Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Santorini

Sorte sandstrande, krystalklart vand og hvidkalkede landsbyer med blå tage, der klamrer sig til de vulkanske klipper gør Santorini til en fryd for øjet. Mange kommer til Santorini i håbet om at afdække mysteriet om det tabte rige Atlantis, mens andre nøjes med at slappe af og nyde udsigten fra en bakketop, tage sig en dukkert eller gå en tur i de krogede gader i hovedbyen Fira.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Fira

Fira ligger på Santorinis vestkyst. Byen er øens omdrejningspunkt, og herfra kan I komme rundt på hele øen. I Fira er der en imponerende udsigt til småøerne Anafi og Thirassi, calderaen og krydstogtskibene ud for den lille havn.

Der er et konstant leben i Fira, hvor smarte butikker, guldsmede, cafeer og restauranter lokker de rejsende til. Er I i det kulturelle hjørne, har Fira to interessante museer: Det Forhistoriske og Det Arkæologiske museum, der fortæller historien om Santorini, vulkanudbruddet og den mykenske kultur.
 
Santorinis sorte strande

Santorinis sorte strande

Det er sorte lavastrande, I støder på, når I rejser til Santorini. De ligger hovedsagelig på øens sydlige og østlige side. Stranden i Kamari er den bedst besøgte, men I kan også finde mindre strande, som I næsten har for jer selv.

Tæt på de arkæologiske udgravninger ved Akrotiri er der små stenstrande og den mere populære Red Beach. Flere af stederne har små taverner, hvor I kan få stillet sulten og slukket tørsten.
Pyrgos’ gamle kirker og en labyrint af små gader

Pyrgos’ gamle kirker og en labyrint af små gader

Fra Pyrgos er der en fremragende udsigt over flere af byerne på Santorini. Det er også i Pyrgos, at de hvidkalkede huse med blå døre og vinduer dominerer bybilledet sammen med utallige små gamle kirker.

Selve Pyrgos er nærmest bygget som en labyrint. Det er en oplevelse i sig selv at slentre gennem de smalle gader på må og få.

Havn

Havn
Krydstogtskibene kaster anker ud for Santorinis hovedby, Fira. Herfra sejles gæsterne ind til Santorini i de mindre tenderbåde til havneområdet ved navn Skala Fira.

Selve byen Fira ligger ca. 300 meter højere oppe på klippesiden og kan nås med kabelbane, bus eller til fods op ad snoede trapper. En sidste mulighed er at tage et æsel!!!

Mange krydstogtskibe tilbyder transfer med bus mellem havnen og byen mod merbetaling.

Klima

Temperaturen på Santorini svinger typisk fra 10-30 grader. Den varmeste periode går fra midten af juni til midten af september, hvor dagstemperaturen i gennemsnit ligger over 27 grader.

I det køligere vinterhalvår skal man forberede sig på temperaturer, der minder om dem, vi kender fra en forårs- eller efterårsdag herhjemme.
Denne side er udskrevet d. 16. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/bangkok/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.