkt da det ligger lige uden for højsæsonen.
Det er på det tidspunkt ikke for varmt, temeperaturen lå på ca. 22 grader om natten og 30 grader om dagen og samtidig var havvandet varmet godt op gennem hele sommeren, så hele familien nød det 27-28 grader varme vand.

Vi valgte helt bevidt ikke at tage et ophold med All Inclusive, da vi ikke ville være afhængige af at skulle være på hotellet til spisetiderne og samtidig ville vi gerne prøve at spise forskellige steder på øen. Priserne er rimelige, og vi kom for det meste af med ca. 250,- kroner for mad til 2 voksne samt 2 børn.

Billejen er biilig på øen og vi fik receptionen på hotellet til at ringe til Eroupcar som mødte op på hotellet og lavede lejeaftale med os, leverede og afhentede selv bilen på hotellet, så i 3 dage tog vi på dagsture rundt på øen.

Rhodos er en aflang ø på ca. 80 km i længden, og de fleste udflugtsmål, ligger inden for 40-50 km fra Rhodos, så selv børnene synes at køreturen er overkommelig.

Kommer man til Rhodos, er et besøg i Lindos et must! Den hvide by ved kysten halvt nede på øen, ligger bygget op ad bjergsiden og syner ikek af meget når man kommer kørende dertil. Men inde i de små stræder, under vinen som lader solen spille ned gennem løvet, kravler stemningen helt ind under huden, og vores børn på 5 og 8, gik facinerede med og kiggede på alle de små hyggelige butikker, restauranter og de små polerede strandsten som man ser som belægning på stræderne på hele øen.

Da vi havde fået nok, tog vi til Agathi Beach, en lille strand lidt nord for Lindos, med stille lavt vand og det mest fantastiske gyldne sand.

De følgende eftermiddage, sluttede vi af på forskellige strande, til stor fornøjelse for vores børn som kunne være i vandet i timevis. Brug rejsebrochurerne for tips om strandene. Typisk kom vi på stranden ved 15-tiden, hvor solen ikke var for stærk, og flere steder fik vi rabat på solstolene da vi kom så sent, at mange gæster havde forladt stranden.

Sommerfugledalen samt de 7 kilder er også et besøg værd og de kan sagtens besøges samme dag. Følg kilden gennem en smal mørk tunnel som strækker sig et par hundrede meter gennem bjerget, en oplevelse for dem med stærke nerver!

Den gamle bydel i Rodos by, er også et must! Den stammer helt tilbage fra 400-tallet og man skal unde sig selv at forlade torvene og gå rundt i de små historiske gader og indsnuse atmosfæren fra fortiden! Husk at komme igen ved aftentid, hvor lyset på de gamlebygninger sammen med de mange hyggelige restauranter, flere af dem på tagene, giver en helt utrolig hyggelig stemning!

Forlad den gamle bydel ved den sydlige byport ved havnen og følg vandet op til nordspidsen af øen. Der er under 2 kilometer med masser af indtryk fra den gamle havn, turbådene og det blå vand.

Ved nordspidsen ligger en meget besøgt strand med masser af små smukke sten som dem der er lagt ned i alle de små stræder. Børnene var vilde med at samle de flotteste, så der lå altid et par kilo sten som vi med vemod måtte forlade når vi vendte næsen hjem mod hotellet.
En af de mange hyggelige stræder i Lindos.
En af de mange hyggelige stræder i Lindos.

Vue ud gennem byporten ved havnen.
Vue ud gennem byporten ved havnen.

Familien kigger på de små fisk der svømmer omkring benene.
Familien kigger på de små fisk der svømmer omkring benene.

Seværdigheder
Øer, Rundrejser
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Rhodos

Hoteller på Rhodos
Rejser til Rhodos
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/frankrig/provence/greoux-les-bains/odalys-residence-la-licorne-de-haute-provence-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.