Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Holland

 • Blomster-paradis

  09.12.13: Mie Andersen
  Er man til forårsblomster, tulipaner og hyacinter er det tidlige forår i Holland et must.
  Kreukenhof er en fantastisk flot park, hvor man kun kan blive inspireret af de mange flotte og forskellige blomsterløg de har plantet.
  Se hele rejsetippet
 • ferie i holland med bil, dagstur til amsterdam

  (Bedømt af 1 person)
  13.07.13: flemming
  tag bilen til byen weesp.ved togstationen i weesp,er der en stor gratis pakeringsplads.en retur billet til amsterdam central,koster herfra kun 6 euro for voksne og 2 euro for børn,husk mønter til billetautomaten,der kan ikke betales med sedler eller visa,og man er i centrum af amsterdam på 2o min,med gåafstand til det meste.
  Se hele rejsetippet
 • Kanalrundfart – en god start i Amsterdam

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 11 personer)
  22.11.12: Mille Larsen
  For mig er Amsterdam en af de storbyer der endnu ikke har skuffet mig. Mange tænker måske ikke på Amsterdam som deres 1. prioritet når de tænker storby – hvilket egentlig er en skam!
  Se hele rejsetippet
Amerikansk storby i Europa
Rejsetips indsendt af:
Mai-Britt Baijens
Født i København bor nu i Delft, Holland
8. feb. 2014

Amerikansk storby i Europa

Drømmer du om en tur til USA men har ikke råd, tid eller lyst til den lange flyvetur så fortvivl ikke; der ligger en storby indenfor køre-rækkevidde! Fra den danske grænse er der kun ca.
7 timers kørsel til Rotterdam som hollænderne selv kalder Europas Manhattan. Byen er spækket med spændende højhuse, skæve bygninger og sjove kunstværker; det er "eyecandy" for arkitekt interesserede!
Billedet er af Kubus husene ved station Rotterdam Blaak.
Transport

Transport

Du kan enten køre dertil i bil eller flyve til Amsterdam. Desværre er der endnu ikke noget flyselskab der har en afgang fra København til Rotterdam så der er kun Amsterdam med enten SAS, KLM eller Norwegian på ca. 1 time og 15 min.,tage toget fra lufthavnens station Schiphol til Rotterdam Centraal på 35 min. Se: http://www.ns.nl/en/travellers/home for info om togtider og priser. Det kan betale sig at købe en billet i den gul billetautomat mens man venter på bagagen.
I Rotterdam er de offentlige transportmidler gode og der er mange af dem; bus, metro og sporvogn. Læs på: http://en.rotterdam.info/visitors/special-offers/rotterdam-welcome-card/ om billetter til at køre med det offentlige, så sparer du lidt på fødderne. Medbring iøvrigt godt fodtøj for du får gået mere end du tror.
Italiensk isdesserter i Rotterdam.
Italiensk isdesserter i Rotterdam.

Spise i Rotterdam

At finde et spisested i Rotterdam er absolut ikke noget problem! Her kan man prøve køkkener vores danske ganer ikke er så bekendt med bl.a Surinamsk mad som er meget populært og findes overalt. Det er krydret så pas på hvis du ikke kan med stærk mad. En ret der kan anbefales er "Roti" der er et fladt brød/pandekage foldet sammen om kartofler, kød, grønne bønner og masser af krydderier. Kan erhverves for under € 10.-
Hollænderne elsker deres Snackbarer med forskellige friturestegte lækkerier, det er den hollandske version af en dansk pølsevogn så at sige. Her kan man få f.eks "Kroket" som er Ragout der er rullet som en pølse og vendt i rasp et par gange og friturestegt. Spises med sennep på. Noget lignende man ser på menukortet på barer er "Bitterballen", som er det samme blot i små kugler og fortræffeligt til et glas øl.
Prøv endelig også deres "Patat" som er Pommes Frites, de er lavet af friske kartofler og friturestegt. Du finder boder fra firmaet Bram Laddage flere steder rundt om i byen, og de er gode.
Pandekager er en populær spise i Holland, sikkert inspireret af det flade landskab. På en ferie i Rotterdam kan man tage med "Pannenkoeken boot" og spise alt man orker i en time mens man sejler rundt i havnen. http://www.pannenkoekenboot.com/locations/rotterdam.aspx
Kinesisk mad kan spises mange steder, mest interessant for turisten er nok http://www.newoceanparadise.nl/uk/wokuk.html som er en båd i havnen med hotel og restaurant.
Udover de nævnte er der hundredvis af restauranter og caféer rundt om i byen. For de prisbevidste kan man spise i stormagasinerne og i forretningen HEMA som for det meste har et cafeteria til meget rimelige priser, bl.a kan man spise morgenmad før kl. 10:00 for kun 1 euro!
Bemærk at de berømte (berygtede) caféer med Hash på hollandsk kaldes "Koffieshops", ikke at forveksle med det engelske ord "Coffieshop". Tror ikke der serveres meget kaffe på "Koffieshops"!
De fleste hollændere elsker deres Appeltaart som er en Æbletærte, den får på de fleste caféer og restauranter og man bliver altid spurgt om man vil have Flødeskum (slagroom)til, bemærk at det koster ekstra, dog under 1 €. Byens bedste er fra café Dudok som findes på WesteWagensstraat.
I månederne Marts til slutningen af September kan man besøge den hyggeligste italienske isbar, Ijssalon Venezia, gammeldags som kun i Italien, med lækker is, bl.a laver de isdesserter der ligner italienske pastaretter. Den findes på Oude Binnenweg 125B
Det hollandske kaffefirma "Douwe Egberts" har caféer rundt om i byen, de serverer god kaffe og gode kager. De er en lille smule trendy og følger med i hvad der rør sig. For mælkeallergikere laves der gerne Cappuccino på soyamælk der smager som det skal!
Man behøver ikke nødvendigvis kun spise junk når man rejser. Der er boder i Rotterdam hvor an kan købe frisk frugt tilberedt og frisk juice klar til brug!
Chokoladesko!
Chokoladesko!

Shopping i Rotterdam

Holland og Rotterdam er andet en Hash, ost og tulipaner. Der er masser af spændende forretninger og den danske krone rækker liiidt længere i Holland. Bortset fra stormagasinerne og føromtalte HEMA (check deres babytøj) er der et vælg af små sjove butikker i Rotterdam. Er du vild med chokolade så besøg "De Bonte Koe" (den brogede ko) som du finder i Delftsevaart 23. De har sko lavet af chokolade!
Er du i bil kan du købe hollandske Øl specialiteter med hjem hos "Orlanda" som du finder i gaden Oude Binnenweg, hvor du også finder en masse andre interessante butikker og spisesteder.
I gaden Meent finder du flere gallerier med malerier og kunst for enhver smag.
Tirsdag og lørdag er der marked ved Blaak. Du kan tage tog, Metro, sporvogn (Tram) og bus dertil nemt. Det er stort og alsidigt. Priserne er faste så man behøver ikke tinge om dem. Som alle andre steder hvor der er mange mennesker samlet bør man passe på sin taske og tegnebog på markedet.
What to do and see...

What to do and see...

Der er flere sejlture i havnen. Der er Spido som giver en god tur, prøv også Splashtours som er for dem der nyder lidt fart over feltet!
http://www.splashtours.nl/en/

Det er en spændende storby så der er altid en udstilling eller koncert. Check her for events:
http://en.rotterdam.info/visitors/events/


Bemærk at der er 2 ting du skal passe på i Rotterdam; cyklister og sporvogne. Ingen af dem stopper så nemt for fodgængere.
Amerikansk storby i Europa

Amerikansk storby i Europa

Amerikansk storby i Europa

Pommes Frites lavet af ægte kartofler...
Pommes Frites lavet af ægte kartofler...

Frisk frugt og juice i gadebilledet.
Frisk frugt og juice i gadebilledet.

Ost og Nødder med hjem?!
Ost og Nødder med hjem?!

Amerikansk storby i Europa

Markedsdag i Rotterdam Blaak
Markedsdag i Rotterdam Blaak

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/frankrig/paris/concorde-montparnasse-hotel-catalogne.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.