Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Puerto Quetzal

Guatemalas største havn ud til Stillehavet er også porten til nogle af de mest fascinerende og smukke steder i hele landet. Guatemala byder på plantager, hvor luften er parfumeret med sukkerrør og kaffe. Her finder man bjergrygge med udsigt til smukke Lake Atitlan og ulmende vulkaner og gamle kolonibyer, hvor brostensbelagte gader og pragtfuld arkitektur vidner om områdets gamle spanske koloniale arv.

Største seværdigheder

Antigua – den gamle hovedstad

Puerto Quetzal er i sig selv ikke nogen stor oplevelse, men byen er porten til fantastiske oplevelser i det sande Guatemala. Et godt bud på en sådan oplevelse er byen La Antigua. Denne gamle kolonihovedstad ligger blot en god times kørsel fra havnen og den er bestemt besøget værd!

Den charmerende by ligger hele 4.500 m o.h. og er vidt berømt for sin farverige spanske Mudéjar-inspirerede barokarkitektur og de mange koloniale kirker. Mens den besøgende slapper af i centrum i Parque Central, byder byen ikke blot på arkitekturperler, men også på en fremragende udsigt over de tre vulkaner, som tårner sig op over byens røde tegltage og klokketårne.

Antigua er simpelthen en perle med en fortryllende blanding af restaurerede kolonitidsbygninger og toppede brostensbelagte gader krydret med smukke ruiner. Antigua var Guatemalas hovedstad fra 1543 til 1776. Den blev grundlagt efter, at et mudderskred og efterfølgende oversvømmelser ødelagde landets første hovedstad i, hvad der i dag er Ciudad Vieja i 1541.

Byens struktur er designet af den italienske arkitekt Juan Francisco Atonielli og blev oprindelig givet det meget mundrette navn La Muy Noble y Muy Leal Ciudad de Santiago de los Caballeros de Goathemala (Den meget noble og meget loyale by Santiago af Guatemalas riddere). I århundreder var det den nye verdens fornemste og flotteste by og fik endda også titlen Capitancy General, som i realiteten betyder, at byen havde status som regeringssæde for hele Mexico og Mellemamerika.

Gennem det 17. og ind i det 18. århundrede blomstrede Antigua af den velstand, der var blevet skabt i kølvandet på spaniernes erobringer, som til dels gik til opførelsen af kirker, offentlige bygninger, universiteter og klostre, private hjem og militære garnisoner. Desværre faldt mange af disse imponerende bygninger sammen i en lind strøm af jordskælv, bl.a. i 1773, hvor det meste af byen blev jævnet med jorden. Nok var nok og regeringssædet blev flyttet til, hvor det ligger i dag, i Guatemala City.

Der var så stor modstand mod flytningen, at regeringen i 1777 måtte indføre en lov, der gjorde det ulovligt at leve i Antigua. Som resultat blev byen næsten forladt og forblev sådan indtil det 20. århundrede. Først da fik den tidligere by Santiago de Guatemala sit nuværende navn, La Antigua, som var en kort måde at sige "den gamle hovedstad". I 1944 blev Antigua erklæret et nationalt monument af regeringen i Guatemala og i 1979 kom den såmænd på UNESCO’s liste over Verdenskulturarv.

Havn

Havn
Krydstogterne lægger til ved krydstogtterminalen i Puerto Quetzal. Her ligger et jademuseum og lokale handlende sælger kunsthåndværk, souvenirs m.m. Fra Puerto Quetzal er der ca. en times kørsel til den gamle hovedstad Antigua.

Krydstogter til Guatemala

Denne side er udskrevet d. 17. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/delstater/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.