Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Volos

På bredden ved Pagasitikosbugten ligger Volos, og omgivelserne emmer af historie og mytologi. Tårnhøje Mount Pelion menes at være jagtområde for kentaurer og det var herfra, at Jason førte sin mægtige skare af argonauter ud på deres sagnomspundne søgen efter det gyldne skind. Selv almindelige dødelige har opnået umenneskelige resultater. Klostrene på Meteoras tinder tårner sig højt op over bugten.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Meteoraklosteret

Meteoraklosteret var engang et fantastisk sted for middelaldermunkene at trække sig tilbage til og fordybe sig i det åndelige. Det er en af de mest spektakulære seværdigheder, som absolut skal opleves under en landgang i Volos.

Klosteret stammer fra 1356 og er placeret flere hundrede meter oppe på skyhøje klippevægge i sandsten. På et tidspunkt var her 24 klostre og kirker. Den eneste måde man kunne transportere varer herop på var ved hjælp af store net bundet sammen med reb. Samtidig måtte de besøgende på en halsbrækkende klatretur op ad svimlende 120 meter lange rebstiger. I dag er de forskellige dele af klosteret forbundet af veje, klippetrin og broer.

Klosteret ligger et pænt stykke at gå fra Volos, og turen i taxa tager ca. to timer og koster mindst 120 euro. Hvis tiden er lidt knap, anbefaler vi, at I tager en af skibets udflugter, som kan bestilles og betales ombord eller hjemmefra.

Husk, at mænd skal bære lange bukser og kvinder skal bære bukser, nederdele eller kjoler, som dækker knæene. Og så må påklædningen ikke være for spraglet. Desuden skal skuldre og brystkasse være dækket. Er påklædningen for vovet eller farverig, bliver I ganske enkelt ikke lukket ind.
Den gamle havn

Den gamle havn

Området ved den gamle havn er oversået med små lystbåde og fiskerbåde i festlige farver. Her kan I spise frokost med en god udsigt og går I blot få meter ind i byen, ligger forretningerne på stribe. Her er sofistikerede tøjbutikker, kunsthåndværk og ikoner, stearinlys, usædvanligt legetøj, ornamenter og meget mere.

Havn

Havn
Det er ikke mange krydstogter på Middelhavet, der lægger vejen forbi Volos, selvom det er den tredjestørste havn i Grækenland. Når I går i land, kan I se flere kraner og containere end egentlige butikker, men I skal ikke lade jer afskrække.

Straks man kommer væk fra havnen finder I en dynamisk by, som kun ligger en kort tur med shuttlebus fra skibet. Vælger I at tilbagelægge turen til fods, tager det ca. 20 min. at nå byens centrum.

Klima

I modsætning til de øvrige byer på Thessalien-sletten, har Volos et mildt middelhavsklima. Somrene kan være varme, men tålelige, og til tider fugtig. Vintrene er milde. De bedste tidspunkter at besøge Volos er om foråret og om efteråret, hvis man gerne vil på sightseeing. Er det stranden, der trækker, er sommeremånederne naturligvis bedst.
Denne side er udskrevet d. 21. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyrkiet/alanya/overnatninger/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.