Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Grækenland

 • Sommeraften på en ægte græsk taverna

  (Bedømt af 49 personer)
  05.03.17: J. Gilbert
  Hvis du har besluttet dig for en sommerferie på den græske ø Thassos, har jeg her et tip til en rigtig hyggelig aften med ægte græsk mad.
  Se hele rejsetippet
 • Nicópolis, ruinbyen ved Preveza.

  (Bedømt af 54 personer)
  18.11.16: J. Gilbert
  Der er efterhånden mange, som ferierer i Paleros eller på øen Lefkas. Hvis du bliver træt af at dalre i solen og at slappe af, og i stedet ønsker at besøge og opleve seværdigheder, så findes der i området indenfor en afstand af ca.
  Se hele rejsetippet
 • Mit livs rejse som 81 årig

  (Bedømt af 2 personer)
  02.02.16: Gerda Gladbjerg
  Min mand fortalte tit om hans rejse som ung mand for 60 år siden, da han og en kammerat var på en tur gennem samaria-kløften, hans beskrivelse var så fantastisk, så jeg bestemte, den tur må vi så opleve sammen, så vi bestilte en tur til Kreta, så jeg også kunne nå at opleve alt det han fortalte om.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Grækenland

Rejsetips af samme forfatter

Santorini, så smukt og utroligt
Rejsetips indsendt af:
Aalborg
3. juni 2010

Santorini, nok Europas smukkeste og mystiske ø

Santorini er en mystisk næsten surrealistisk oplevelse, det er svært at forstå at der kan være så smukt.
Udsigten over hovedbyen Fira. Folk vender tilbage aften efter aften
Udsigten over hovedbyen Fira. Folk vender tilbage aften efter aften

Santorini

Santorini er meget anderledes end de andre øer. Man kan sejle til Santorini fra Piræus, øerne omkring Santorini og også fra de sydlige Kyklader, hvor der går en rute. Man kan selvfølgelig også flyve, selv Easyjet har ruter til Santorini. Charterselskaberne har også pakkeferier til Santorini og der kommer godt en halv million turister hvert år. Santorini nok noget af det mest besøgte sted i Kykladerne. Når det så er sagt, så er der også en grund til det. Mange af de smukke postkort som står i standene på alle øer, er med billeder fra Santorini. Så jo, vel er den overrendt, men det er absolut en ø man skal se som ø-hopper. Her er udsigter der vil gøre et stort indtryk, der tager luften fra en, og sætter sig dybt på nethinden. Så ingen vej udenom, Santorini skal opleves. Man kan hjælpe sig selv lidt, ved at komme udenfor højsæsonen, måske sidst i maj eller i juni.
også plads til børnefamilier, med lidt omtanke
også plads til børnefamilier, med lidt omtanke

Hvor skal vi være som børnefamilie?

Når man kommer hertil er der tre - fire områder som hovedsageligt vælges som base. Ingen af dem er rigtigt børnevenlige, med med mindre man tager et af hotellerne med swimmingpool og legeplads altså. Hovedbyen Fira, det utroligt smukke Oia i nord(udtales Ia) som er dyrt og absolut ikke børnevenligt, og områderne om strandene ved livlige Périssa og Kamarí. Er man bare to afsted på bryllupsrejse eller kærestetur er der vel ikke noget mere romantisk sted end Oia. I Fira kommer man til at bære klapvognen en del. Strandene ved Périssa og Kamari er sorte og når det sorte sand ligger i solen en hel varm dag, er det altså ikke godt for små børnefødder. Tager man dem med i vandet, er sandet svært at gå i og der bliver meget hurtigt dybt. Man kan heller ikke bygge sandslotte med sandet. Den bedste strand er nok Périssa og samme bedste udgangspunkt for børnefamilier, Fira er også en mulighed. Trods alt besværet er det stadig værd at tage ungerne med. Helt sikkert. Man skal lige holde lidt mere øje med dem. Fira, hovedbyen på Santorini er smuk, livlig, fuld af juvelerbutikker, tavernaer/restauranter, dyre hoteller med udsigt til calderaen, souvernir butikker og de traditionelle gyros pidas med kylling eller svinekød. Er der et sted man skal spise pidas er det på Santorini, for restauranterne er altså noget dyrere end på de andre øer, også de dårlige. På Santorini er der altså MANGE turister og det bærer gåturen i byen selvfølgelig også præg af.
Far og datter i Oia. Der skal holdes ekstra øje med børnene på de små gange, trapper og passager i b
Far og datter i Oia. Der skal holdes ekstra øje med børnene på de små gange, trapper og passager i b

Oia, du glemmer det aldrig

Oia (udtales Ia) ligger i nord, og der kører lokale busser dertil. Byen blev delvist ødelagt i 1956, da en kraftig vulkan sendte det øverste lag lava ned over byen, og er endnu ikke helt færdigbygget. Folk var i bogstavelig forstand nødt til at grave dig ind i deres huse. Oia er fyldt med kunstnere, gallerier, kunsthåndværkere og den græske bouzouki musik, er erstattet med klassisk musik på restauranterne og Dylan fra kunsthåndværkerne. Husene er malet i hvidt i nogle områder og andre i alle regnbuens farver, og det er her postkortene stammer fra. Udsigterne er utrolige kulisser til byen. Nedenfor Oia ligger den maleriske havn Amoudia. En stejl snoet stentrappe fører derned. Langs havnen ligger der dyre fiskerestauranter. Til venstre for havnen har der mulighed for at dykke med snorkel i et klippebad med krystalklart vand. Man må ikke gå glip af Oia og det er et af de steder man aldrig glemmer når først man har været der. Når vi engang bliver pensionister (og rige), er det et af de steder vi vil returnere til, spise på de dyre fiskerestauranter, læse gode bøger og drikke cafe latte på caféerne.

Udgravninger, og fra Santorini til f.eks Naxos

Akrotiri er en af de velbesøgte seværdigheder også. Der er en arkæologisk udgravning af en gammel by, der blev begravet fuldstændig af et vulkan udbrud 1450 f. Kristus. Det er imponerende hvordan de kunne bygge for så længe siden. Santorini er alt i alt er særdeles spændende oplevelse. Efter Santorini er Naxos et oplagt valg som supplerende oplevelse. Børnevenlig, nemt tilgængelig, fuld af oplevelser og afslappet.Dette er et uddrag fra min hjemmeside www.oehop.dk, der er flere oplysninger om Santorini, men Santorini er et absolut must for øhoppere, backpackere, forelskede par, børnefamilier med omtankte og ældre der vil nyde livet. Held og lykke med rejsen til Santorini
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Grækenland

Ferieboliger i Grækenland
Rejser til Grækenland
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.