Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Santorini

 • Santorini - prøv det

  (Bedømt af 3 personer)
  22.10.13: Kirsten Johnsen
  Afgang fra Billund kl. 14 med ankomst Santorini kl. 18. Flypladsen ligger bare 15 min. fra hotel Zeus i Kamari, som er et familiedrevet hotel.
  Se hele rejsetippet
 • Vandretur fra Fira til Oia (ca. 10 km)

  (Bedømt af 3 personer)
  08.03.13: Hanne Brandt
  Vi har været på Santorini fire gange, og det er stadig ikke sidste gang vi har været der. I 2012 da vi var der, blev vi enige om, at gå fra Fira til Oia.
  Se hele rejsetippet
 • Santorini - Tæt på vulkanen

  (Bedømt af 3 personer)
  30.10.12: Ingeborg Schmidt
  Kan en slumrende vulkan ligge tæt op ad henholdsvis krydstogtskibe og flere byer? I hvert fald var det ikke netop det, jeg havde forstillet mig at skulle se, da jeg rejste til Santorini.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Santorini

Rejsetips af samme forfatter

 • Santorini – mellem myter og mystik

  Vinderrejsetip April 2011
  (Bedømt af 28 personer)
  04.02.11: René Demuth
  1 uges oplevelser på den græske ø Santorini. Mandag den 19. juli 2010 tog vi fire personer mor, far og 2 drenge på hhv 15 og 19 af sted til Santorini for at nyde sydens sol og varme i en uges tid.
  Se hele rejsetippet
Santorini - Blandt æsler og krydstogtskibe
Rejsetips indsendt af:
René Demuth
Korsør
20. okt. 2012

Santorini - Blandt æsler og krydstogtskibe

Indtryk fra 1 uges ophold på Santorini

Santorini er en lille græsk vulkanø på ca. 96 km². Øen er hjemsted for ca. 12.000. Tallet bliver dog mange gange større, når turister og krydstogtgæster kommer til øen.
Vi besøgte øen i 2010 og i august 2012 tog vi igen en tur til øen, for at (gen)- opleve den fantastiske stemning og den storslåede natur. Det blev til en uforglemmelig oplevelse, som vi her vil prøve at beskrive med nogle forskellige indtryk.

Vi var indlogeret på Mediterranean Beach Hotel, der ligger et par kilometer fra byen Kamari. Det er et stort nyt hotel med alle de faciliteter man kan ønske sig. Beliggenheden er i top – stort set på strandbredden. Personalet er venligt og imødekommende og hoteller har Santorinis største swimming-pool!

Man kan vælge at gå til byen eller tage en af de lokale busser/taxaer. Begge dele er rimelig i pris. Aftal fra starten prisen med taxachaufføren.
Udsigt til vandet
Udsigt til vandet

Fira

Fira er hovedbyen på Santorini. Det tager ca. 40 minutter i bil at køre dertil fra Kamari.
Byen og havnen er samlested for de mange krydstogtskibe, der jævnligt kommer forbi.
Smalle og hyggelige gader
Smalle og hyggelige gader

Smalle gader

Gaderne i den gamle del af byen er meget smalle og stejle. Det er i sig selv en oplevelse at gå rundt i gaderne og se de mange smukke huse, små hoteller og kirker.
En afslappende oplevelse
En afslappende oplevelse

Restauranter og "massagefisk"

I byen er der mange spændende restauranter. Flere af dem ligger højt, så der er god udsigt over vandet.

Hvis dine fødder er ømme efter et par timers vandretur i byen, kan det anbefales at få en omgang ”fiskemassage”. Det er en rigtig skøn oplevelse og bagefter er du klar til endnu et par timers vandring i byen.
Lokalt transportmiddel
Lokalt transportmiddel

På æselryg

Fira er kendt for sine mange æsler, der går i fast ”rutefart” fra havnen og op til byen.
Tag fx trapperne ned og kom tæt på de mange trækdyr, der blandt andet bringer de mange krydstogtgæster sikkert fra havnen og op til byen.
Udsigt til havnen
Udsigt til havnen

Tid til afslapning

Vel nede i havnen kan det anbefales at tage en forfriskning på en af de mange hyggelige tavernaer. Der er som regel altid ”liv og glade dage”. De mange krydstogtgæster sætter deres præg på omgivelserne – og det er sjældent kedeligt.
Transportannonce!
Transportannonce!

Tilbage til toppen

Når man skal tilbage til byen igen, kan det varmt anbefales at tage kabelbanen. Prøv, om du kan få plads i den bagerste gondol (tættest på vandet). Herfra får man den bedste udsigt. Vagterne ved banen er meget venlige og hvis man ”vifter” lidt med et kamera, er de ikke blege for ”holde pladsen” til dig.
Krydstogtskibe
Krydstogtskibe

Krydstogtskibe

Som nævnt er Santorini anløbssted for mange krydstogtskibe. De kommer i alle størrelser og ankrer op lidt udenfor havnen. Passagererne bliver sejlet helt ind til havnen i mindre både, og det er en oplevelse i sig selv at følge trafikken frem og tilbage.
Udsigt fra Francos bar
Udsigt fra Francos bar

Francos bar

Når man er i Fira, skal man unde sig selv en tur på Francos bar. Baren blev for et par år siden kåret som en af verdens hyggeligste – og det er man ikke i tvivl om, når man er der.
Slå dig ned i en liggestol og nyd udsigten over vandet med vulkankrateret og de mange skibe.
Sluk fx tørsten med en kold drink mens du nyder den klassiske musik, der spiller i baggrunden. Det er helt i orden, hvis du tager en på øjet – det er man vant til på baren.
Solen går ned i en sæk ved Oia
Solen går ned i en sæk ved Oia

Oia

Kør selv til Oia – det kan klart anbefales. Det er relativt billigt at leje bil, og vejene er fine at køre på. Solnedgang ved Oia er en oplevelse. Det siges, at 95 % af alle postkort fra Grækenland er fotograferet hér. Det er man ikke i tvivl om er rigtigt, når man selv har oplevet det. Kan man være heldig at få plads på taget af en af restauranterne, kan det ikke fås meget bedre. Fantastisk mad – rimelige priser.

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Santorini

Hoteller på Santorini
Rejser til Santorini
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/tyrol/hopfgarten/mercure-salzburg-kapuzinerberg-ex-dorint.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.